Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c762a6e75f726d9c22c50832f319ad9e

Første stikk til Lierbyen

Et flertall i Formannskapet ønsker vinmonopol i Lierbyen

Rådmannens forslag til vedtak innebar at man skule si  ja til et vinmonopol på Liertoppen eller Lierbyen. Venstres NinaJohnsen fikk imidlertid flertall for sitt forslag om at vinmomonolet skal lokaliseres til Lierbyen. Dette var i samsvar med Helse-, miljø- og samfunnsutvalgets vedtak dagen før.

Før denne endelig avstemmingen satte Leif Arne Aanestad fram Krf s forslag om ikke å etablere noe vinmonopol i Lier , med den begrunnelse at det ikke er viktig med et polutsalg i kommunen. Det fikk kun tre stemmer (1 Krf + 2 fra SV).

Venstres flertallforslag fikk tilslutning av representanter fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti (2), Arbeiderpartiet (3) og Kristelig Folkeparti, mens tre fra Høyre og Fremskrittspartiets to representanter støttet Rådmannens forslag.

En bør merke seg at Sigurd Lein, som møtte som vararepresentant for Svein Marfi, stemte for Lierbyen. Marfi ville ha stemt for Liertoppen. Videre støttet også Ap s ordførerkandidat Tonje Evju, som også er vara i Formannskapet, Lierbyen-alternativet. Hun stilte i stedet for Kari Teigen som er erklært tilhenger av å legge polet til Lierbyen. Det bør understrekes at Arbeiderpartiets representanter er fristilt med hensyn til plassering av polet.

Derfor er det veldig usikkert hvilket flertall det blir i Kommunestyret den 18. april. Alt tyder på en jevn avstemning nok en gang. Vi bare minner om det knappe flertallet  på 25 mot 24  til fordel for Lierbyen for vel tre år siden ----

Formannskapets innstilling til kommunestyret lyder dermed som følger:

 - I henhold til alkoholloven § 3-1, gis det salgsbevilling for brennevin, vin og øl med høyere alkoholinnhold enn 4,75 volumprosent alkohol i Lier kommune.

 - Lier kommune har ingen merknader til at utsalget etableres som selvbetjent.

 - I henhold til alkoholloven § 3-3 vil Lier kommune kunne godkjenne butikketablering  i Lierbyen.”

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode