Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 619b0292b2e3e302f6a98587b55d3686

Gutten med tubaen

Kristian Berg(14) videre til Landsfinalen

I fjor deltok Kristian Berg som sjonglør i Ungdommens kulturmønstring i Lier, men nådde ikke helt opp.  I år spilte han tuba, gikk videre til Fylkefinalen og derfra til Landsfinalen, som går av stabelen i Trondhjem i juni.
Kristian Berg blir der eneste deltaker fra Lier .

Tubaen er ikke et typisk soloinstrument til vanlig  ,men nordmannen Øystein Bådsvik har ved friskt spill og særegne komposisjoner trukket den fram fra en anonym plass blant kompinstrumentene i bakerste rekke i orkesteret.

Bådsvik er et forbilde for Kristian, og på Landsfinalen stiller han med "Fnugg", et stykke skrevet av den noe eldre tubavirtuosen.  " Fnugg" er et musikkstykkke for tuba og sang. Utøveren veksler mellom sang og ordinært spill i  tubaen . Det hele får et preg av klassisk og jazz, er svært fengende, og som publikummer imponeres du over både selve musikken og framførelslen.

Kristian startet i Tranby skolekorps med klarinett. for sju år siden Han sier med et glimt i  øyet  at han fikk gåsehud klarinettflisa. Derfor var overgangen til messing lett.  Nå ønsker vi den allsidige Tranbygutten lykke til på       Landsfestivalen. Og om noen skulle få gåshud av den unge tubaisten, vil det sikkert være av ren fryd over hva som blr framført .

     

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode