Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f123c8973e01b80c7aa28dd51f146cf3

Skjødesløs vedlikehold

Det skriver Bård E. Strand i en kommentar etter vedtaket om salg og riving av Gamle Hegg skole.

- Vi beklager at kommunen generelt vedlikeholder sine bygg på en så skjødesløs måte at det oftere enn fornuftig blir behov for nyinvesteringer for å dekke behovet for bygningsmasse, og at kulturminner, som gamle Hegg skole kunne vært, ikke blir ivaretatt, skriver Strand i en epost til Liernett. - Det gir også lavere pris ved salg enn hva en godt vedlikeholdt eiendom ville innbrakt
Dette er resultatet av kortsiktige politiske valg av flertallspartiene gjennom mange år som gir en tap-tap situasjon for kommunen, og dermed for kommunens skattebetalere og brukere av kommunens tjenester, hevder han.

Videre skriver Strand dette: - I en slik situasjon ser Lier AP at videre kommunalt eie av bygningen ikke er i noens interesse, og går inn for salg. Gjennom den reguleringsplanprosess kommunen skal gjennom før salg har både naboer, politikere, andre myndigheter og øvrige interessegrupper mulighet for å komme med innspill til utviklingen i den delen av Lierbyen. Dette igjen vil bli styrende for kjøpers utviklingsideer, som bør gi et veldig bra resultat for Lierbyen videre fremover.


”Sjela i Lierbyen”

- Jeg skjønner godt at gamle Hegg skole er en del av "sjela i Lierbyen". Mange mennesker har gode minner og mener at bygget bør bevares. For så vidt er jeg privat enig med at det er et vektig argument for å bevare bygningen, men KrF var nå en gang arkitekten bak pakken om å rive gamleskolen og selge tomta for å finansiere utstyr i Kulturhuset og ruste opp de utomhusarealer som
kreves i forbindelse med Kulturhuset. Det er nå en gang slik at det er umulig å få både i pose og sekk når det er knapt med penger og stadig nye oppgaver kreves raske løsninger på, sier Brynhild Heitman, gruppeleder i Krf.
 

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode