Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 55112461632d48eaf6307d9e0a9d46b7

Målet er 50 merker

Nordøsterdølen Øivin Narjord i Øverskogen går Birken for 48. gang på lørdag

Øivin Narjord er kjent som en uoppslitelig entusiastisk trener for Sjåstad/Vestre Liers ILs skirekrutter i en årekke. For et par-ter tiår siden var han sammen med Einar Riis blant de som dyrket fram en armè av unge skiløpere nord i bygda.

Øivin gikk Birken for første  gang i 1954. Så stod han over både i 1955 og 1956. Deretter har han så og si gått hvert år. Han var forhindret fra å gå, da han var trener for Norges junior. Et år  hadde han sykdomsforfall også. Men merket har han alltid klart. - Det var nære på en gang at merket røk, fordi jeg måtte hjelpe til på grunn av dødsfall i løypa, forteller han.

- Hva med tida, går du mye langsommere nå enn i yngre dager?
- Det rare er at tida i 1954. 4 timer og 40 minutter ikke er særlig sprek nå. Jeg bør gå under den tida på lørdag.

Øivin har overnattet hos ei tante på Elverum og ladet opp i ro og mak derfra før. Nå er tanta brukket lårhalsen og blitt pleiepasient, så han skal følge bussen med de fleste lierløperne på fredag. - Det blir en ny opplevelse,sier han.
Det er blitt mer strømlinjeforma nå . - Tidligere kunne vi går rundt på startstreken og håndhilse på kjentfolk. Det er vanskelig nå, sier den preke pensjonerte gymlæreren, som nå  er aktiv sauebonde. Det er verdt å merke seg at han var blant de som ble foreslått til årets ildsjel i fjor til Idrettsgallaen. Han nådde ikke opp der, men ildsjel er og forblir nok han ennå ei tid framover i Lierbygda. Og Birkebeinermerket klarer han nok også denne gang.
Liernett ønsker han og de øvrige lierløperne god tur!
Forrige artikkel:Smertefull skriveknipe…Neste artikkel:Glad vinner av billetter til Dansegalla
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 17. mars 2007 10:18: synd synd...
Synd at Øivin ikke fikk muligheten til å ta sitt 48.merke i år, fordi rennet ble avlyst. Men han tar det nok neste år ((Y)
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode