Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fb46e468b8fd042d0f83449203aad53e

Ber om støtte i morgen

Nan Aye Swe, flyktning fra Burma og bosatt i Lier, håper på god støtte fra nordmenn når hun sammen med flere andre skal holde en kort appell utenfor Stortinget fredag ettermiddag

TV-bildene, bildene på Internett og i aviser taler for seg selv -- Det har som kjent pågått en kamp på liv og død i gatene i de siste dagene i den gamle hovedstaden Rangoon etter 40 års militærdiktatur.

Den frihet vi tar som en selvfølgelighet har vært en kamp på liv og død for mange burmesere. Vel 20 mennesker er  bosatt i Lier.

De fleste av dem reiser til Oslo fredag ettermiddag for å demonstrere mot diktaturet i hjemlandet og for å vise sin sympati for sine kjempende landsmenn.

Nan har lenge vært aktivt organisert i kampen for frihet og demokrati sammen med sin mann, Tommy Lay Taw.

De har bodd to år i Lier. De representerer "Overseas Karen Network Organization, Norge". Nan skal tale kl 1645 utenfor Stortinget som en av flere talere. Demonstrasjonstoget starter ved Sentralbanestasjonen kl 1630. Etter talene skal det være 10 minutts stillhet. Deretter går toget til Nobels Fredssenter.
Nan og hennes mann tilhører Karenfolket som lever i et delta sørvest for hovedstden Yangoon og til dels i fjellene mot Thailand. Nan og familien bodde mange år i flyktningleir i Thailand, før de som FN-flyktninger kom til Norge.

Av Burmas 49,4 millioner er to - tredeler etniske myanmar som stort sett er buddhister. Det er i alt 100-200 nasjonale minoriteter. Chen-folket er den største gruppen, mens Karenfolket er den nest største. 

Forrige artikkel:Bibliotek får ny sjanseNeste artikkel:Kommer du?
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode