Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 972aa8b3cd18b17e6a539d2e3b2cea96

Fylkeskommunen raserer musikklinja.

Nedskjæringer på ST Hallvard videregående skole går spesielt utover musikklinja. Elever og lærere mener dette gjør at Lierelevene får et dårligere tilbud enn elever ved musikklinja ved andre skoler.

– Vi stiller dårligere når vi skal søke oss videre, sier Tone Irene Røssum, elev ved ST Hallvard.


Vakker sang i Drammen i dag, synd dette anses som relativt verdiløst

Problemet er at fylket og skolen har valgt en såkalt flat sparemodell. Det betyr at de mer ressurskrevende linjene må spare flere stillinger enn de mindre ressurskrevende. Musikklinja krever mye ressurser, ettersom elevene skal ha instrumentopplæring individuelt. I tillegg har ST. Hallvard et opplegg for multifunksjonshemmede elever, der musikk er en viktig del.


Anne Grete Skaret

Anne Grete Skaret har en datter som er funksjonshemmet. Hun har fått beskjed om at datteren vil miste 2/3 av timene hun har med lærer. – Torsdag hadde vi invitert politikere og fylkesordfører til et arrangement, forteller hun. Dette ville ikke de som raserer tilbudet for flere barn og unge møte på.

For musikkelevene er det først og fremst undervisning på bi- instrument nedskjæringene går utover. Dette vil ramme spesielt hardt, ettersom mange som spiller soloinstrumenter mister verdifull harmonilære.

Det er de yngste lærerne som blir sagt opp. – De er i ferd med å kaste en generasjon lærere ut av skoleverket, sier en av de som nå skal sies opp.

Vi lever i et samfunn der alt måles i lønnsomhet. Det er flere Mercedeser på norske veier, men de svakeste og de som velger utdanningsveier som ikke lønner seg i sammenlikninger gjort på økonomiske prinsipper støtes ut. For min del må du gjerne stemme på Høyre og Kristin Clemet ved neste Stortingsvalg. Det finnes sikkert mange gode grunner til å gjøre det. Tro bare for all del ikke det fører til satsing på skole. Tross valgløfter om skolesatsing, er regjeringen i ferd med å kvele skolen. Jeg er ikke negativ til reformer, og er sikkert enig med Kristin Clemet i mangt og mye, men realiteten er at pengene forsvinner, og at norsk skole aldri har vært så presset når det kommer til ressurser. Dette går spesielt utover de svakeste.


Dette øker ikke BNP all verden nei

Om du knuser ei rute, eller kolliderer med bil øker BNP. Ungdom som spiller fiolin gjør det ikke i samme utstrekning. Om du nå skal søke på videregående, anbefaler jeg sterkt å styre unna yrkesretninger som utdanner til kreative yrker. Om du vil bli musiker, skal du vite at samfunnet ser på dette som verdiløst. Da er det mye bedre om du produserer noe som kan selges, fiskepinner for eksempel. Fiskepinner trenger man alltid, og det ser mye bedre ut når vi skal sammenlikne oss med land det er naturlig å sammenlikne seg med, for å finne ut hvem som driver den mest økonomisk effektive nasjonen.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode