Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 75a94ae1aa49ad6b5099e2c4b21d1e64

Dyrebeskyttelsen lite begeistret for Cirkus

Ber Liernett få opp øynene for hva som egentlig foregår bak kulissene.

Ser i teksten at du har savnet løver ved sirkuset, men dette har vært forbudt i Norge i mange år i h.t. dyrevernloven. Forøvrig er all fremvisning av dyr forbudt i underholdnings-øyemed, og Arnardo har bare midlertidige tillatelser til å fremvise slik. Mattilsynet er i ferd med å utarbeide en liste over dyr som mulig kan få disepensasjoner til å være med sirkusene, men antakeligvis ikke eksotiske dyr som elefanter, kameler m.m.

Elefantene hos Arnardo er som du sier, godt, -eller mer bekrivende: hard-dressert. Sirkus Arnardo har i en årrekke samarbeidet med familien Gärtner og deres dyr. Familien Gärtner har lang tradisjon for fremvisning av ville dyr i manesjen (som også er forbudt i Norge). En tradisjon som dyrevernsorganisasjoner og myndighetene i flere europeiske land setter liten pris på. Familien Gärtner er under etterforskning i flere europeiske land for vanskjøtsel av dyr, og et av familiemedlemmene er dømt for dyremishandling både i Tyskland og Østerrike. Samtidig sier en rekke byer i Kroatia nei til sirkus med dyr, på bakgrunn av dokumentasjon om Gärtnerfamiliens dyrehold.

Mattilsynet har nylig hatt tilsyn med dyreholdet hos Cirkus Arnardo. De fant forholdene ved sirkuset SVÆRT kritikkverdige. Se: http://dyrebeskyttelsen.no/tema/7_sirkus.shtml

Denne rapporten og tilstanden i dyreteltet hos Arnardo kunne kanskje gitt et annet perspektiv til artikkelen?

Anne Mette Strand
Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 6. september 2006 11:53: Martin Larsen
Å la en katt hoppe gjennom en brennede ring, er så opplagt forbudt etter dyrevernloven. Både Merano og Arnardo neglisjerer lovverket, så lenge det er penger å tjene!
Dyr som kjøres land og strand rundt i trange trailere, trenes med brutale metoder og avlives når de ikke lenger kan brukes i nummere, er dette nødvendig i et moderne samfunn?
Onsdag 6. september 2006 21:01: lol
lol.. Det er jo bare dyr
Torsdag 7. september 2006 10:22: T.I.
Bygdedyr? Bygdedyreplageri?
Mandag 11. september 2006 14:52: Hmm
Det finnes nok katter i verden da.. så det gjør vel ikke noe å la ett par hvite katter hoppe igjennom en brennende ring? Er jo like mye dyreplageri at familier som har små barn kjøper seg katter.. dem dør til slutt uansett.. trenger ikke ha dem så lenge.. det er trossalt moro så lenge dem lever!
Mandag 11. september 2006 18:44: A.M.
Arnardo er under lupen for mer enn katter.... Ulovlig importerte hunder, syke hunder, dyr som klauvene ikke er stellt på, for trange bur slik at hunder og katter ikke fikk ligge, bruk av ulovlig nesering på ku m.m.

men hvis holdningen er at det "bare er dyr" så er det vel bare å drive på.... (Dyrevern defineres som evnen til å føle empati med andre levende skapninger)
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode