Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1a5e86c4e54aa91ac62d05046790c969

Klart for første julemarked

Tradisjonen tro gir førjulsmarkedet i Lierbyen den første smaken av jul, i det minste for den som ikke kjøpte julemarsipan allerede i september.

Bildet over: Stasjonskomiteen har hendene fulle med planlegging og gjennomføring. Her er Ellen Vinge, Gunn Kjæraas, Per Kristian Strand og Bente Skiaker bak sluffen som er hovedgevinsten ved utlodningen på markedet.

Lørdag 12. og søndag 13. november er markedsdagene, og ”stasjonskomiteen” lover godt utvalg og god stemning på markedet, som finner sted både på Stasjonstorget og på Haugestad, der noen av husflidlagets 150 medlemmer fyller storsalen med selvproduserte julegaver og Haugestads kjøkken fyller disken med kaker og annet godt.

Husflidprodukter, kunstutstilling, quilte- og lappeprodukter, salg av julegodter og julekaker. Øverskogen Toradergruppe skal spille, og på Haugestad blir det  juleverksted for barn.

- Kunstforeningen stiller ut i Gamle stasjon, sier Per Kristian Strand, som har ett ben i kunstforeningen og ett i Toget, som han gjenåpnet som serveringssted. – Og det er ikke bare bilder som stilles ut, fortsetter Strand og lover både keramikk og smykker i tillegg til malerier og andre bilder på salgsutstillingen.

- På toget blir det først og fremst gløgg og pepperkaker, fortsetter Strand, og får med at toget har plass til 65 i de to vognene og at det allerede er kommet bestillinger på julebord, men selvfølgelig ikke i den helgen det er førjulsmarked.

- Blir det juletallerken på Haugestad, spør vi Ellen Vinge, som svarer at nei, det er for lenge til jul for den slags. Men du verden som det skal glitre jul på alle andre måter, forstår vi.

Flere markeder følger
Men førjulsmarkedet på Stasjonstorget er ikke det eneste i Lier. Siste helgen i november er det full fart i Frogner Menighetshus, og søndag 4. desember arrangeres det årlige julemarkedet på Lier Bygdetun.

Forrige artikkel:Dansegalla på lørdagNeste artikkel:- Utøvere og brukere taper når tjenester privatiseres
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 8. november 2011 09:43: Lier jente
Flott!! Når starter og avsluttes juleveksteted for barna?
Tirsdag 8. november 2011 12:49: Redaksjonen
Tidspunkt for juleverkstedet og andre deler av arrangementet kan finnes i annonsene eller fås ved henvendelse til arrangørene.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode