Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9b182c2611a3335067a052988626f440

Godt mottatt i Tyskland

Thorbjørn Jagland ble som vanlig ble møtt med kritikk fra norske media. I Tyskland er derimot årets fredspris blitt godt mottatt og oppfattet som inspirerende.

Det er ikke så ofte liunger kommer på forsiden av tyske aviser. Når sant skal sies, har heller ikke årets nobelpristildeling fått så mange redaktører til å plassere komiteformann Jagland der. Derimot får komiteens beslutning stor oppmerksomhet, og stort sett er oppmerksomheten positiv. Og nær sagt hver eneste avis har pristildelingen på forsiden.

Som kjent var det 231 godkjente kandidater til årets fredspris. Bare en kunne få den, og tradisjonen tro var norske politikere og media raskt på banen for å påpeke at en av de 230 andre enn vinneren burde fått prisen. Hvem som burde fått den, har det derimot vært langt fra enighet om.

Mens bølgene fortsatt går høyt i Norge og tre av fire nordmenn sies å være mot tildelingen, har ledende tyske politikere og aviser mottatt tildelingen med glede. Her er noen av overskriftene på dagens aviser:
- En lykke å være europeer
- Nobelprisen gir Europa mot
- En utmerkelse som forplikter
- Fredspris til 500 millioner europeere

 

Et tilfeldig utvalg av tyske avisforsider i dag.

Mer kritisk til tildelingen er avisen 'Neues Deutschland', som var kommunistpartiets hovedorgan til muren falt, og som lever videre som sosialistisk dagsavis. I dag er forsiden (bildet under) prydet av en tegning som viser Jagland idet han informerer om pristildelingen. Om tegningen ligner på Jagland, er en annen sak.

- Nobels fredspris for 2012 går til EU
- De har akutt bruk for pengene

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode