Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

- Det gikk overraskende bra, sier vinneren av kl 30-34 år.Han var best av over 1 000 deltakere i klassen.  – Jeg har ikke fått trent så mye i år. Arne Christoffer var tre og et halvt minutt foran nr 2. Han forteller at han var sikker på at han ledet, da han var 2. mann i pulja. Han var riktignok hele 12 minutt foran nestemann for to år siden. Men i dag var det så skarpt føre at det måtte skille mindre. Det ble ny ”pers”, i likhet med mange andre.

Veteranen Oddvar Nygaard tok en sterk andreplass i kl 50-59 år med tiden 2.50.20. – Jeg er veldig fornøyd, sa han. Oddvar har hele sju seire på 28 renn. I 1985 var han til og med beste nordmann.

75-åringen Øivind Narjord gikk på 4.37.49 (nr 25) i sitt 48.renn. Sønnen Einar Narjord gikk på sterke 2.51.29 (nr 14 av 1129 deltakere) i kl 45-49 år. 

Ole Vidar Eriksrud ble også nr 2 i sin klasse med tiden 2.47.37, mens de debuterende ungdommene Maren Jansson Haverstad og Håvard Nygaard ble henholdsvis nr 2 (tid 3.44.24) og nr 8 (3.00.46) i sine klasser.

Flere resultater

Lille-Birken: Andreas Haverstad
37.36 (nr 52) i kl G 14
Helga Jansson Haverstad
3.50.37 (nr 13) i kl 50-54 år, Berit Oppedal Tokheim 4.18.01 (nr 46) i kl 50-54 år, Solfrid Kvemo 5.11.40 (nr 120) i kl 50-54 år,
Sondre Evjen
3.18.59 (nr 47) i kl 16-19 år, Christoffer Grette 3.26.04 (nr 66) i kl 16-19 år, Even Eriksrud 2.54.44 (nr 18) i kl 20-24 år, Sindre J. Haverstad 2.58.55 (nr 30)i kl 20-24 år, Jon Sverre Evjen 2.47.42 (nr 17 av hele 1256 deltakere) i kl 40-44 år,
Løypekjører i Lier kommune og reiseleder Nils Haugen
3.50.34 (nr 363) i kl 50-54 år, Ingemar Jansson Haverstad 4.23.04 (nr 583) i kl 50-54 år, Vidar Eriksrud 2.59.56 ( nr 7) i kl 55-59 år,  Karsten Rugland 3.59.22 (nr 172) i kl 60-64 år, Jonn Nordahl 4.18.55 (nr 10) i kl 75-79 år.

NB! Eldstemann i Birken i kl 85 +, Tollef Sverdrup, fullførte på  7.20.48. Som den eneste i klassen pår vi ut fra han fikk merket!

Tsjekkeren Stanislav Resac spurtet inn til seier og slo Erlings Jevnes rekord med ni minutter, melder Gudbrandsdølen/Dagningen. Vinnertiden ble 2.24.33.

Aukland ledet med 20 meter like før mål. Tsjekkeren vant med ett sekund og slo Erling Jevnes gamle rekord fra 1997 med rundt ni minutter.

Jerry Ahrlin fra Sverige sikret tredjeplassen, 2.39 minutter bak vinneren. Jørgen Aukland ble nummer fire.

Tsjekkiske Stanislav Rezac vant eliteklassen i Birkebeinerrennet også i 2005.

Tsjekkeren koste seg på turen og var storfornøyd med egen innsats og forholdene og svært lykkelig for at han klarte å trekke det lengste strået. Anders Aukland får trøste seg med at han vant marathon-cupen på ski totalt. De to i tet økte ytterligere fra svenske Jerry Ahrlin mot slutten. Ahrlin fikk 2.27.12. Jørgen Aukland ble nummer fire og var fornøyd med dagen. PS: En gammel kanon det ble stilt store forventninger til, Frode Estil, endte på niendeplass


Tellefsen debuterte
Blant de mest kjente birkebeinerne er fiolisten Arve Tellefsen.  Før rennet uttalte han til Gudbrandsdølen/Dagningen at han har fått hjelp til å smøre skiene.  Han var mest redd for utforkjøringene og at han skulle brekke armer.

Tellefsen utbrøt umiddelbart etter målpassering at dette var første og eneste gangen han skulle delta. Men akkurat den uttalelsen er det mange som har kommet med før, i det de passerer målstreken. Men uansett, Tellefsen debuterte og  det gjorde han i klassen 70-74 år. Vår internasjonale fiolinist ble nummer 110 i klassen med tiden 4.59.06. Maks. tiden i klassen var 4.18.35.

Bjørn Rune Gjelsten leverte et utmerket Birkebeinerrenn. Den profilerte finansmannen spurtet inn til fine 3.21.44 i klassen 50-54 år. Makstiden i klassen var 3.30.18. Gjelsten ble med sin tid nummer 131 i klassen. Gjelsten var litt usikker på formen for som mange andre i disse vintertider hadde ikke forhåndstreningen vært optimal. Men Gjelsten har ingen ting å skamme seg over når han stiller på jobb igjen mandag.

Det er ingen garanti for topptider selv om man har vært tidligere landslagstrener i langrenn. Vi snakker om Erik Røste som ble nummer 684 i den meget harde klassen 45-49 år. Røste brukte 4.26.51 og var med det over en time bak merkekravet. Makstiden var nemlig 3.25.06.

Jon Almaas, NRK-kjendis med stor suksess i "Nytt på nytt", fikk ikke noe NYTT merke i år. Jon er en meget ivrig Birkebeiner og kom inn på 3.31.30 i klassen 40-44 år. Men det ble altså ikke merke.


Flere nyheter og resultater fra årets Birkebeinerrenn finner du på: 

www.birkebeiner.no
Langrenn

Flere saker fra arkivet

To klasseseire i Birken

Både Oddvar Nygaard og Arne Sand (på bildet) vant sin klasser under årets stormønstring på ski mellom Rena og Lillehammer

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Kjempeløp av Arne Christoffer

Arne Christoffer Sand var best av alle midtveis i Birken.

Sterke lierplasseringer

Arne Christoffer Sand (36) var bare 58 sekunder bak en så sterk løper som Jørgen Aukland i sin klasse, mens Oddvar Nygaard (60) tapte mye på et stavbrekk på slutten, i kampen om en klasseseier i årets Birkebeinerrenn.

Oddvar tok sin 10. seier

Men det ble også mange premier og merker på de øvrige Lierløperne etter mange fine plasseringer i Birkebeinerrennet -

Sterkt av Kurland Olsen

- Vi veksla om å dra opp til 8 kilometer, men da rykket han fra meg, sa Arne Christoffer Sand som måtte gi tapt for landslagsjunioren Eirik Kurland Olsen i Hauer`n i dag.

God Lier-innsats

Både Bendik Winsvold (på bildet), Marie Rokke Jagland, Even Hornstuen Mathiesen og Ole-Vidar Eriksrud hevdet seg flott under Lauritz Bergendals minneløp i dag.

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Resultater fra SKI-O NM

Maren Jansson Haverstad (til høyre) fikk bronse i NM SKI-O

Gull i VM

Sindre Jansson Haverstad fra Lier O-lag vant sprintdistansen under skiorienterings-VM for junior i dag

Dobbelt Sjåstad/V.Lier i KM stafett på ski

Sterk innsats i langrennssporet.

Sjåstad/ Vestre Lier med seier på Konnerud

Sjåstad/V.Lier vant 13-16 års klassen.

Nær norgeseliten

Ole-Vidar Eriksrud fra Sjåstad/Vestre Lier IL stod for en meget stor prestasjon i junior NM i dag, men det var flere andre gode prestasjoner også av lierløperne

Full kontroll

- Ingen plasser er ledig i bussen, sier Nils Haugen før årets Birkebeinerrenn, der lokale løpere pleier å hevde seg meget godt

Arne Christoffers seier varmet i kulda

Kulda skremte nok mange fra å gå Thorleiv Haugmarsjen. Det var minus 20 grader tidlig på morgenen. Men på Saga var det som vanlig fin og avslappet stemning rundt bålet og den store kjelen. Og Arne Christoffer Sands gode prestasjon i Hauer`n varmet arrangørene.

Flere liunger i toppen

Haavard Nygaard (tv) i kl 19-20 år var en av flere klassevinnerne fra Lier. Han kjempet jevnt med Lars Gurandsrud fra Lier IL som ble nr 3 i kl 21-25 år.

Ble stoppet etter 2 mil

Opptil 20 sekundmeter vind stoppet hele 2500 løpere på fjellet mellom Rena og Lillehammer, og vår lokale veteran Øivind Narjord har aldri opplevd makan til vær --

Sterke langrennsprestasjoner

Marcus Braathem ( på bildet) tok gull i fristil under KM i klassisk stil på Geilo på lørdag, men det ble flere medaljer til løpere fra Lier i helga ---

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

Tredobbelt Lierbygda på Råtassen

Lierbygda O-lag tok storeslem under søndagens orienteringsløp i Asker.

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

Nær pallplass

Maren J. Haverstad tok en sterk 4. plass på mellomdistansen i NM i Skiorientering ved Solli Gård i Asker i dag.

Brødre i førersetet

Oddbjørn Haugen (på bildet) kjørte bussen, mens bror Nils nok en gang var reiseleder, da birkebeinerne fra Lier dro av gårde fra Stoppen i dag

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Brakk staven

Sindre Jansson Haverstad var svært uheldig under World Cup i skiorientering i USA på mandag ettermiddag -

Vond opplevelse

Sindre J Haverstad var i sin livs form under NM for fem uker siden, men VM i skiorientering er blitt en skuffelse for liungen.

Skimten på kryss og tvers

- Noen ungdommer mente det var den morsomste skiorienteringen de hadde gått, sa Ingemar Jansson Haverstad i Lierbygda O-lag etter helgens norgescup. De tre lierdeltakerne vant hver sin klasse på søndag.

Liunger med gode plasseringer i Fjellmaraton

Nils Haugen var raskeste liung med en 2. plass i Fjellmaraton i dag på Beitostølen, men både Øyvind Melgaard (på bildet t.h) og Mia Olsen gjorde også gode prestasjoner med henholdsvis 3. og 7. plass i sine klasser.

Fullførte med stil

Øivin Narjord (th) ble hyllet for sitt 50. merke og naboen på Øverskogen i Lier, Einar Riis (tv), gikk meget sterkt i Birkebeinerennet.

Sterk langrennsinnsats

Sjåstad/Vestre Liers langrennsrekrutter leverte sterke prestasjoner 2. juledag. Under Åsenrennet på Romerike ble det to fjerdeplasser og en femteplass.

Klarte sitt 49. merke

- Jeg datt bakover i ei utforkjøring, sier Øyvin Narjord fra Øverskogen som fikk noen skrubbsår, men det er bare bagateller for den kjente skitreneren ---

Fire sølv til Lier

Med en annenplass var Eirik Langerud (på bildet), en av de 15 lierløperne som stod for sterke prestasjoner under kretsmesterskapet i helga.

Best på bakkeetappen

Under temporittet i Petit Prix 2009 i Lier i dag fikk Karoline Haverstad en femteplass.

- Du dro i fra meg på flatene

Det sa fjorårets vinner Eirik Kurland Olsen til landslagsløper Børre Næss som vant årets Hauern

Norges cup 1 runde på ATV

I helgen gikk startskuddet for den første runden i Norges cup på ATV på Jevnaker.

Flere seire i KM

Skiskytteren Vebjørn Evjen fra Lier IL gikk til topps både på lørdag og søndag under årets kretsmesterskap, men flere liunger gjorde det bra --

Sprint i toppklasse

Ole Vidar Eriksrud fra Sjåstad/Vestre Lier IL tok en meget sterk 9. plass blant hele 268 løpere i 15-årsklassen under Hovedlandrennet i Steinkjer i dag.

Godt fornøyd

Det sier Sindre Jansson Haverstad (på bildet) etter dagens sprintdistanse under EM i skiorientering. Søsteren Maren måtte nøye seg med en nindeplass under juniorenes VM.

Sesongavslutning for skigruppa

De har lagt bak seg en lang og snørik vinter, og på mandag var det sesongavslutning med besøk av Anders Aukland

5. plass i junior-VM

- Jeg er veldig fornøyd med feilfri orientering, sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter langdistansen i skiorientering, mens broren Sindre ikke lyktes på første distanse i EM.

Rett fra skolen til Birken

Oddbjørn Haugen, sjåfør for birkebeinere fra Lier 10. året på rad, legger løperen klar for troppen som har Rena og Lillehammer som mål.

Furumomila 2005

Martin Bekken Nilsen 13 år fra Sylling IF løp inn til knalltid på 5km på Furumomila lørdag . Tiden 18.14min holdt til en 7 plass i klassen 12-16 år. Det var totalt med 53 stk i klassen, her er en gutt som kommer til å få mange gode resultater fremover.

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Lovende 16-åring

Ungutten Ole Vidar Eriksrud fra Sjåstad/Vestre Lier var tre tiendedeler bak nest beste tid under Liermesterskapet i langrenn ved Eiksetra

Gutta på tur

Liungene (f.v.) Øyvind Melgaard, Inge Skjeggerud og Espen Fuglerud er tre av av cirka 6 000 som gikk det tradisjonsrike Marcialonga i Italia sist helg.

Debuterte i "Lille-Birken"

Naboguttene Håvard Nygård (bildet til høyre), Even Hornstuen Mathiesen og Martin Bekken Nilsen viste flott innsats i "Lille Birken"

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

NM-gull i nattorientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby ble juniormester i Halden i helga.

God prestasjon igjen

Selv om det ikke holdt til topplassering, slo Marcus Braathen 231 løpere under i fristiløvelsen --

Ny klasseseier

Silje Bæra Hørthe fra Sylling og Modum Friidrettsklubb hadde en meget god debut på Hytteplanmila på Ringerike

Ny, stor løpsprestasjon

Gjermund Sørstad (bildet) vant Ultra-klassen under det tradisjonsrike St Olavsløpet mellom Sverige og Trøndelag

Gull og 4. plass

- Det var veldig jevnt mellom de tre beste ved halvgått, men jeg avsluttet godt og vant på det, sa en veldig fornøyd Sindre Jansson Haverstad som sammen med søstra Maren er klar for VM i skiorientering

Sterk sykkelprestasjon

16-åringen Andreas Haverstad spurtet i går inn til fjerdeplass i konkurranse med de beste i Norden.

NM-sølv i motocross

Jan Olav Lunewski (bildet), fra Tranby og NMK Lier kjørte inn til andreplass i MX1 på lørdag

Bronse og sølv til søskenpar

Både sølvvinner Sindre Jansson Haverstad (på bildet) , og søster Maren med bronsemedalje uttrykte stor glede på telefon med Liernett etter VM- stafetten i skiorientering i Bulgaria i dag

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

Liung vant NM-runde

Seier til Jan Rune Fuglerud i klasse MX2 og tredjeplass til Jørgen Broch MX2 junior i NM i motorcross på Lunner viser at Lier Motorsportsklubb er blant Norges beste

Uttatt til VM

Etter bronse i NM blir det debut i et internasjonalt seniormesterskap for Sindre Jansson Haverstad fra Tranby. Søsteren Maren tok også en NM-bronse.

Christoffer skjøt seg til finalen

Christoffer Holmen fra Sylling kvalifiserte seg i går til finalen på Landskytterstevnet.

Ikke på medaljelag i dag

Men Maren (på bildet) og Sindre Jansson Haverstad kan glede seg over norsk gull og bronse i søndagens stafetter i Ringsaker.

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Priser til liunger?

Liungene Sindre Jansson Haverstad (på bildet) og Arne Ask er blant de nominerte i kampen om å bli årets orienteringsuttøvere ---

Gode plasseringer

Det ble ny 5. plass for Sindre J. Haverstad, men også en fin 10. plass på Erik Trøen ( på bildet) under norgessprinten i Skiorientering i Asker i dag.

NM-sølv og 4. plass

Venke de Lange sikret andreplassen og Terje Fugleberg tok fjerdeplassen under norgesmesterskapet i hundekjøring i dag

Trivelig på Martinsløkka

Lierbygda O-lag fullførte i fin stil med KM i stafett

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

407 påmeldte på Hauer`n

Påmeldingen er nå avsluttet, og skikameratene Ragnar Sendstad og Svein Hakon Sveinsson pluss 329 menn og 76 kvinner er forhåndspåmeldte

Dobbel O-suksess

Maren Jansson Haverstad fra arrangørklubben vant KM og O-laget gjennomførte mesterskapet i suveren stil ---

3/4 klasse ved Oddevall skole vant

Kulturvertene Maria Johannsen og Hilde Marie Nes tok i mot ordfører, banksjefen i DnB NOR og skoleplanlegger som skulle dele ut premier til 3/4 klasse ved skolen.

Ny seier i KM

Marcus Braathen tok nok et gull i langrenn, men det var flere sterke prestasjoner av Lier-løperne

Vant klassen sin

Martin Nilsen fra Sylling vant klasse 12-16 år i Kristinaløpet i Tønsberg i helga

Enorm bredde i norgescupen

Martin Bekken Nilsen fra Sylling fikk denne gang best plassering i klassisk i norgescupen. Liungene Marcus Braathen (tv), Anders Haverstad og Vetle Fuglerud deltok også blant flere hundre unge skiløpere fra hele landet.

10. plass i junior-VM

Maren Jansson Haverstad fra Tranby gjorde en meget sterk prestasjon på mellomdistansen utenfor Aalborg i Danmark i dag.

Tilbake i toppen

Jan Olav Lunewski (på bildet) fra Lier tok andreplassen og Jan Rune Fuglerud tredjeplassen under 1. runde i NM i motocross siste helg

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

- Skuffet over egen innsats

Det sier Sindre Jansson Haverstad etter siste distanse i World Cup i skiskyting i California.

Sølv til liung

Sindre Jansson Haverstad (bildet ) fra Tranby var med og sikret andreplass med sitt lag NTNUI under helgas NM-stafett for juniorer dag

Flotte resultater i skiskyting

Flere gode plasseringer for Lier ILs skiskyttere denne helga

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Sterke plasseringer

Torstein Wiiger Opsahl ble nummer tre og Bendik Winsvold (på bildet) nummer fire i 15 årsklassen under Østlandsmesterskapet i skiskyting på Beitostølen i helgen.

Gode skiskytterplasseringer

Vebjørn Evjen (på bildet) og Vetle Rype Andersen vant sine klasser i helgens konkurranser på Svene. Den fyldige troppen fra Lier IL hevdet seg forøvrig godt i mange klasser.

Seier på Ringerike

Sjåstad/Vestre Lier triumferte i Ringkollstafetten på lørdag i 11-12 årsklassen.

Ingen topplasseringer

Sindre Jansson Haverstad (til høyre) og Sindre Andersen Gåsvik (til venstre) måtte nøye seg henholdsvis 14. og 28. plass på avslutningsdistansen under Junior-NM i orientering på Eiksetra i dag

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

- Maren Haverstad er favoritt

Til helga arrangerer Lierbygda O-lag kretsmesterskap i orientering på Eiksetra.

Annenplass på Jan Rune

Jan Rune Fuglerud fra Lier Motorsportsklubb ble nr 2 i MX 1 i NM-runden i Tønsberg i dag

Ett poeng fra gull

Arne Ask fra Lierbygda O-lag tok to sølv under EM i presisjonsorientering i Latvia denne uka

Sølv på stafetten

Skiskytterne fra Lier IL imponerte på stafetten under Hovedlandsrennet i Alta i helga.

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

To førsteplasser til Lier

Både Marie Rokke Jagland og Marcus Braathen (på bildet) vant sine klasser på Hokksund

Gode resultater for lokale ATV- kjørere

Forrige helge var det 1 løp i ATV i Danmark`s Mesterskap 2007.

Årets skiorienterer

Sindre Jansson Haverstad fra Lierbygda O-lag gikk helt til topps i sin klasse under Orienteringsgallaen i går kveld i Bergen

Norsk lagsuksess

Lars Hol Moholdt (på bildet) var sekunder fra å ta gull, men erobret en av tre norske sølvmedaljer under World Cup i skiorientering i California. Liungen Sindre Jansson Haverstad måtte nøye seg med en mer beskjeden plassering -

Sterke turnprestasjoner

Tranby Turns guttelag ble nummer seks i Nordisk mesterskap i turn på lørdag. Drammen Turn med liergutt laget kom på fjerdeplass.

Fargerik massemønstring

På grunn av sykdom måtte hjemmehåpet Karoline Haverstad sykle rolig opp Lierdalen under dagens Petit Grand Prix.