Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Fine prestasjoner på Beitostølen

Selv om liungen Øystein Tveten måtte avbryte oppholdet på Beitostølen i midten av januar på grunn av sykdom, kunne han likevel fornøyd fullføre tre distanser under årets Ridderrenn.

Svaksynte Tveten hadde kun gått 2 turer à 15 km på ski i lavlandet. Sist søndag kom han til Beitostølen, og var der i den såkalte Ridderuka.
Mandag og tirsdag var det trening i løypene der løpene skulle gå; Øystein gikk15 km på mandag og 20 km på tirsdag.

Onsdag var hviledag På torsdag var det løp; 10 km under meget bra forhold, og Øystein ble nr 12 i klassen 35-49 år på tiden 46.20, som er 16 minutter bedre enn tidligere bestenotering. Fredag var det hviledag.
Lørdag gikk selve Ridderrennet av stabelen, under meget gode forhold; Det beste ridderrenn noensinne, uttalte flere løpere etter målpassering. Øystein ble nr. 13 i sin klasse på tiden 1.43.59,
som er en forbedring av persen på 18 minutter.

Kari Langsrud ( tv på bildet i ingressen) har vært ledsager på turen.

Øystein var godt fornøyd med sin egen innsats, men merket selvfølgelig at fire treningsturer på ski i løpet av to og en halv måned var alt for lite til å bli i knallform.

 

For 45. gang
Den tradisjonsrike Ridderrennet arrangeres i år for 45. gang.  Det hele foregår fra søndag 30. mars til søndag 6. april. Lørdag 5. april gikk det 45. Ridderrennet av stabelen med over 400 deltagere fra 11 nasjoner på startstreken, og Prinsesse Märtha Louise var til stede. 

Ridderrennets Venner har i alle år samarbeidet med Forsvaret, Norges Idrettshøyskole og Beitostølen Helsesportssenter om planlegging og gjennomføring av arrangementet.

Ridderrennet har vært arrangert på Beitostølen siden 1964 og interessen er fortsatt stor.

Deltagerne får en uke med naturopplevelser og sosialt fellesskap. De trener og konkurrerer i løyper som er tilrettelagt for funksjonshemmede i løypenettet til Beitostølen Helsesportssenter. Men Ridderuken er også diskotek, dans, folklorekvelder og annen moro.

Dagen med stor D, lørdag 5. april, er det så klart for det 45. Ridderrenn. Det er en stor glede for oss i år at Prinsesse Märtha Louise vil være tilstede denne dagen. Prinsessen viderefører med det en lang tradisjon med kongelig engasjement og deltagelse.

Treff på 4 av 5
Døvblinde Harald Vik fra Konnerud imponerte på standplass under dagens trening.

Frode Andresen og Lars Berger kom og instruerte. Døvblinde Harald Vik og ledsager Ivar Wigård imponerte under trening i dag. Her brukes det Habtiske signaler for å treffe blinken. Ivar har en hånd på ryggen til Harald og han hører hvor siktet befinner seg.  Han gir signaler ved å flytte fingeren opp, ned, høyre, venstre og når lyden er skarp og børsa er i blinkens område, får Harald et lett trykk på ryggen og kan skyte.

Dette gav Harald treff på 4 av 5 skudd og bomskuddet satt helt i kanten, imponerende.

Best i verden.
Spenningen var nok stor både hos deltagere og ledsagere i går kveld, da de møttes for første gang.  Men da de ble presentert for hverandre fant de tonen fort og de hadde mye å snakke om ut over kvelden. Disse sfulgte hverandre i løypa hele uka og noe av de første spørsmålene som ble stilt, var hvor fort den enkelte gikk/kjørte/pigget på ski.

De 260 ledsagere kom fra Forsvaret, Fysioterapiskolen i Bergen, Høyskolen i Telemark, Høgskolen i Buskerud og Idrettshøyskolen som stiller med flest.

”Dette er den beste læringsarenaen i verden”, sa lederen for ledsagertjenesten gjennom en årrekke Sigurd Dalen, i sin hilsen til utøverne. Og avsluttet med å be deltagerne ta godt i mot ledsagerne og lære dem alt dere kan, og med ordene – Let’s the game begin!

1/10 (resized_Ridderuka 2008 013.jpg)
2/10 (resized_Ridderuka 2008 022.jpg)
3/10 (resized_Ridderuka 2008 024.jpg)
4/10 (resized_Ridderuka 2008 032.jpg)
5/10 (resized_Ridderuka 2008 035.jpg)
6/10 (resized_Ridderuka 2008 049.jpg)
7/10 (resized_Ridderuka 2008 052.jpg)
8/10 (resized_Ridderuka 2008 063.jpg)
9/10 (resized_Ridderuka 2008 067.jpg)
10/10 (resized_Ridderuka 2008 070.jpg)

Flere saker fra arkivet

Trimmer som savner jobb

Svaksynte Øystein Tveten (th på bildet) holder seg i god fysisk form som kan brukes på en jobb ---

Ny pers i Ridderrennet

Øystein Tveten fra Lier deltok for sjette gangen. Denne gangen måtte han nøye seg bare 20 km, her sammen med sin ledsager Bjørg Anita Riste. Det var som kjent vanskelige snøforhold.

Gratis opphold på Beitostølen

Svaksynte Øystein Tveten fra Egge har fått innvilget opphold på Beitostølen, men mangler ledsager --

Ledsager meldt seg

Øystein Tveten, som er svaksynt, kan se frem til opphold på Beitostølen i januar --

Fritidskontakt savnes

Svaksynte Øystein Tveten fra Egge mister den offentlige støtten til kjøp av tandemsykkel, hvis han ikke får fritidskontakt --

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

Gledelig for skientusiastene

- Jeg stakk for moro skyld staven ned i snøen. Snødybden var halvannen meter, forteller Gunnar Langsrud på Beito. Og fra Skimten rapporterer Tom Helgesen om kjempeforhold ---

Gunnar Langsrud nyter skiføret

Bilder fra Beitostølen

- Det løsnet på søndag

Det sier den 22 år gamle skiskytteren Anders Brun Hennum som ble belønnet med internasjonal deltakelse etter flott innsats i sesongåpningen på Beitostølen.

Seiersikker nederlender best

Gerard Cornelissen (tv på bildet) hadde kommet til Sylling for å slå tidligere trippelvinner Øystein Mørk (th) fra Tranby --

Stor løpsfavoritt

Mye tyder på at situasjonen blir den samme for Øystein Mørk i morgendagens Kanada Rundt i Sylling, som i fjor. Da så han ikke mer til konkurrentene i det han passerte Kyllerud.

Liunger med gode plasseringer i Fjellmaraton

Nils Haugen var raskeste liung med en 2. plass i Fjellmaraton i dag på Beitostølen, men både Øyvind Melgaard (på bildet t.h) og Mia Olsen gjorde også gode prestasjoner med henholdsvis 3. og 7. plass i sine klasser.

Flere seire i KM

Skiskytteren Vebjørn Evjen fra Lier IL gikk til topps både på lørdag og søndag under årets kretsmesterskap, men flere liunger gjorde det bra --

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Trenger fritidskontakt

Svaksynte Øystein Tveten på Egge trenger en turkamerat til å følge han på sykkel- og skiturer

Sykkeltur i Brasil

Bike for peace Norge skal arrangere vennskapstur på sykkel i Brasil (Rio de Janeiro - Sao Paulo) fra 18/11til 3/12-05.

Vant NM sammenlagt

Sandegutten Øystein Andre Smith som representerer NMK , Lier vant også siste konkurranse i NM-runden

Rapport fra Valdresflya

- Det har kommet et par cm i løpet av natta og det snør fortsatt litt, fortalte vår petitskribent på Beito, Gunnar Langsrud, i formiddag.

Utrolig følelse

Det sa Jørn Huseby fra Baneveien etter han gikk til topps for første gang, og Team Honda hadde gjort så gode prestasjoner i NM-runden på Elgane sist helg.

"Joda, jeg vet hvor grensen går"

Ukens petit er ved Truls Hallingstad, Nordal

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Høy nivå blant juniorene

Det var ikke lett for lierløperne å hevde seg under Norgescupen i Trondheim, når de beste gikk jevnt med en landslagsløper i seniorklassen ---

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Norges cup 3 runde på ATV i Molde lørdag 25 august

I helgen gikk startskuddet for den tredje runden i Norges cup på ATV i Molde. Helgen samlet hele 132 startende av stort og smått

Øystein Bøyum Fossum med sterk turnering i Drammen.

Sjakkalliansen Buskerud arrangerte lørdag Master grand prix på Bragernes torg i Drammen. Eneste Liung i startfeltet var Øystein Bøyum Fossum. Den tidligere norgesmesteren var ikke blant favorittene, men slo godt fra seg.

Fritidskontakt søkes

Svaksynte Øystein Tveten (her th sammen med Jan Roger Kristiansen , DCK) trenger ny assistent som er en betalt jobb --

Men været skifter fort

- Mandag blåste det liten storm på Valdresflya, og veien over fjellet var stengt, men i går var det nesten ingen vind skyfri himmel og 2-3 miusgrader forteller vår mann på Beito, Gunnar Langsrud.

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Fremgangsrike skiskyttere

Skiskytterne i Lier IL er i gang med sesongavslutninga på Ål i dag.

Slet fysisk på langdistansen

- Men det gikk bedre o-teknisk enn i går, sier Sindre Jansson Haverstad etter dagens etappe av skiorienteringstouren i Østerrike

Ny sterk remis for Øystein

Med sorte brikker holdt Øystein Bøyum Fossum i går den antatt sterkere Israeleren Ido Porat til remis i VM i sjakk.

Premierer raske tenåringer

Fire ganger vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, har tatt initiativet til å stimulere unge løpstalenter i det tradisjonsrike gateløpet i Sylling.

Sølv i junior-NM

Løpstalentet Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok andreplassen i lørdagen NM i terrengløp for junior

Sterke plasseringer

Torstein Wiiger Opsahl ble nummer tre og Bendik Winsvold (på bildet) nummer fire i 15 årsklassen under Østlandsmesterskapet i skiskyting på Beitostølen i helgen.

Satser i blå drakt

Fire liergutter vant interkretsserien med Strømsgodset, og treneren er også liergutt

Lier Maraton

- med undertittelen Nils Haugens æresløp

Sterk kjøring i Danmark

Tor-Erik Wam ( i midten) fra Baneveien i Lier klarte nok en gang pallplasseringer --

Knallhelg på Stord

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier tok full pott i første runde i NM på lørdag og var suveren i Norgescupen på søndag.

Rotary-marsj for tredje gang

Mandag kveld inviterte Lier Rotary-klubb for tredje år på rad beboere fra bygdas bo- og omsorgshjem til turmarsj i vakkert kultur- og naturlandskap rundt Lier Bygdetuns frukt- og staudehage og verneverdige bygninger.

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Liungenjentene ser oppover

Agnes Skogmo og jenter 15 gjorde seg bemerket under et meget vellykket treningsforhold i Spania --

Jubileumstreff i Lier

- Drammen Tempo klubb markerte sine 15 år med norskproduserte totaktsmopeder og motorsykler i helgen, forteller leder Terje Syversen (på bildet) til Liernett.

Slo i alle fall Jens Arne --

Det sa Arne Christoffer Sand (midten) om gamlekompisen og skiesset (til venstre), men Kristian Horntvedt (til høyre) fra Stokke slo dem begge med sin tredjeplass.

Liunger en søndag i april

Hvor er det liungene gjør av seg en søndag ettermiddag når gradestokken nærmer seg 20 grader i solveggen?

Enorm bredde i norgescupen

Martin Bekken Nilsen fra Sylling fikk denne gang best plassering i klassisk i norgescupen. Liungene Marcus Braathen (tv), Anders Haverstad og Vetle Fuglerud deltok også blant flere hundre unge skiløpere fra hele landet.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

”Crazy”

Det hele startet en sommerdag 2003. De fire Lierkameratene stiftet motorsykkel- og mopedklubben, ”Crazy Riders”, for moroskyld og tenkte ikke så mye mer over det. Nå er klubben ”internasjonal” og har over 45 medlemmer!

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Nesten tusen på ski.

Hauer`n og skimarsjen 2004: cirka 850 skiløpere frydet seg over perfekte vær - og føreforhold i dag. 357 løpere gikk Thorleif Haugs Minnemarsj (”Hauer`n) og cirka 500 gikk Th. Haugs-marsjen. Som mange har fått med seg var Arne Christoffer Sand fra Sjåstad / Vestre Lier raskest. 28 løpere fra Lier stilte til start fra lierklubbene.

Liunger klar for NM

Fire lokale deltakere, med Venke de Lange (bildet) i spissen, starter i årets siste stormønstring i hundekjøring på barmark

Alternativ idrettsdag

Torsdag i forrige uke hadde 6. trinn på Heia skole mangekamp på Tveitabanen.

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

Øystein vant runde 4

Med sorte brikker slo Øystein Bøyum Fossum Tyrkiske Erdem Ates i fjerde runde av VM for ungdom.

Fornøyd med skytinga

Det sier Anders Brun Hennum etter gårdagens normaldistanse, der han ikke var langt bak Bø, Svendsen, Os og Bjørndalen --

Nyttig og vellykket

Lier kommune hadde besøk av representanter fra vennskapskommunene i Finland og Sverige i helga

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

Fra Lier til tinderangling i Jotunheimen

Folk i fjellet er så glad i gamle mennesker, sier Kari og Gunnar Langsrud. De flyttet fra Sylling i fjor, da Kari ble pensjonist. Så er de ikke noen vanlige pensjonister. Friluftsentusiastene elsker tinderangling. De bestiger topper i Jotunheimen. Fra sin praktfulle restaurerte bolig i fjellbygda Beito har de utsikt til flere av toppene

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Gode prestasjoner i NM

Lier ILs Øyvind Groseth og Sondre Evjen hevdet seg nesten helt i toppen blant Norges beste skiskytterjuniorer.

Best sammenlagt

Sterk innsats av Lier IL s skiskyttere i helga: Kristian Killingberg, (på bildet) ble kåret til beste løper med en 5. plass og en 7. plass, mens lagkamerat Brage Malm Monstad oppnådde en 6 plass i konkurranse med over 100 skiskyttere under Hovedlandsrennet i helga.

Andreplass totalt

Men ATV-kjøreren Tor-Erik Wam (på bildet) fra Lier var ikke fornøyd med kjøringen på lørdag --

Høstet stor applaus

Tobias Brandal Busæt har en trikserekord på over 6000 og viste deltakerne på Sylling IF s fotballskole i helgen hva han kan og hvordan de unge kunne trene.

Bredside mot Lier kommune

I Aftenposten i dag er Harald Stanghelle, en av landets ledende kommentatorer, meget kritisk til Lier kommunes håndtering av Kolberg-saken.

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Lions Røde - fjær aksjon i Lier

I Syllling var Karl Bellen Lions mann på stedet

Øystein Bøyum Fossum i UngdomsVM

Øystein Bøyum Fossum skal fra og med den 19. spille VM i sjakk for ungdom. Han er Norges representant i klassen for gutter 18 år.

Øystein avsluttet på 53 - plass

Øystein Bøyum Fossum avsluttet som nummer 53 i Sjakk-vm for ungdom, gutter 18 år. Etter tap og remis i de 2 siste rundene endte han på 5,5 av 11 poeng.

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

På skytetrening med Christoffer

Skyter femmere på hundre meters avstand.

Lars Kolle

Dugnadsarbeider på bokmessa i Lierbyen, stedet der livsvisdommen går til spottpris.

Ikke noe med sex å gjøre

- Tenk om jeg kunne bedt henne med på skitur, skriver ukens petitskribent Gunnar Langsrud på Beito.

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

Triumfen smakte

Jørgen Solvang Nilsen, Peder Vigdal og Håvard Haakonsen på Lier G-95 fikk med seg både medaljer og pokal hjem.

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Liunger på tribunen og på indre bane

Irriterte liunger på tribunen i Vikingeskipet reiste tidlig hjem på lørdag kveld. På indre bane jobbet liungen Einar Lutnæs og resten av staben i Geithus IL s skøytegruppe fra morgen til kveld. - Det gikk bra til slutt, sa den sindige oddevallmannen på mandag.

-- Ingen spesiell glede å nå målet

-- Opplevelsene underveis var det viktigste. Det sier Aasmund Lyhus når han minnes avslutningen av turen Lindesnes – Nordkapp til fots i 1977. Da han nådde Nordkapp etter nøyaktig fire måneders marsj viste kalenderen 20. september, og langs veien var det allerede noen snøfonner. Han har også gått Oslo – Bergen i strålende vær. Aasmund Lyhus har vært en av ildsjelene i Lier Historielag i snart 30 år. Han har sin del av æren for at Lier Bygdetun framstår som et kulturelt samlingspunkt.

Nytt bevis på godt trenerarbeid

Lier ILs G-95 (på bildet) vant fotballcup i Mjøndalen og Liungen unge juniorlag ytet god motstand mot Konnerud i NM-kvalikk --

Sterk halvmaraton

Øystein Mørk (bildet) fra Lierskogen løp inn til en sterk fjerdeplass i sin klasse under Oslo Maraton i helga

Ny, stor løpsprestasjon

Gjermund Sørstad (bildet) vant Ultra-klassen under det tradisjonsrike St Olavsløpet mellom Sverige og Trøndelag

Vanvittig oppvisning på Lyngås

Lørdag 4. september var det duket for det som nå blir den fjerde NM finalen i Free Style Motocross. I år som i fjor skjedde det på FMX banen på Lyngås. Også for fjerde gang var det regjerende norgesmester Ailo Gaup som tok NM seieren, men i år måtte han dele førsteplassen med Øystein Kjørstad som er velså dyktig som Mr. Gaup i FMX.

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Hundekjører slått

Hundekjører Vibeke Clausen (bildet) fra Lier ble "overfalt" av en rasende skiløyper før påske --

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Skrev idrettshistorie

Sammen med lagkameratene Rune Sveinsvoll og Jørn Huseby har Tor Erik Wam fra Lier (på bildet) som første norske lag noensinne klart å kvalifisere seg for Europamesterskapet for lag i ATV-kjøring.

Små marginer på Tranby

Liers Anders Fossen Nilsen og Prince Monga (th) hadde store problemer med å overliste Konneruds gode keeper Marius Waagelsby onsdag kveld --

- Håper på 100 løpere

IF Liungen og Nils Haugen (bildet) ser fram til årets Liermesterskap på Martinsløkka

Øystein tapte

Etter fire runder med hurtigsjakk var det klart - ingen NM-tittel til Tranby.

På pallen igjen

ATV-kjører Tor-Erik Wam (tv på bildet) fra Lier deltok i tredje runde i det danske mesterskapet i helga --

Det Gamle Reistad Cup 2006

Gikk av stabelen i St. Hallvardhallen lørdag 30. september

Stengt ut mai måned?

Marius og bikkja Knut kan bli å treffe ved Engersnippen i Sylling ennå et par-tre uker ---

Løperfest under Kraftkollen

Øystein Mørk fra Tranby var som ventet suveren, men det ble også en stor seier for Sportsklubben Kraft i dag. En stor seier også for arrangøren.

Ikke fornøyd med prestasjonen

16-årige Tor-Erik Wam var uheldig under lørdagens regionsmesterskap.

Tora Eidsvåg vant førsteprisen

Talentiade ved Sylling skole.

Blir du med på skifest på søndag?

Søndag er det klart for årets stormønstring for skifolket. Tradisjonsrike Hauer`n går fra Geithus til Drammen. Mosjonistene i Thorleiv Haug-marsjen går også den 38 kilometer lange løypa fram til Spiralen, men uten tidtaking og klasseinndeling.

Rekorddeltakelse på lørdag?

Dag Bern med sønnen Jonas Bern og Magnus Stokke testet løypa "Eggekollen opp" på lørdag og Henrik Hellersmo (bak) og Nils Haugen (th) fra arrangøren Gårdsgutta håper på ny suksess --