Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4ddfb5854a72211e136925e58d5bed68

Ingen nordmenn vil ha jobbene

- De er her av en eneste grunn, de vil jobbe, sier bonde Amund Huseby til Nationen i dag. Han sikter til polakkene og ukrainerne som er avgjørende for gårdsdriften hans.

Avisen Nationen har vært på besøk i Lier og har i dag en rikt illustrert artikkel om behovet for utenlandsk arbeidskraft og om polakkene og ukrainerne de har møtt på Huseby gård.

Huseby gård er, i likhet med så mange andre gårder i Lier, avhengig av utenlandsk arbeidskraft.

— De fyller 2500 kasser med salat, blomkål, fennikel og broccoli om dagen, fem ganger i uka, skriver Nationen og forklarer at dette er avgjørende for at Huseby gård skal få en omsetning på rundt 30 millioner kroner.. De er en uunnværlig arbeidskraft for bonde Amund Huseby. For det er ingen nordmenn som søker, forteller han til avisen.

— De kommer fra Polen og Ukraina, og vil ikke bosette seg i Norge. Alle vil hjem til sine, sier bonden.

— De er her av en eneste grunn, de vil jobbe.

Står på uansett vær.

Se Nationens artikkel og bilder.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 9. juli 2012 18:34: Terje
Nei du får ikke nordmenn til å jobbe for 75-80 kr timen vet du Amund Huseby. Betal en normal lønn så skal du se at nordmenn ville ha jobbet på gården din.
Tirsdag 10. juli 2012 07:54: Liernett
Liernett og kommentarer fra leserne:
Liernetts artikler publiseres automatisk på Facebook, og mange kommenterer artiklene våre der. Nedenfor er noen kommentarer til vår artikkel om polske- og ukrainske gjestearbeidere.

På Facebook publiseres alle innlegg under fullt navn. Vi har valgt å anonymisere innleggene, men lesere med tilgang til Facebook vil kunne finne navnene:
- Hvor er den norske ungdommen, kan ikke de også jobbe i feriene. Men de får vel vondt i ryggen.

- Alle vil ha penger, men ikke gjøre noe for dem......hmmm.....va'kke sånn da jeg var ung ;o). Etter en vellykka sommer var ryggen solbrent/brun og sterk, og knærne hadde træler etter å ha krabba tre uker i jordbæråkeren.

- Må nok innrømme at jeg var ikke en av de ungdommene som lå i åkeren om sommeren...Jobbet på Lierkroa eller var barnepasser. Men min søster lå flere ganger i åkerne :)

Et tips til Facebook-brukerne: Legg også kommentaren under artikkelen på Liernett. Da når den alle Liernetts lesere.
Onsdag 11. juli 2012 08:04: Facebook
Norge er i en kunstig unntakstilstand. Å ikke satse skikkelig på matproduksjon har historisk aldri vært noe godt sjakktrekk.

(Kommentaren over er lagt inn under samme artikkel på Facebook, der Liernetts artikler også blir publisert. )
Onsdag 18. juli 2012 12:30: Anonym
Til Terje: Hvorfor vil ikke norsk ungdom jobbe for 75-80kr timen? Har de kanskje blitt for bortskjemte av sine foreldre? De får alt de ønsker seg, selv uten å måtte jobbe noe som helst...
Jeg forstår bøndene som tar inn utenlandsk arbeidskraft meget godt. De får arbeidere som er interessert i å gjøre en god jobb uten noen klager om lønn og arbeidsforhold. I tillegg så klarer bonden å få en fortjeneste ut av bedriften.
Nordmenn har blitt alt for bortskjemte og sitter på en høy hest å forlanger...
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode