Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

Brage hadde god fart i løypa på lørdag. Og det ble kun en bom på sprintdistansen. - Bommen kom på det andre skuddet i andrerunden, forteller Brage til Liernett. - Selv om det ikke gikk så bra på søndag (16. plass), er seieren på lørdag veldig motiverende med tanke på de neste konkurransene, understreker han.

Neste oppgave blir ØstlandsmesterskapetBeitostølen om 14 dager. Brage forteller at han trener 7-9 timer og 4-5 timer med skyting. Brage går i 10 klasse ved Lierbyen skole. Neste år blir det sannsynligvis NTG (Norsk Toppidrettsgymnas) på Geilo.

På søndag kom Torstein Wiiger Opsahl på femteplass i 15 års-klassen. Også han med meget bra skyting; kun en bom akkurat som Brage.

Ellers hevdet Lier IL seg godt i de ulike klassene begge dagene.

Dette rennet er stort, og de fleste skiskytterne fra hele Norge deltar. Rennet er for jenter/gutter 13-16 år.
I år var rennet tilbake i Holmenkollen, og det var derfor ekstra moro for skiskytterne å delta. Det er gøy å gå i Holmenkollen i strålende solskinn, som det var på søndag, med opp mot 100 løpere i enkelte klasser.
For utøverne i klassen 96 og 97 er dette et av de store rennene de jobber mot i sesongen. Det var derfor ekstra morsomt for klubben at det ble mange gode resultater.
Med mye trening i høst og vinter er det ekstra moro at det klaffer i et så stort skiskytterrenn.

Arrangør  av Kvalfossprinten er Nittedal skiskytterlag, Fossum  IF og Oslo skiskytterlag.

Mer info med alle resulater: http://www.kvalfoss-sprinten.no

Se Lier IL s hjemmeside: http://idrett.speaker.no/organisation.asp?id=63515
 
NB. TV2 sendte en kort reportasje i søndag kveld kveld og det kommer en lengre reportasje mandag 16 på TV2 Zebra ca kl. 18.00.


Andreas Bjelland Berg


Aleksander Morsund Karlsen


Andreas Koppergård


Øystein Kleppe Brittmark


Kristian Killingberg

Lier IL

1 kommentar

Tirsdag 10. januar 2012 07:02: Andrea Melø
Utrolig imponerende! Grattis, Brage:)

Flere saker fra arkivet

Best sammenlagt

Sterk innsats av Lier IL s skiskyttere i helga: Kristian Killingberg, (på bildet) ble kåret til beste løper med en 5. plass og en 7. plass, mens lagkamerat Brage Malm Monstad oppnådde en 6 plass i konkurranse med over 100 skiskyttere under Hovedlandsrennet i helga.

Sterke plasseringer

Torstein Wiiger Opsahl ble nummer tre og Bendik Winsvold (på bildet) nummer fire i 15 årsklassen under Østlandsmesterskapet i skiskyting på Beitostølen i helgen.

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Lier IL hevdet seg

Aleksander Morsund Karlsen vant sprinten i G 15, men det ble mange fine plasseringer i avslutningen for skiskytterne på Ål.

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

Gode skiskytterplasseringer

Vebjørn Evjen (på bildet) og Vetle Rype Andersen vant sine klasser i helgens konkurranser på Svene. Den fyldige troppen fra Lier IL hevdet seg forøvrig godt i mange klasser.

Det gror i skiskyttermiljøet

Den fine innsatsen til Lier IL s løpere i dag, tyder på at det kan komme nye løpere i kjølvannet av VM-uttatte Anders Brun Hennum fra Tranby ---

Sterke skiskytterprestasjoner

Det ble seier til Øyvind Groseth (th), tredjeplass til Vebjørn Evjen (tv) og andreplass til Anders Brun Hennum, og flere fine plasseringer for lierløperne under Østlandsmesterskapet i helga

Best sammenlagt

Den unge skiskytteren Vebjørn Evjen stod for to bragder i helga

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

Flere seire i KM

Skiskytteren Vebjørn Evjen fra Lier IL gikk til topps både på lørdag og søndag under årets kretsmesterskap, men flere liunger gjorde det bra --

Hevdet seg med glans

Gutteløperne i Håvard Nygård (15), Martin Bekken Nilsen (15) og Even Hornstuen Mathiesen (15) gjorde gode prestasjoner i juniorklassen, men andre lag fra Lier fikk de beste plasseringene i Ringkollstafetten.

Tre blant de åtte beste

Pernille Wiiger Opsahl (på bildet) lyktes ikke helt med skytinga på sprintdistansen i Hovedlandsrennnet, men liergutta i 15-årsklassen skjøt ned blinkene.

Sprintmester på lørdag

Marie Rokke Jagland (på bildet), Lier IL ble kretsmester og vant dermed årets Sparebank 1 - cup.

Matteglade ungdommer

Andreas Berg, Silje Eilertsen, Anette Walbeck og Brage Malm Monstad fra Lierbyen skole fikk full pott som eneste ungdommer i Buskerud i mattekonkurransen "KappAbel".

Sølv på stafetten

Skiskytterne fra Lier IL imponerte på stafetten under Hovedlandsrennet i Alta i helga.

NM-gull i skiskyting

Anders Brun Hennum holdt stillingen etter 3. etappe før han sendte Ole Einar Bjørndalen og Buskerud av gårde på ankeretappen i dag -

Sterke langrennsprestasjoner

Marcus Braathem ( på bildet) tok gull i fristil under KM i klassisk stil på Geilo på lørdag, men det ble flere medaljer til løpere fra Lier i helga ---

- Fungerte godt fysisk

Det sa Anders Brun Hennum etter at han gikk jevnt med OL-vinner Emil Hegle Svendsen på normaldistansen under NM i skiskyting på Simostranda.

Nye Sørum`er?

Arrangørklubben kan juble etter scoringer, klasseseire og ikke minst etter en flott Liungen Cup -

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

Flere skiskyttere i siktet --

- Liers skiskyttere har hatt en fremgangsrik sesong, sier leder Per Øverby

Enorm bredde i norgescupen

Martin Bekken Nilsen fra Sylling fikk denne gang best plassering i klassisk i norgescupen. Liungene Marcus Braathen (tv), Anders Haverstad og Vetle Fuglerud deltok også blant flere hundre unge skiløpere fra hele landet.

Knallsterk helg i Ål

Bendik Winsvold kjemper seg inn til andreplass i G-13 foran Brage Reier Groven fra Drammen Strong under skiskytteravslutningen på Liatoppen.

God innsats i Norway Cup

Liungen IF stiller to lag i klasse H (G 12), der det ikke spilles sluttspill.

Flotte resultater i skiskyting

Flere gode plasseringer for Lier ILs skiskyttere denne helga

NM-sølv og 4. plass

Venke de Lange sikret andreplassen og Terje Fugleberg tok fjerdeplassen under norgesmesterskapet i hundekjøring i dag

Annenplass på Jan Rune

Jan Rune Fuglerud fra Lier Motorsportsklubb ble nr 2 i MX 1 i NM-runden i Tønsberg i dag

Rekordeltagelse

Hele 436 løpere fra 60 klubber deltar i Lierrennet i morgen.

I storform

Marcus Braathen fra Sjåstad/Vestre Lier IL vant begge de individuelle distansene i helga

Vellykket åpningsrenn

Marcus Braathen (tv) og Eirik Langerud hevdet seg godt i går sammen med flere liunger under det vellykkede Lierrennet.

Lover godt for fremtiden

Sjuåringene Vetle Ree-Trandum, Lier IL og Hans Sylling, Sylling IF kan stå som et eksempel for den økende interessen for Liermesterskapet.

Sterkt av Siri i Holmenkollen

- Jeg hadde ikke ventet pallplass, sa Siri Gurandsrud til Liernett etter 3. plassen i den TV-overførte Young-Starsprinten i skiskyting.

Viste spurtegenskaper

Til tross for velt var sykkeltalentet Andreas Haverstad fra Tranby svært nær seieren under dagens fellesritt i Asker Petit Prix gjennom Lier.

Sølv i junior-NM

Siri Gurandsrud (19) fra Tranby avsluttet meget sterkt på sprintdistansen i skiskyting

Flere skiskyttere i sikte

- Vi har 20 unge skiskyttere i begynnergruppa, sa assisterende trener Per Øverby (på bildet) til Liernett under Sikkerhetskurset på Eggevollen i kveld.

Fine prestasjoner på Beitostølen

Selv om liungen Øystein Tveten måtte avbryte oppholdet på Beitostølen i midten av januar på grunn av sykdom, kunne han likevel fornøyd fullføre tre distanser under årets Ridderrenn.

Arrangørsuksess

Vidar Eriksrud og sønnen Ole Vidar var blant skiløperne som var fornøyd med årets Lierrenn.

Resultater fra SKI-O NM

Maren Jansson Haverstad (til høyre) fikk bronse i NM SKI-O

Lover godt for vinteren

Siri Gurandsrud fra Tranby tok i helgen to bronsemedaljer under NM i sommerskiskyting

Flott innsats i Holmenkollen

- Det var skikkelig gøy å gå stafett der, sa Siri Gurandsrud fra Tranby etter ungdomstafetten i Kollen i dag. Siri og Martin Bekken Nilsen fra Sylling gikk hver sin fristiletappe på de to Buskerudlagene.

Fire sølv til Lier

Med en annenplass var Eirik Langerud (på bildet), en av de 15 lierløperne som stod for sterke prestasjoner under kretsmesterskapet i helga.

Mesterlaget i matte

Anette Olianne Walbeck, Brage Malm Monstad, Silje Kristin Fjeld Eilertsen, Andreas Bjelland Berg i klasse 9ef og lærer Frode Trolsrud Berg ved Lierbyen skole gikk til topps i den landsomfattende mattekonkurransen KappAbel i konkurranse med 450 elever.

God Lier-innsats

Både Bendik Winsvold (på bildet), Marie Rokke Jagland, Even Hornstuen Mathiesen og Ole-Vidar Eriksrud hevdet seg flott under Lauritz Bergendals minneløp i dag.

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

En fantastisk massemønstring

- Årets skifestival minner om en gammel storhetstid for Hauern, sier Haakon Fossen i arrangementskomiteen

- Det løsnet på søndag

Det sier den 22 år gamle skiskytteren Anders Brun Hennum som ble belønnet med internasjonal deltakelse etter flott innsats i sesongåpningen på Beitostølen.

Ny pers i Ridderrennet

Øystein Tveten fra Lier deltok for sjette gangen. Denne gangen måtte han nøye seg bare 20 km, her sammen med sin ledsager Bjørg Anita Riste. Det var som kjent vanskelige snøforhold.

Gode sykkelprestasjoner

De unge sykkelrytterne fra Lier, her representert ved Kristian Killingberg, gjorde en god innsats under Asker Petit Prix. Søndag kan liungene følge fellestarten både på Lierskogen og gjennom Lierbygda --

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

Skiskyttere fra Lier i Norgestoppen

Både Siri Gurandsrud og Anders Brun Hennum, begge fra Tranby markerte seg kraftig i helga

Sølv til Siri

Lier ILs Siri Gurandsrud gikk fredag 17/3 til sølv på normaldistansen i Hovedlandsrennet i Skiskyting som arrangeres på Geilo.

Mange skiskyttere i Lier IL

Vi fant mange navn fra Lier IL på resultatlistene fra skiskytinga på Simostranda på lørdag. Se resultatene!

Sterk 7. plass

Maren Jansson Haverstad var best av de norske deltakerne i sin klasse i European Cup i St Morits i helgen.

Øystein Bøyum Fossum i UngdomsVM

Øystein Bøyum Fossum skal fra og med den 19. spille VM i sjakk for ungdom. Han er Norges representant i klassen for gutter 18 år.

Årets første lokale skirenn

Marcus Braathen (th, her sammen med Erik Trøen) er en av favorittene i 16-årsklassen i Lierrennet i morgen.

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

- Vanskelig å ta medalje

Det sier Venke de Lange, som sammen med Terje Fugleberg, representerer Lier og Norge under EM i hundekjøring

SQC Sverige Cup på ATV

Sist helg var det nok et løp som gikk av stabelen. Denne gang i Sverige, nærmere bestemt i Ørebro

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Mentorer for Motocrosskjørere

Jan Olaf Lunewski fra Tranby og de andre uttøverne i MXfuture har fått knyttet til seg Pål Andre Ullevålseter og roeren Olaf Tufte.

Ventet i spenning i 2 timer

Vegard Nerland vant klubbturneringa etter fantastisk runde på søndag.

Sterk prestasjon

Marcus Braathen fra Sjåstad Lier IL hevdet seg med glans under Hovedlandsrennet i Lillehammer i dag

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Sjakkmesteren på Heia

Aryan Tari (i midten) gleder seg over det gode klassemiljøet på skolen når han ikke er på farten for å teste sitt talent.

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

Nummer 11 Holmenkollen

Marcus Braathen ble best av lierløperne under Ungdommens Holmenkollrenn på lørdag

Satte farge på rennet

- Det var fantastisk moro å spille for så mye folk, sa Svein Rognlien (th) etter at Hennummusikken var vel hjemme etter VM-rennet i Midstua.

God fotballuke på Tranby

Lier IL s rekrutter bekrefter både bredde og topp med scoringer og seire de siste dagene ---

Flere medaljer?

Terje Fugleberg fra Egge med tre gull og et sølv fra tidligere mesterskap er usikker på egen form før helgens EM i hundekjøring på barmark i Tyskland, der han deltar sammen med regjerende europamester Venke de Lange fra Reistad

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

I stadig fremgang

I fjor ble Silje Bæra Hørthe fra Sylling nummer 10 i NM i terrengløp. Under årets norgesmesterskap i Trondheim ble det en klar forbedring.

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Nær 180 går Eggesprinten

- Sjåstad/Vestre Liers skigruppe melder om fine forhold når den årlige massemønstringen avvikles på lørdag

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

Sterke sykkelprestasjoner

Liungene Eirik Langerud og Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (på bildet) var begge fornøyde etter NM i terrengsykling i Trondheim i dag.

Favorittseier i kvinneklassen

Kjersti Karoline Danielsen (th) fra SK Vidar kopierte seieren og nest beste løper i fjor, Silje Bæra Hørthe fra Sylling måtte dessverre melde forfall, men Silje ble belønnet med stipend etter Eggekollen Opp.

Avlyst Liercup erstattes

- Bare noen få lag utenom Lier-lagene meldte seg på den tradisjonsrike Liercupen, men de yngste fotballspillerne skal få en ny sjanse i oktober, lover Tom Fossum, nestleder i fotballgruppa i Lier IL

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Øystein Bøyum Fossum med sterk turnering i Drammen.

Sjakkalliansen Buskerud arrangerte lørdag Master grand prix på Bragernes torg i Drammen. Eneste Liung i startfeltet var Øystein Bøyum Fossum. Den tidligere norgesmesteren var ikke blant favorittene, men slo godt fra seg.

Norges cup 1 runde på ATV

I helgen gikk startskuddet for den første runden i Norges cup på ATV på Jevnaker.

Driblet og koste seg

Disse ivrige jentene var blant de mange lærevillige deltakerne på Sylling IFs vellykkete fotballskole i helga, og i denne uka er det Lier ILs tur -

God prestasjon igjen

Selv om det ikke holdt til topplassering, slo Marcus Braathen 231 løpere under i fristiløvelsen --

Første senior-NM

Mari Bergum Berget har fra før et junior-NM i sandvollyball. - Det er ikke overraskende et det ble seier for Oslo Volley i helgen, sier hennes tidligere trener Per Lasse Tronslien.

Sterk prestasjon av Martin

Martin Bekken Nilsen tok en fin sjetteplass i Lygnaseterrennet like før jul

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Fargerik massemønstring

På grunn av sykdom måtte hjemmehåpet Karoline Haverstad sykle rolig opp Lierdalen under dagens Petit Grand Prix.

5. plass i junior-VM

- Jeg er veldig fornøyd med feilfri orientering, sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter langdistansen i skiorientering, mens broren Sindre ikke lyktes på første distanse i EM.

Krever ratt neste gang

Morten Andreas Bye (13) fra Namsos og Joachim Pedersen fra Steigen, som kjørte ut i olabilløpet under JordbærEventyret forrige helg, avsluttet ferien i Sylling med SIF-RBK på søndag.

Liunger med gode plasseringer i Fjellmaraton

Nils Haugen var raskeste liung med en 2. plass i Fjellmaraton i dag på Beitostølen, men både Øyvind Melgaard (på bildet t.h) og Mia Olsen gjorde også gode prestasjoner med henholdsvis 3. og 7. plass i sine klasser.