Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f7a03d4927496dd88fe51ed090b842d7

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Mot Frp s to stemmer ble det fattet et vedtak som ser slik ut:  

1. Lier kommune ønsker et eller flere kulturbygg/flerbruksbygg i Lierbyen.

2. Alternativt omfang og lokalisering ønskes vurdert i forhold til fornyelse av Hegg skole og gamle Hegg skole, samt andre lokaler i Lierbyen sentrum.

3. En betydelig økning i kulturbudsjettet, som et eller flere kulturbygg innebærer, må innpasses på en realistisk måte i kommunens økonomiske planer.

4. Alternative finansieringskilder til OPS må vurderes, også egenfinansiering, med innslag av mulige statlige støttetiltak (fond etc).

5. Det foreliggende forslag vil kunne inngå i et helhetlig beslutningsgrunnlag, i tillegg til pkt 2.

Rådmannens forslag seks punkts forslag som gikk ut på at kommunen ønsker kulturhus i Lierbyen i tilknytning til Meierigården i Kulturaksen og at utarbeides kostnader for en OPS-modell (offentlig-privat-samarbeid) ble ikke fremmet.

Det var overraskende ut fra de signaler som tidligere var gitt. Mest overraskende var det at Venstre som i mange år har kjempet for et kulturhus i aksen Haugestad - Gamle stasjon – Rådhuset var så uklar.

 Argumentene for at et kulturhus må ligge ved Gamle stasjon mener Tone E. Svendsen er overdrevne. I likhet med flere er hun interessert i å se nærmere på de eksisterende lokaler i Lierbyen, Hegg Nye  og Hegg Gamle skole som henholdsvis huser Kulturskolen og Musikkverkstedet. Stoppen skole ble også nevnt i debatten, uten at det kom med i det vedtatte forslaget.

Formannskapet skal behandle saken torsdag.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 13. november 2008 07:19: Liung
Godt å se at de folkevalgte engasjerte seg og ba om alternativer til det lettvinte, men kostbare kulturhusforslaget. Jeg vil kalle det en fin kveld både for kulturen og demokratiet.
Torsdag 13. november 2008 07:58: Anne
Ja, det var en positiv overraskelse, og vitner om et fungerende demokrati.
Det er tydelig at politikerne ønsker å finne en løsning som er til alles beste i denne saken.
Bra!
Torsdag 13. november 2008 09:06: Kulturinteressert
Fint at skuta svinger når politikerne drar i rattet. Hadde nesten gikk opp troen. Får lyst til å bli aktiv politiker når jeg ser slikt.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode