Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3b188a613a79d820a42cc5cfbd22c79c

Julemarked med forbedringspotensiale

Et godt julemarked er gjerne resultatet av en lang tradisjon der form og innhold er bygd opp gjennom mange år. De som har erfaring med julemarkeder i Tyskland og Østerrike, vil se at ansvarlige for julemarkedet på Stasjonstorget har noe å lære av våre europeiske søstrer.


Arild Avdal med vakre boller laget av syk alm Fot:Thv.l

Rundt Stasjonstorget har vi Galleri Perrongen, Lille stasjon og Godslageret, alle med virksomheter som går rett inn i julemarkedtradisjonen. Der fins nostalgi, intimitet, lys og varme. Når det ikke settes rammer for hva som skal med, kan et julemarked lett få skinn av loppemarked, og du kan risikere å finne toppløse engler og bukseløse nisser på pent brukt badematte – alt for 32 kroner.


Engel med nisse Foto: Thv.l

Men det kan korrigeres neste år, for julemarkedet på Stasjonstorget er kommet for å bli. Grytekluter, ladder og norske miniatyrnisser, og juleduken spent ut på veggen med knappenåler. Denne tradisjonen tar Lier Husflidslag seg av. I år hadde de flyttet over til Haugestad. God rødmerking i beste Skiforeningsstil gjorde det lett å finne fram. Flere enn tredve hadde stilt ut sine produkter, og det er lite som tyder på at Husflidslaget skal bli et underbruk av Fortidsminneforeningen med det første.


Deilig eplemos fra Frukt og juletregården Thv.l

Anne Berit Ellefsen, leder i Husflidslaget, kan fortelle at hun har ca. 150 på medlemslista. Det siste året har laget vært opptatt med å sette i stand gode lokaler på Bygdetunet. Vevene er montert, og lokalene egner seg ypperlig til alle de andre aktivitetene laget har på programmet. Anne Berit regner også med å kunne fortsette de populære temamøtene med tradisjonell husflid.


Driftig leder av Lier husflidslag, Anne Berit ellefsen Foto. Thv.l

Det er godt å se at mange bruker kveldene til annet enn TV-titting, og det er forunderlig hvordan folks kreativitet finner utløp, og noe nytt blir skapt. Dette året har perledekorerte pulsvanter vært i skuddet. Treskrud i ulike fasonger og former høre naturlig med i husflidsammenheng, og toving og maling i mange varianter og sølvarbeider og puslerier av alle slag. Dessuten ble det bydd på lefsekling og syltetøy, bakt og syltet etter gamle oppskrifter.


Margit Henriksen - strikkekunstner


Øyvind Bjerknes med fin treskrud Thv.l


Malte ugler på stein Thv.l

Prislappen forteller om dårlig timelønn. Men Anne Berit kan fortelle om godt salg. Dessuten er gleden over å kunne skape noe ubetalelig.


Nissebad Foto: Thv.l

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode