Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ungdommens kulturmønstring 2005

Det var rekordmange deltakere i årets kulturmønstring. Kvalliteten på det som ble vist var som vanlig utmerket - kanskje bedre enn noen sinne. Det tekniske var som vanlig til irritasjon for oss med kamera

Lys og sceneinventar var plassert helt tilfeldig og artistene sto i stor grad i de dårligst opplyste delene av scenen med en mur av stativer rett forran seg og et slagverk som bakgrunn. Med tanke på det visuelle var dette klart det verste jeg har sett.

Utøverne var derimot outstanding as usual. Det startet med de klassiske numrene (som vanlig) sikkert av frykt for at folk skulle gå tidlig om de kom til slutt. Dette hadde helt sikkert skjedd, for selv om de klassiske utøverne spilte svært bra, var det lovlig kjedelig å se på. Stort sett sitter de stille på en stol og ser rett frem - hva med litt spilleglede og litt originalitet med tanke på opptreden?

Rockerne fra gamle Hegg og musikklinja på St. Hallvard gjorde motsatt. Her var det lagt vekt på helheten, og sprek musikk ble underbygget med mange morsomme og spennende innslag på scenen.

Erik Fossen Nilsen er med på mangt og mye - den eneste fellesnevneren er at alt han tar i blir bra. Best husker vi nok hyllesten til Super Mario med Nintendass.

Eller ble vi imponert av gutta i Ax - gode for alderen. Essemde og Abstinens er i ferd med å bli svært så rutinerte. Dette er 2 band med særpreg.


Lier Jazzsekstett


Hannah Marie Hegg og Oda Strand


Høvik- kvartetten


Høvik-kvartetten


Mari Åse Hajem


Britt R. Ulseth


Sverre og Håvard


Eirik og Armand


Tranby fløytesekstett


Karoline

Flere saker fra arkivet

UKM 2005 - bilder

Flere bilder fra Ungdommens kulturmønstring 2005.

Åpen scene på fredag den 13.

Åpen scene ble arrangert i Lierbyen fredag den 13, og Lier-nett stakk innom. I underkant av 100 tilskuere ble servert en konsert av vanlig god kvalitet, og alle var tydelig fornøyde.

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

Fikk ikke ny intimscene

- Litt synd at penga og ikke hjertet fikk råde i denne saken, sa Mari Grimsrud, leder av Lier Musikkverksted etter vedtaket i kommunestyret.

Ungdommens kulturmønstring

Kulturmønstringa ble en kjempesuksess.

Mye folk på Åpen scene.

Over 140 var innom gamle Hegg på Åpen scene fredag kveld. Denne gangen var det for det meste lokale utøvere og karaoke som sto i sentrum. Vi ble også kjent med noen nye utøvere på rockeverkstedet. Du verden som det klekkes ut talenter der – om noen finner på å legge ned rockeverkstedet skal jeg lage leven. Dette er det beste vi har på kulturfronten i Lier.

Åpen scene fredag 3. desember

Førstkommende fredag er det igjen ”Åpen scene” på Hegg gamle skole. Denne gangen er det julaften – spillelista ser svært lovende ut. Konserten starter 18.30

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

- Jeg skyter litt hjemme også

På Eplefestivalen fikk Erik Jul Sand prøve ordentlig bueskyting under kyndig veiledning

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

Utsatt påmeldingsfrist

- Vi savner flere deltakere til utstillingen under Ungdommens kulturmønstring, sier Hege Larsen ved Kulturkontoret.

Hegg, Bakkeli og Veslefrikk klare for 17. mai

Med Høvik og Lier skolekorps i spissen var det forsmak på 17. mai gjennom Lierbyen for sentrumsbarnehagene og Hegg skole.

Program for Ungdommens kulturmønstring

Her er det fullstendige programmet med alle deltakerne i Ungdommens kulturmønstring som ble avholdt lørdag.

Åpen scene i Lierbyen

150 ungdommer og noen få gamlinger hadde møtt frem på musikkverkstedets konsert. Publikum fikk et gjensyn med gamle og kjente band, samtidig som de fikk se noen nye fra Drammen.

Hederlig omtale

UKM er ferdig for i år, i alle fall for de fleste. Noen skal videre til Drammen – andre må dra hjem med minnet om en stor kveld i aulaen på St. Hallvard.

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

Klart for påmelding til UKM

Fredag 25. januar er det klart for en ny runde med Ungdommens Kulturmønstring

Ungdommens kulturmønstring på fredag

UKM er årets kulturelle høydepunkt for Lierungdom. I år er det hele 74 påmeldte liunger, fordelt på 44 forskjellige innslag.

Musikk, bildekunst og dans

Ved årskiftet hadde 50 ungdommer meldt seg på Ungdommens kulturmønstring

En lykke å beholde bygningen

- Gamle Hegg har sjel, det er våre ungdommer veldig opptatte av, understreker leder av "Rockeverkstedet", Mari Grimsrud, når det nå er planer om en oppgradering av lokalene.

63 deltakere påmeldt

- Men vi tar sjansen på å forlenge fristen med et par dager, sier Hege Larsen ved kulturkontoret om Ungdommens kulturmønstring.

Novemberrock på gamle Hegg

– Fjorten band skal på scenen i kveld, og konserten blir en opplevelse som varmer i høstmørket.

Jubilanten er fortsatt ung og sprek

Musikkverkstedet 20 år

Fire liunger i finalen

Se og hør bandet DEMAGE med Aage R Meyer og Martin Trømborg under gårdagens opptreden under Ungdommens Kulturmønstring i Trondheim, der de høstet stor applaus.

Program for Ungdommens Kulturmønstring

Årets kulturmønstring fredag 25. januar byr på et mangfold av innslag

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Sidrumpa blikkboksmusikk

Lier Janitsjar og Lierskoven dramatiske selskab inviterte fredag kveld til jubileumskonsert på Lierbyen skole. I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen og Lierdagene hadde de laget et show som presenterte norsk og svensk musikk side om side.

Gutten med tubaen

Kristian Berg(14) videre til Landsfinalen

Publikumsrekord nede på stasjonen

Musikkfestivalen «Nede på stasjonen» i Lierbyen en suksess

Knallkonsert av Liunggjengen

Liunggjengen er blant Liers beste liveband!

Rappet seg til Sandvika

Eirik (9) fra Sjåstad storkoste seg på scenen da han deltok på Lyd og fryd-festivalen i helgen.

Ungdommelig glede i Aulaen

Musikkverktedets leder Mari Grimsrud gikk nokså avslappet rundt og smilte og spiste vafler, en indikasjon på en vellykket kulturmønstring for kommunens unge lovende kulturuttøvere

Hegg og Høvik

Bilder fra 17. mai på Hegg og noen fra Høvik

-Vi bolter oss fast i takrenna..

”Essemde” er ett av de mange gode bandene som har vokst frem på Lier rockeverksted. De kan ikke få lovprist miljøet der nok, men mørke skyer henger over gamle Hegg skole. Politikerne har lenge varslet kutt innen kultur, og selv om rockeverkstedet foreløpig er fredet, frykter man nedskjæringer.

Ny god plate fra Lier

CD fra Babylotion - bilder fra kveldens konsert

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Stor oppslutning om Kulturminnedagen

Uværsskyene trakk seg til side og søndagen ble en varm solskinnsdag. Det var bare en av årsakene til at årets kulturminnedag på Lier bygdetun ble svært godt besøkt.

UKM 2005 - bilder

Flere bilder fra Undommens kulturmønstring 2005

Blueskonsert - Eirik Bergene band

Tranby Pub Lørdag 24. januar På scenen kl. 22.00

Terrastate har blitt mer hårete!

Bandet Terrastate fra Sylling og Tranby opptrådte på Lier rockeverksted i går kveld. For oss som har fulgt dem ei stund, fremsto de som mer kompakte, og leverte en hårete opptreden.

Sterk innsats av liungene

Ungdommens kulturmønstring - fylkesfinalen.

235 storkoste seg

Det ble ny suksess for de 22. St Hallvardlekene på torsdag.

Utsolgt på showkonsert.

Søndag var Aulaen ved Sylling skole pyntet til konsert. Sylling og Odevall skolekorps invitere til showkonsert. Over 200 mennesker fikk se et variert, morsomt og velspilt show.

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

Mix av band og sjangre

Lier musikkverkstedet presenterer høstens store konsertopplevelse på Hegg gamle skole fredag kveld.

Battle of the Bands

Fredag på Musikkverkstedet

2 band fra Lier skal spille i Estland.

Yoyo band og Upps with downs drar snart til Estland for å spille. Bedre ambasadører kan ikke Lier sende til utlandet. Både på og utenfor scenen er dette en praktfull gjeng.

Kulturnatt på Musikkverkstedet

I forbindelse med Kulturnatten i Lier lørdag 11. oktober holder Lier Musikkverdsted også dørene åpne med stor konsert på Hegg gml. skole.

Showkonsert med musikk fra Grease og Fame

Høvik og Lier skolekorps arrangerer showkonsert søndag 11. november

Lierskolene i Drammens barnetog

Skoler og korps fra ytre Lier deltar som vanlig i barnetoget i Drammen, og i år har det jubilerende Høvik og Lier Skolekorps fått en hedersplass. OPPDATERT KL 14.48

Meget høyt nivå

Det er styremedlem i Buskerud Musikkråd Tore Stustads vurdering etter Ungdommens kulturmønstring forrige helg i Ål Kulturhus

Mari Hajem gikk videre på kulturmønstringa

Musikalitet, originalitet, kreativitet og intensitet

FREDAG 5 NOVEMBER KL 18.30

Dette er 4 sesongen ”Åpen Scene” på Hegg gml. Skole -et konsept som har slått an blant et yngre konsertpublikum i Lier. Denne gangen er det i tillegg til fullt trøkk fra scenen med musikkverkstedets egne band, Også mulighet for å være stjerne for en kveld i en stor KARAOKE avdeling…

Spilleglede med Musikal-Mix

Det var fullt både torsdag og fredag kveld, da 133 barn og ungdom deltok på Kulturskolens avslutning.

Korps og kor i Sylling

Konnerud musikkorps, Hennummusikken og Sylling sangor i aulaen på Sylling skole

Katte i grillen.

En kveld blant drømmere, drankere, rustne herrer og noen jenter fra Tranby. Drømmere & Drankere er et lokalt band, med lånte melodier og selvproduserte tekster. Lørdag kveld underholdt de et kravstort og bortskjemt publikum på Tranby pub.

Effektive Liungen

Målscorerne Tomas B. Zweidorrf (14) og Peter Grothaug (16) var svært så fornøyde etter en god andreomgang mot Urædd i går kveld.

Glimt fra UKM

Programlederne Martin Trømborg (tv) og Tor Johan Nyvoll ledet årets kulturmønstring med sjarme og humor -

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

Kulturprisen 2006

Kulturprisen går til Lier musikkverksted

Over 100 deltakere

- Vi er svært stolte over å kunne fortelle at deltakelsen i Ungdommens kulturmønstring slår alle rekorder, sier Hege Elisabeth Larsen ved Kulturkontoret

Seks Lierkunstnere med i ”kunst rett vest”

Liernett besøkte en av dem.

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Smilte fornøyde

Turfolket fikk en perfekt start på det nye året -

”Neimen har du sett for en verden”

Tirsdag kveld hadde elever fra 7.klasse Hegg skole sommeravslutning.

Bredde over kulturmønstringa

Programlederne, Bjørn Harald Bjerknes og Magnus Buer, slo an tonen på gitar i aulaen på St Hallvard

Gamle barn og små bestemødre

Ungdommen vil ingen ende ta.

Sang og glede og fest

Korps og kulturskolen (her storbandet) med solister slo an tonen i Rådhusparken, da været letnet --

Café LMV

Café LMV - nytt og originalt i Lierbyen

Realistiske forhåpninger

- For at Tonje Evju (på bildet) skal kunne bli valgt til ordfører må vi søke samarbeid med sentrumspartiene, sier Jan Dybvik, leder av Arbeiderpartiets nominasjonskomitè.

BLUESKONSERT!

DESERT BREEZE Bluesrock og amerikansk sørstatsrock er det som gjelder når ”Desert Breeze” går på scenen. Bandet fremfører musikken tett, ryddig og kompromissløst. Låter fra artister som ZZ-Top, Eric Clapton/Cream, Ry Cooder, Bad Company og Lynyrd Skynyrd er eksempler på hva som er på repertoaret. Dette borger for en variert konsertopplevelse og et spennende lydbilde.

Latin, pop, viser og jazz

Lier Musikkverksted inviterer til akustisk musikkafè i dag på Gamle Hegg

Flere kvinner med

I tillegg får gruppeleder Søren Falch Zapffe (på bildet) og ordførerkandidat Helene Justad sannsynligvis selskap av flere "nykommere" i kommunstyresalen etter høstens valg.

Mer spennende enn nødvendig

To gavepakker av Liungen gjorde at det ikke ble så lett match. – Vi var veldig fornøyde med 1. omgang, sa trenerduoen, Lena Tyriberget og Hasse Svanberg. – I 2. omgang fikk vi visse problemer i midtbaneleddet da Fart flyttet opp laget. Vi får si at det viktigste var tre poeng i dag. Førsteomgangen var årsbeste, uttrykte en middels fornøyd trenerduo.

Strålende jubileumskonsert!

Liunggjengen feiret 15 år med kanonkonsert i Aulaen i Sylling. For første gang la gruppen en konsert til den nordlige delen av bygda, og folk i Sylling fylte storstua. Der ble de servert et variert og underholdende show – over 2 timer fullpakket med høydepunkter.

Vibrokings på Tranby bluesklubb.

Vibrokings underholdt i går kveld de litt for få fremmøtte på Tranby pub. Med tradisjonstro cityblues og mye nyskapende, egenprodusert materiale var de en suksess blant de etter hvert bortskjemte Liungene.

- Vis mot og tenk langsiktig

Svein Rognlien kommer med en klar oppfordring til kommunestyret i dette leserinnlegget.

Tid for musikal på Tranby ungdomsskole

Den 4. april kom ungdommens kommunestyre fram til at Tranby ungdomsskole ville bli et bedre sted om 9. klassingene fikk lage musikal. En sum på 75.000 tusen ble denne dagen fordelt på alle skolene. I salen satt elever fra 6. og 9. klassene og representerte resten av elevmassen. Det meste gikk til håndfaste prosjekter som lydanlegg, lysanlegg og lignende som skulle høyne kvaliteten på de forskjellige skolene.

HLSK at the Movies

Et par hundre tilhørere stilte opp da Høvik og Lier skolekorps (HLSK) onsdag kveld holdt sin årlige showkonsert, i år med tittelen ”HLSK at the Movies”.

Lettelse og glede

Her kommer den nye kulturscenen. Klart vedtak i kommunestyret i kveld.

Deltakere UKM 2010

Hele 38 kulturelle innslag står på programmet i aulaen på St. Hallvard vgs. fredag 29. januar

Kunst rett vest med lite fra Lier

Det er meget stor interesse for å delta i årets Kunst rett vest, men det blir bare én deltager fra Lier.

Kulturminnedagen i Lier, 11. september

Kultur for hele familien på Lier Bygdetun

Debatten fortsetter

Rådmannen valgte å legge avgjørende vekt på skolens behov og ønsker på Stoppen, og det synes representanter for hallidrettene er svært beklagelig

- Katastrofe

Oslo knuste Lier volleyballklubb i eliteserien.

Korkonsert med stort spenn

Sylling sangkor med gjester hadde våkonsert i Sylling skoles aula

Latter, glede og engasjement

Det var mange spente skuespillere før fredagens première på Høvik barne og ungdomsteaters forestilling om "Peter Pan", men det ble en enestående fin forestilling.

Fylkeskommunen raserer musikklinja.

Nedskjæringer på ST Hallvard videregående skole går spesielt utover musikklinja. Elever og lærere mener dette gjør at Lierelevene får et dårligere tilbud enn elever ved musikklinja ved andre skoler.

Kanonbra musikal

9 klasse på Lierbyen skole imponerte.

Optimisme i Spa/Bra

- Etter hva som har skjedd med Konnerud 2 i det siste, tror jeg vi i kveldens vriene bortekamp mot Svene kan avgjøre mye nå av opprykkskampen nå, sier trener John-Erik Loe Olsen til Liernett

Strålende vær på Tinestafetten

Værgudene smilte til arrangørene og barn, og ungdom fra skolene i Lier fikk perfekte forhold for løping.

Liung ble årets trener

Even Andreas Røed (25) ble kåret til årets trener i kombinert av Skiforbundet

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Blue energy på Tranby pub

Det svingte på pubeni går kveld, og de som hadde møtt frem fikk en solid konsert fra lokale gutter. Jeg kan ikke skjønne at man har noe særlig å hente på kvalitet utenfor Lier. Det er ofte mer fjas og store ord med de som kommer utenfra. De lokale bandene spiller, har det moro og underholder. Det er det mest publikumsvennlige i mi bok.

Svært stor prestasjon

- Helt suverent, sier lederen i Lier Taekwon-do klubb om Ada Gaarders prestasjon i World Cup i England i forrige uke.