Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 42b91ab5ef5f620b6b8c28eb39e1f118

Har noen skiftet mening?

Venstre og Senterpartiet kjemper for vinmonopol i Lierbyen, Krf er mot pol i Lier, men likevel kan det bli flertall for Liertoppen i Kommunestyret når saken kommer opp 17. april.

For knapt tre år siden ble det fattet  vedtak med 25 mot 24  stemmer for at et  vinmonopolutsalg skulle etableres i Lierbyen. Vinmonopolet vurderte den gang at eablering i Lierbyen ikke var i samsvar med betingelsen om et økonomisk forsvarlig resultat, og utslaget ble ikke etablert.

Nina E. Johnsen,
som er Venstres representant i Formannskapet, og som også er representant i "Stedsutvikling Lierbyen",  vil kjempe for at Lierbyen får sitt polutsalg.

Trond Johansen, varaordfører fra Kristelig Folkeparti uttalte følgende til Liernett 25. januar om Krf s syn: - Vi er stolte over at Lier er  den største kommunen i Norge uten vinmonopol - og ser ikke på det som noe prestisjetap.


Fordi Formannnskapet er villige til å se saken på nytt, kan det tyde på at noen antakelig kan stemme annerledes denne gang.
Svein Marfi, Arbeiderpartiet,
medlem av Formannskapet, sa for noen uker siden at han vil stemme for Liertoppen nok en gang. Han sa følgende til Liernett på spørsmål om Arbeiderpartiets syn på en eventuell lokalisering av vinmonopol: - I alkoholspørsmål står medlemmene fritt, og vi har ikke hatt dette oppe til debatt i kommunestyregruppa, men av formannskapets medlemmer oppfatter jeg at holdningen er å stemme ja til Vinmomopolets søknad.
Meningene er nok fortsatt delte i Arbeiderpartiet.  I samme forbindelse sa partikollega i Formannskapet, Kari Teigen, til Liernett for en tid siden at hun fortsatt går inn for Lierbyen.

Muligens er det sannsynligvis at Høyres og Fremskrittspartiets representanter, i tillegg til to av de andre representantene til Arbeiderspartiet , altså tilsammen 7 av utvalgets 13 medlemmer, er  for Liertoppen. Om det blir en flertallbeslutning til slutt  i  Kommunestyret i den 17. april,  gjenstår å se -- 

Saksgangen:
I søknad av 6.2. har Styret for A/S Vinmonopolet søkt Lier kommune  om bevilling til salg av  alkoholholdig drikker.

Helse - miljø- og samfunnsutvalget behandler saken i sitt møte 21. mars.
Rådmannen skriver, blant annet,  at en lokalisering til Lierbyen ikke tilfredsstiller vinmonopolets lønnsomhet, og at det neppe er realistisk med en vinmonopolbutikk der. Derfor anbefaler Rådmannen utvalget at det går inn for utsalg på Liertoppen.
Forrige artikkel:Schjalton GP avlystNeste artikkel:Sølv i skiskyting
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lrdag 10. mars 2007 21:57: Ulla Nævestad
En vesentlig korrigering: Jeg har ikke i noen sammenheng bekreftet at det er flertall i formannskapet for pol på Liertoppen. Det jeg har bekreftet er at det er flertall i formannskapet for å behandle saken på nytt, og at enkelte medlemmer i den forbindelse uttalte at de antakelig ville komme til å stemme annerledes enn forrige gang.
Sndag 11. mars 2007 02:14: Torger Almaas
Korrigeringen fra ordføreren er oppfattet og artikkelen er endret på dette punktet.
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode