Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2bacfcc204a0d87993a59bb299020a3e

Rett fra skolen til Birken

Oddbjørn Haugen, sjåfør for birkebeinere fra Lier 10. året på rad, legger løperen klar for troppen som har Rena og Lillehammer som mål.

Lærer Oddbjørn Haugen var på plass på Stoppen bare et kvarter etter at siste time var avslutta på Lierbyen skole

Den humørfylte læreren, som mange også kjenner som et aktivt medlem av Lier Kammerkor, utfyller broren Nils Haugen, reiseleder, mangeårig birkebeiner og løypekjører i Lier Kommune. Like blide og sosiale begge to. Som skapt for å lose spreke liunger fram til Rena.

Oddbjørn røper at stemningen er nokså forskjellig på turen opp til Rena og hjemturen til Lier. – Oppover er det ganske stille. Det drikkes vann og lades opp. Praten går rolig om vær og føreforhold. Men på tilbaketuren stiger stemningen på vei hjem mot Lier . Mange er slitne. Noen unner seg noe annet enn vann, humrer Oddbjørn som ikke legger skjul på at dette er en hyggelig ekstrajobb. Han har fortsatt ingen planer om å følge broren Nils og de andre over fjellet. Men han er tett på de andre og overnatter sammen med skiløperne på Rena. Den hvite Lierbussen er varmestue før start. Når alle har starta, setter Oddbjørn seg bak rattet og kjører til OL-byen. Kanskje benytter korsangeren anledningen, alene i bussen, til å synge noe fra Lier Kammerkors repertoar. Kammerkoret inviterer til kabarat i Drammens Teater over påske --

Mens Oddbjørn stabler inn skiutstyr, krysser broder Nils av på lista. Her er det flere med lang rutine i klassikeren i norsk turlangrenn. Morten Kløvstad har over 20 starter. Både Vidar Eriksrud og Oddvar Nygaard for 30. gang, Den pensjonerte politimannen har vunnet klassen sin flere ganger.

Medaljegrossist fra internasjonale mesterskap Sten Oluf Horn gjør come back i Birken. Forrige gang var i 1986!

Mer om Birken utover ettermiddagen

1/5 (nils_noterer.JPG)
2/5 (oddbj_laster Inn.JPG)
3/5 (oddva_nyg_vidar_eriksr.JPG)
4/5 (ole_v_eriks_haav_nygaard.JPG)
5/5 (sten_oluf_m_to.JPG)
Forrige artikkel:I skyggen av håndball og fotballNeste artikkel:Niende seier i Birken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode