Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2db560e7273aacea59553311e04f6aab

0,07 prosent

Ukens petit er ved Jan Terje Nilsen, lærer ved Sylling skole

Jordkloden av i dag er ei tikkende bombe. Menneskene har ved sin forurensning klart å forstyrre den naturlige klimaprosessen. ”I used to be the next president of USA” , Mr. Al Gore, reiser verden rundt med sitt skrekkscenario om de foruroligende signalene om klimaforandringene. Nå må vi alle gjøre en innsats på området hvis det ikke skal gå helt galt.

Gapet mellom rik og fattig fortsetter å øke. Milliarder av mennesker lever på sultegrensen. HIV og Aids truer med å ta knekken på store deler av det sørlige Afrika. Befolkningsveksten i flere av verdens største byer er fullstendig ute av kontroll.

Det aller største problemet i dag er kanskje kampen om vann. Glem olje og andre ressurser. Den neste store globale krigen blir utkjempet om retten til å få rent vann.

Ideologier, religioner og etniske konflikter har skapt en ny type terrorbølge med frontfigurer som er villig til å sprenge seg selv i luften og ta flest mulig med seg i døden.

I Norge hører vi om dette hver eneste dag gjennom alle typer mediekanaler. Men landet vårt er nylig kåret til verdens beste land å bo i. Du og jeg har jammen hatt flaks at vi har blitt født her, ja nesten som å vinne i lotto. I verden i dag bor det 6,6 milliarder mennesker, i Norge 4,7 millioner. Det er med andre ord 0,07 % sjanse for å bli en nordmann. Ha en god ferie!

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 28. juni 2007 13:08: Simen
Nå følte jeg meg spesiell, JT :)
Ha en god ferie!
Fredag 29. juni 2007 10:29: Gunnar
I dag er synden flyttet fra underlivet og opp til munnen; Vi må ikke spise erter, kjøtt og flesk. Det helvete som præstene i gamle dager lovet alle dem som horet, får folk nå utmalt av klimagassprofeter.
Fredag 29. juni 2007 13:10: Kame Ramann
Pietismen har et fast tak på oss nordmenn. Alt som er godt er enten umoralsk eller fetende, og i nyere tid også miljøfiendtlig.

Godt å vite at alt likevel går bra bare vi betaler litt ekstra skatt og avgifter for utskeielsene våre.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode