Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d6f78820bff1e0a5517b261eb2427074

- Ha det, Norge!

Denne helgen reiste 200 AFS-utvekslingselever fra hele verden hjem til sine hjemland etter et innholdsrikt år i Norge.

De har tatt del i skoleprogrammet til AFS som innebærer at de har bodd hele skoleåret hos ulike familier i Lier og omegn.

- Til tross for at fire familier i Buskerud åpnet sine hjem i fjor, er det ingen vertsfamilier i Buskerud som har meldt seg for å ta inn de utvekslingselevene som kommer til Norge i august, forteller Marthe Turnes Brøndbo i AFS til Liernett. Å ha en utvekslingselev boende hos seg i et år er en svært verdifull opplevelse for både familien som tar i mot dem og lokalsamfunnet.

- På vegne av alle utvekslingselevene våre rundt om i Norge vil jeg takke vertsfamilier, skoler og lokalsamfunn, sier Kristin Heinrich. Hun er generalsekretær i AFS Norge Internasjonal Utveksling. - Gjennom å åpne hjem og lokalsamfunnet gir vertsfamiliene utenlandsk ungdom en opplevelse for livet, fortsetter generalsekretæren.

Nynorsk og brunost
- Å være utvekslingselev her har vært fantastisk, forteller Natalie fra Tyskland. Nå oppfordrer hun norske familier til å åpne sine hjem for en ny generasjon utvekslingselever.

- Før jeg kom til Norge hadde jeg lært meg litt norsk, og var stolt over at jeg hadde klart det ganske godt. Men da jeg kom hit trodde jeg det var trykkfeil på alle skiltene, ler Natalie. - Jeg hadde jo ikke lært nynorsk!

På spørsmål om hva som er typisk norsk, er svaret kort og kontant: - Brunost, gå på tur, og ikke minst 17. mai! Det var artig å se toget, og jeg synes bunad er en fin tradisjon, forteller 16-åringen entusiastisk. På bildet overfor ser vi Natalie feire 17. mai sammen med utvekslingseleven Fhai fra Thailand.

Nedenfor 4 utvekslingselever som har tilbrakt det siste året her i Buskerud:


Jessica fra Italia


Xenia fra Italia


Geeske fra Tyskland


Yanzi fra Kina

Informasjon:
AFS Norge Internasjonal Utveksling søker nå nye vertsfamilier og ber interesserte ta kontakt på telefon 22 31 79 00 eller via www.afs.no for informasjon.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode