Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5e7d915a2402e50b5b16cd316ee60f84

Best til å bekjempe fattigdom

St Hallvard Videregående skole gikk av med en soleklar fylkesseier med gruppen "A.K.E. Improvement" i den landsomfattende skoleturneringen Utviklingsinvestoren

Frem til 1. desember kan videregående skoler over hele landet konkurrere om hvem som er best til å skape arbeidsplasser og økonomisk vekst i utviklingsland. Gruppen med best resultat på landsbasis vinner en prosjektreise til Afrika med Norfund.

I det interaktive spillet Utviklingsinvestoren lærer elever ved landets videregående skoler om hvordan Norfund fremmer næringsutvikling i Afrika, Asia og Latin-Amerika. Under veiledning fra lærerne tar elevene på seg rollen som investeringsselskap på vegne av Norfund. Med en startkapital på 100 millioner kroner må elevene løse typiske problemer for en investor i utviklingsland. Det kan dreie seg om problematikk rundt hiv/aids, dårlig arbeidsmiljø, korrupsjon og budsjettstyring.

Bygger opp sosialt og miljømessige ansvarlige bedrifter

– Fattigdom kjennetegnes av mangel på penger og arbeidsplasser, sier Norfunds administrerende direktør Kjell Roland, og fortsetter: - Våre investeringer lar enkeltmennesker og bedrifter ta ansvar for egen fremtid. I spillet lærer elevene konkret hvordan man via investeringer bygger opp sosialt og miljømessige ansvarlige bedrifter. Alle valg gruppen ”A.K.E  Improvements” fra St. Hallvard VGS tok, fikk konsekvenser i form av poeng eller avkastning på investeringene. Med andre ord er dette en gruppe som har tatt gode valg. Vi gratulerer fylkesvinnerne med flott resultat og glimrende innsats, tilføyer han.

Konkurransen langt fra over

Gruppen ”A.K.E Improvements” fra St. Hallvard VGS vil bli premiert med hvert sitt flotte atlas. Men det betyr ikke at konkurransen er over. Hovedkonkurransen avsluttes først 1. desember, og da blir det klart hvilken gruppe som stikker av med den gjeve hovedpremien, en prosjektreise til Afrika med Norfund.

– Løpet er på ingen måte kjørt. Det er fortsatt fullt mulig å være med i konkurransen. Lærere ved alle landets videregående skoler har fått tilsendt brukerinformasjon for å kunne melde på grupper. Det er bare å stå på dersom det frister med en spennende og lærerik reise til Afrika, sier Kjell Roland.

Utviklingsinvestoren: Spennende, interessant og morsomt

Spillet egner seg godt innenfor fag som bedrifts- og samfunnsøkonomi, engelsk, geografi og samfunnskunnskap. Tilbakemeldingen fra elevene er at dette er en spennende, interessant og morsom måte å lære på. Odd Arild Olsen i organisasjonen BarneVakten gir råd om barn og medier. Han er glad for at Norfund benytter dataspill som et læringsverktøy i skolen.

– Utviklingsinvestoren er et gjennomarbeidet spill som både er lærerikt og underholdende, og et godt eksempel på hvordan spill kan benyttes i undervisningen, sier han.

For ytterligere informasjon om konkurransen og spillet, les mer på: www.utviklingsinvestoren.no.

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode