Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 77a4de252b4f1a1b9a37b5268a615b57

Skifolket hedrer Øyvind Narjord

Gavepakke fra Reiar Eriksruds minnefond til den avholdte treneren.

Først kom en, så to, deretter en hel flokk. Og i den Øyvind Narjord.

Det er tirsdag og skitrening med utgangspunkt i hytta på Eggevollen, hovedbasen til Sjåstad og Vestre Lier I.L. Ute er det kaldt. Men på peisovnen brenner bjerkekubbene lystig, og på benken fins dampende vaffeljern og rykende kaffetraktere . Det er tid for kos. Mens gutta er ute i sporet har Greta Haverstad og Kjersti Helgesen gjort klart til after skiing. Borti et hjørne står noe som vel mest ligner på en samling uåpna julegaver, og form og fasong forteller at det er skiutstyr.
- Denne kvelden er litt spesiell, sier Kjersti Helgesen. Vi skal dele ut en gave fra Reiar Eriksens minnefond, og det til en som virkelig fortjener den. Men altså det er en overraskelse, og hun skynder seg å snakke om noe annet i det Øyvind tramper inn på gulvet. Og dermed har vi skjønt det hele.

Skulle noen fortjene en minnepris for vel fortjent innsats til skiidrettens fremme, som det heter, måtte det være han. En minnepris fra en skiløper til en annen, kunne vi gjerne sagt. Da Reiar Eriksen gikk bort, var det Øyvind som førte arven videre i den suksessrike klubben med feste på Vestsida. Utrettelig, kveld etter kveld, helg etter helg har Øyvind fulgt langrennsløpere fra de første stavtak til gode prestasjoner på landslagsnivå. Mil etter mil har han tilbrakt i varevogna for å stå løypelangs på renn landet rundt, og i lasta er det ikke bare ekstra staver smørning og styrkedrikk. Men der fins også trøst og oppmuntring, ros og råd. Han vet at gode løpere kommer fra miljøer der det er rom for entusiaster som ikke har en plass på pallen som mål for idretten de driver. Kjersti Helgesen sier noen ord direkte fra hjertet før Øyvind gir seg i kast med pakkene. Støvler av beste merke, skidress i toppkvalitet, og skiene, spesialrubbet for Birken, sies det, og glidet av Thorleiv Haug spesialisten, Arne Christoffer Sand.

Om vel ei uke er både Øyvind og utstyr på vei fra Rena til Lillehammer. Det blir i så fall for 47. gang han går Birkebeiner'n. Og viktig for alle som vet litt mer enn det rent elementære om skiløping, han har tatt merket hver gang.
Vi ønsker god tur til mannen som har gjort ordet skiløper til en hedersbetegnelse utover det å gå raskt på ski.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 30. mars 2006 10:35: Martin
BESTE TRENEREN SOM FINNES!!!! håper du fortsetter LENGE...Vi trenger deg!!! :-)
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode