Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Dyrebeskyttelsen lite begeistret for Cirkus

Ber Liernett få opp øynene for hva som egentlig foregår bak kulissene.

Ser i teksten at du har savnet løver ved sirkuset, men dette har vært forbudt i Norge i mange år i h.t. dyrevernloven. Forøvrig er all fremvisning av dyr forbudt i underholdnings-øyemed, og Arnardo har bare midlertidige tillatelser til å fremvise slik. Mattilsynet er i ferd med å utarbeide en liste over dyr som mulig kan få disepensasjoner til å være med sirkusene, men antakeligvis ikke eksotiske dyr som elefanter, kameler m.m.

Elefantene hos Arnardo er som du sier, godt, -eller mer bekrivende: hard-dressert. Sirkus Arnardo har i en årrekke samarbeidet med familien Gärtner og deres dyr. Familien Gärtner har lang tradisjon for fremvisning av ville dyr i manesjen (som også er forbudt i Norge). En tradisjon som dyrevernsorganisasjoner og myndighetene i flere europeiske land setter liten pris på. Familien Gärtner er under etterforskning i flere europeiske land for vanskjøtsel av dyr, og et av familiemedlemmene er dømt for dyremishandling både i Tyskland og Østerrike. Samtidig sier en rekke byer i Kroatia nei til sirkus med dyr, på bakgrunn av dokumentasjon om Gärtnerfamiliens dyrehold.

Mattilsynet har nylig hatt tilsyn med dyreholdet hos Cirkus Arnardo. De fant forholdene ved sirkuset SVÆRT kritikkverdige. Se: http://dyrebeskyttelsen.no/tema/7_sirkus.shtml

Denne rapporten og tilstanden i dyreteltet hos Arnardo kunne kanskje gitt et annet perspektiv til artikkelen?

Anne Mette Strand

5 kommentarer

Onsdag 6. september 2006 11:53: Martin Larsen
Å la en katt hoppe gjennom en brennede ring, er så opplagt forbudt etter dyrevernloven. Både Merano og Arnardo neglisjerer lovverket, så lenge det er penger å tjene!
Dyr som kjøres land og strand rundt i trange trailere, trenes med brutale metoder og avlives når de ikke lenger kan brukes i nummere, er dette nødvendig i et moderne samfunn?
Onsdag 6. september 2006 21:01: lol
lol.. Det er jo bare dyr
Torsdag 7. september 2006 10:22: T.I.
Bygdedyr? Bygdedyreplageri?
Mandag 11. september 2006 14:52: Hmm
Det finnes nok katter i verden da.. så det gjør vel ikke noe å la ett par hvite katter hoppe igjennom en brennende ring? Er jo like mye dyreplageri at familier som har små barn kjøper seg katter.. dem dør til slutt uansett.. trenger ikke ha dem så lenge.. det er trossalt moro så lenge dem lever!
Mandag 11. september 2006 18:44: A.M.
Arnardo er under lupen for mer enn katter.... Ulovlig importerte hunder, syke hunder, dyr som klauvene ikke er stellt på, for trange bur slik at hunder og katter ikke fikk ligge, bruk av ulovlig nesering på ku m.m.

men hvis holdningen er at det "bare er dyr" så er det vel bare å drive på.... (Dyrevern defineres som evnen til å føle empati med andre levende skapninger)

Flere saker fra arkivet

Fumagalli – Latterens konge – på vei til Sjåstad.

Sirkus Arnardo turnerer i disse dager landet i forbindelse med sitt 55-års-jubileum. Lørdag er det duket for en forestilling i verdensklasse på Sjåstad.

Arnardo tilbake til Lier

Luigi Arnardo (12) følger i oldefars fotspor, og lørdag 14. juli gjester sirkuset Lier.

Femåring berget tafatt show

Cirkus Arnardo med svært ordinær forestilling, gutt på ca 5 reddet kvelden.

Grensesprengende underholdning

Cirkus Arnardo i Lier i dag med den ildsprutende sensasjon Anatali Joukov: Mannen som drikker jetflydrivstoff og som forvandles til "Den menneskelige vulkan"

Arnardo med breakdancere

Cirkus Arnardos nye forestilling inneholder spennende artister som er nøye utvalgt for å være tro mot den tradisjonelle Arnardo-atmosfæren. Tirsdag kommer de til Lier.

For en klovn!

Fumagalli, klovnen med det tøffe håret var dråpen som gjorde kveldens Cirkusforestilling på Sjåstad til suksess. Det var mange imponerende nummer, mye spennende både for store og små, men det var klovnen som var den geniale.

Kjønnslemlesting, no big deal?!!

Rådmannen i Lier har i en sak til helse, miljø og samfunnsutvalget berørt det alvorlige problemet med kvinnelig kjønnslemlestelse etter mediefokus på forholdet (...)

EU på dagsorden

Leserinnlegg om EU fra Anders B. Werp, stortingskandidat for Buskerud Høyre

Trekker seg i protest

Leder Aud Vogt Johansen (th) og medlem Kjell Gulliksud, begge fra Lier, og to andre i dyrevernsnemda i Drammensregionen la ned sine verv 1. januar

Skriver for Liernett

Australskfødte Bill Sydney Sandstrøm (14), fotballspiller for Åssiden IF, har bodd i flere land før han flyttet til Norge for fire og et halvt år siden --

Gjenforent med sin mor

Andre juledag ble en stor dag for en familie fra Burundi. Etter snart tre års atskillelse ble åtteåringen Jibril gjenforent med mamma Saidati.

Øyeblikk av evigheten

Tor Olav Foss stiller ut i Lier.

Burmesere i Lier

Nå er vi solidariske med burmesiske sambygdinger

Ledige p-plasser funnet i Lierbyen

Noen ganger er det smekkfullt på alle parkeringsplassene i Lierbyen. Da kan et nyoppdaget alternativ være kjekt å vite om. Men pass på!

- Ha det, Norge!

Denne helgen reiste 200 AFS-utvekslingselever fra hele verden hjem til sine hjemland etter et innholdsrikt år i Norge.

- Stopp støtten!

Leserinnlegg fra Thomas Klingen

Liunger på sirkus

Mange liunger var på Sirkus i Lier tirsdag kveld

Høststemninger

Min mor er norsk, min far er dansk og jeg er født på Drammens Sykehus. Nesten hvert år har jeg kommet fra Danmark til Lier for å besøke familien.

Ja vi elsker en god diskusjon.

Noen mener man bør forby muslimske jenter å gå med slør. Dette er for å frigjøre dem det gjelder, sies det. Samtidig er det ikke mange som bryr seg om at folk går med satanistiske symboler på jobben eller skolen. Skal vi forby alle religiøse symboler i for eksempel skolen – eller gjelder dette bare de som hører til en religion vi oppfatter som undertrykkende?

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Julemarked med forbedringspotensiale

Et godt julemarked er gjerne resultatet av en lang tradisjon der form og innhold er bygd opp gjennom mange år. De som har erfaring med julemarkeder i Tyskland og Østerrike, vil se at ansvarlige for julemarkedet på Stasjonstorget har noe å lære av våre europeiske søstrer.

Brageteateret og Drammen Barne- og Ungdomsteater inviterer

Brageteatret og Drammen Barne- og Ungdomsteater innvier sine to nye scener under den offisielle åpningen av Union Scene til helgen, Bragesalen og Idunnsalen. Dermed blir Drammen to teaterscener og mange opplevelser rikere. Her skal det yre av aktivitet året rundt med teater, dans og annen scenekunst. Union Scene blir et kreativt sted hvor det skal skapes kunst og kultur i alle genre. Endelig har Drammen fått et sted hvor våre egne skapende kunstnere og kulturarbeidere kan forske i, og vise fram, sine verk. Dette blir et sted som tar utgangspunkt i distriktets egenart og særpreg. Vi håper og tror at dette stedet vil frambringe kunst og kunstnere som vil glede distriktets befolkning og som kan være gode ambassadører for regionen også utenfor vårt distrikt.

- Skulle gjerne fått med meg Lierdagene

Vera Henriksen fra Lier sprer glede i Spania med vakker sang.

St. Hallvard vgs-forestiling

Tre år på dramalinjen ved St. Hallvard er i ferd med å ende sine dager. Det var en lystig gjeng som møttes på skoletrappen høsten 2001 og den samme gjengen er nå i ferd med innspurten av sin storproduksjon som skal markere slutten på tre flotte år.

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Polsk julefeiring

Når den første stjernen syns på himmelen begynner julaften ---

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Sjakkmesteren på Heia

Aryan Tari (i midten) gleder seg over det gode klassemiljøet på skolen når han ikke er på farten for å teste sitt talent.

Alkohol og politikk, paragrafer og logikk

Ukens petit er skrevet av Ulla Nævestad, Sylling.

Teltleir et uakseptabelt botilbud

Det skriver Geir Stave (på bildet), leder i Buskerud Venstre, i denne pressemeldingen

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Manglende planer i kommunene?

Janicke Karin Solheim ( på bildet), Tranby, kvinnepolitisk leder i Buskerud SV, stiller her flere kritiske spørsmål til kommunenes manglende oppfølging av regjeringens tiltak vedrørende vold mot kvinner

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Cowboyfest og håndball

Det syntes Amalie (tv) og Tenna fra Hobro var toppen, men de fleste av deltakerne i Foreningen Nordens ungdomsutveksling vil kanskje huske turen opp Asdøljuvet med noe ustødig kanopadling på Asdøltjern --

Grep mulighetene

Irakeren Muataz Abd Ali flyktet fra hjemlandet sammen med sønnen Ali på en dramatisk måte i 2008. Men året etter fikk han den beste bursdagspresangen han noensinne har fått -

Nidar Bergene tar til motmele mot lederen om juletradisjoner

Etter å ha øst ut frustrasjon om selskaper som begynner å selge juleprodukter i oktober, tok vi kontakt med Nidar. De tar sterkt til motmele mot beskrivelsen Lier-nett gir av selskapet. Her kan du lese svaret i sin helhet, uredigert.

Premierer kirkelig vanskjøtsel

Det sier Arbeiderpartiets gruppeleder, Bård Strand (tv på bildet), til Liernett om kommunens tilskudd på to millioner til kirkebygg på Lierskogen

NAF: Bare kjør!

NAF har sett på forbudet mot gjennomkjøring på Heggtoppen, og konklusjonen er klar: Kjør til butikkene, men ikke tilbake.

Forleng sommeren

Kom deg ut i den fantastiske naturen Liernaturen! Den kan tilby en mengde muligheter for friluftselskerne og mosjonistene. Enten du bruker sykkelen eller joggeskoa, trimmer du mens du nyter de flotte høstfargene. Gratis er det også. Du trenger ingen prøvetime. De gode opplevelsene garanteres. Ta med familien ut i helga! På Hørtekollen, Jevlekollen og på andre mål for helgaturen ligger skrivebøkene som beviser at mange liunger har fått øynene opp for hva vår lokale natur kan gi oss --- Det er god plass til flere.----

Skapte liv på bygdetunet

Senegalesere spilte, sang og danset på åpningsdagen for årets utstilling

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Sylling Ysteri 1865-1972

Hvorfor bestod Sylling Ysteri helt frem til 1972, mens de andre ysteriene i omegn mer eller mindre forsvant?

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Farlig parkering

Det bør ikke bli en vane å parkere der (se bildet).

Pressemelding - Fargerik familiefest på kvinnedagen

Velkommen til en ”Fargerik familiefest” – på Kvinnedagen 8.mars på Lierbyen ungdomsskole. Her blir det varierende underholdning fra mange land. Det er Flyktning- og Voksenoppplæringssenteret og Kulturkontoret som står bak denne flerkulturelle familiefesten.

Dumping av asbest ved Damtjern

Takplater som inneholder asbest er dumpet langs gangveien mellom E18 og Damtjern på Tranby

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Trafikkaksjon i Lierbyen

FAU ved Hegg skole aksjonerte i dag for bedre trafikkultur og tryggere skolevei. Ved Hegg skole ble bilister og andre informert av Ole Martin Sundal, Lena Nomme og Hilde Fosseie.

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

I grønn ledelse

Kristiane Brudevoll fra Lier ble i helgen valgt til nestleder i Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti Grønn Ungdom.

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Dobbeltmester i Sverige

For kort tiden siden var Thomas Sørum med og vant seriemesterskapet for Helsingborg. I dag ble han og klubben cupmester med familien på tribunen -

- Uverdig, uverdig

Lokalpolitiker Nina Johnsen (V) sier til Nrk Østafjells at informasjonen ikke blir ivaretatt for beboerne etter opprøret på Ventemottaket på Lierskogen.

Moralens voktere –

Halleluja under lupen ”Norge nekter å gi slipp på halleluja-stemningen i høst.”, skriver VG-nett 17 oktober http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?arti (...)

Unge Høyre etterlyser mer frihandel

Det er handel som har gjort Norge til et av de rikeste landene i verden, men staten vil ikke gi andre den samme muligheten.

Opplev Berit Ås!

Torsdag 25. september kommer den 80 år gamle kvinnesaksforkjemperen og den første kvinnelige partileder til Papirbredden i Drammen

Uhell i Sylling Grand Prix

Tre personer skadd etter olabilløp under JordbærEventyret i Sylling

Jan Terjes geografinøtter

Vår petitskribent Jan Terje Nilsen har sansen for faktakunnskap, og utfordrer her Liernetts lesere med 12 geografiske spørsmål

Barneteater i høstferien

Levende kultur for hele familien i nærmiljøet

Så kom nissen

Det var nok høydepunktet, da Lier voksenopplæring hadde juleavslutning på Frogner Menighetshus.

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

Uten korpsuniform for første gang siden 1962

Reidar Lauritsen (53) i Sylling begynte i Høvik skolekorps som niåring. Heller ikke resten av familien på fem medlemmer var i uniform på 17. mai i år.

Har du skoliose eller er pårørende?

Leserinnlegg om lidelsen skoliose og den landsdekkende støttegruppa som er etablert

Førjulskonsert med Vice Versa

Onsdag 19. desember synger Vice Versa julen inn i Tranby kirke

Humanitær katastrofe i Lier?

Beboere ved det statlige ventemottaket på Lierskogen er desperate i sin uavklarte livsituasjon, sier Nina E. Johnsen som støtter flyktningenes krav om revurdering av deres søknader om oppholdstillatelse

Du skal ikke sove

Kultursjef Ingeborg Rivelsrud tråkket vel i salaten da hun gikk ut i Drammens tidene og kunngjorde sitt syn på regjeringens økonomiske politikk. Dette vakte som ventet reaksjoner fra arbeidsgiver, og ordfører Ulla Nævestad benyttet i dag sjansen til å kvesse kniven i DT.

Familien betyr mye

Thomas Sørum rakk å nyte noen få feriedager sammen med familien forrige uke, før FK Haugesund satte i gang fellestreningen igjen.

Per Olav Lundteigen på plass i grønne Lier.

Vi fant han på stand sammen med lokalpolitikeren Siri Loe Svere.

- Hvor mangfoldig er du?

Mangfoldåret 2008 er i gang. Vil en eller flere Lier-familier vise mangfold i praksis?

Canada vs. Kanada

Den kanadiske ambassaden i Oslo ønsker informasjon fra Lier Historielag om stedet Kanada i Lier. Noen som har noe å bidra med?

0,07 prosent

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Klar for Helsingborg

- Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Thomas Sørum som i morgen med store forventninger reiser nedover for å møte lagkameratene i klubben som leder Allsvenskan -

Uverdig behandling

Både Ap s Bård Strand og SV s Jannicke Solheim mener myndighetene må løse problemet på Ventemottaket, ikke bare administrere det.

Mer å juble over?

Roar Bogerud fra Sylling skal denne gangen holde styr på et femtitalls pågående håndballjournalister

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

2530 besøk på "Ukas post"

De enkle turmålene som liungene kunne nå i sommer, ble en stor suksess.

Livskraft og medmenneskelighet

Han stopper opp, smiler og rekker meg hånden. – Hvordan har du det? – Takk, bare bra. – Og du, da? , spør jeg. – Jeg har prostatakreft, sier han rolig og uanfektet. Åpenheten gjør meg litt stum. Kreft, tenker jeg. Snart døende? --- Hva skal jeg si? Han kommer meg i forkjøpet.

Spilte 11-mannshåndball

Det var bare Endre Vindheim (th) som svarte riktig og som visste at Knut Green var den første landslagsspiller fra Reistad ---

Tilbakeblikk: Sognepresten vant

Da Liernett avsluttet serien om Liers spisesteder, ba vi leserne si hvilket sted de foretrakk. Det fikk matnyttige konsekvenser for Syllings sogneprest.

Bedre dyrehelse og dyrevelferd

- Vi har tro på at forslaget om overføring av ansvar for veterinærtjenester til kommunene vil kunne være positivt, sier Siri Loe Svere fra Senterpartiet til Liernett etter kommunestyremøtet i går

- Reddet Liers ære

Det sier pappa Jostein Spangen Hoset om sønnens siste svar i familieprogrammet Amigo Grande.

Lang, lang, rekke

I forbindelse med ”Kulturminnedagen” på Lier Bygdetun ble familieboka Lang, lang rekke presentert. Buskerud Bygdekvinnelag har samlet barneviser og barneleker i bokform. De har mottatt hele 1400-1500 bidrag, så det er bare et utvalg som er kommet med i boka.

”Da klokka klang”

Sommerutstillingen er et samarbeid mellom Lier Bygdetun, Lier Historielag og Lier kommune, kulturkontoret. Den skal gi et bilde av Lierskolens utvikling og historie gjennom 200 år

På vakre, gule kalksteinsklipper

Liernett har mottatt reisebrev fra familien Ege fra Tranby som ferierer i Portugal

Godt Nett-År

Liernett skal bli liungenes møteplass nummer 1

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Norges lykkeligste hundeeier?

Nå har også Mina, åtte år gammel, på Egge fått tilbake hunden sin som har vært savnet i 14 dager.

Musikkglede er en viktig del av ferien.

> -- Somrene på telttur i Danmark er veldig gode barndomsminner, sier Kirstin Hillestad (45), som jobber med integrering og informasjon ved Flyktning- og Voksenopplæringssenteret i Lier kommune. På fritida er hun klarinettist i Lier Janitsjar. Hun kommer fra en meget musikalsk familie på Notodden, der alle seks i familien spiller. Etter vel 20 års botid i Lier må hun bruke litt av ferien sin hvert år på den landskjente Bluesfestivalen i barndomsbyen.

Måldommere er løsningen

Det mener elitedommer Odd Arne Vangen etter at England ble snytt for ei scoring mot Tyskland --

Jazz i Sylling

På grunn av dårlig kamerakapasitet og mangel på tid blir både bilder og reportasje fra bygdas årlige jazzbegivenhet svært mangelfull

OM Å VÆRE REDD

I forbindelse med at jeg skrev i Liernett om at det var dumt å flytte legevakta fra Lierbyen til Drammen, så har den forhenværende ordføreren i Lier, Ulla Nævestad, kommet med en kommentar til meg.