Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7eae08a438d71e3789f8215d2d3cdd33

Hundrevis i marka

Martinus Solheim fra Konnerud er en av mange som fristes av skiløypene i Lier.

Liernett traff Martinus på Eiksetra. 18-åringen er aktiv langrennsløper for Konnerud IL og går på Idrettslinja på St Hallvard. Han var innom Eiksetra for å varme seg og for å få litt næring før nedturen tilbake til  Eggevollen. - Det var litt lite snø på Skimten, rapporterte Martinus. Han var en av av vsært mange som hadde parkert på Eggevollen. Det god plass da  Liernett partkerte  i litt før kl 14, men mange hadde allerede avsluttet dagens skitur, da den lave desembersola forsvant bak åsene i sørvest.

Truls på Eiksetra

Truls Hafslund har for lengst sagt opp og sluttet som bestyrer, men han og kona, Turid Avdal, i dag assistert av Brit Taraldsen. Truls var bestyrer i 13 år, inntil han sa opp i høst. - Men jeg har jobbet i 27 til sammen her opp, forteller han. Det nye bestyrerparet blir Aidis Steinunn Mortensen og Vidar Pålsøygard fra Sjåstad. De vil overta 1. februar.

Truls gleder seg over det store innrykket. - I dag dukket det til og med opp en skløper fra Nesodden. Truls minnes årene 2000 og 2001 som årene, da det var rekordinnrykk av  skiløpere. - Det var lite snø på Østlandet. Og folk kom fra nær og fjern for å prøve skiene i de snørike traktene omkring Eiksetra.- Kontakten med turfolket vil jeg savne,sier Truls som måtte trå til for assistere da en mann fikk et illebefinnnede og ambulanse måtte tilkalles i dag. 

Sten Oluf Horn, kjent skiløper med flere internasjonale medaljer,  fra Øverskogen,  tok med seg sønnene, Lars og Aleksander inn til Eiksetra i dag.  Som de fleste gikk de fra Eggevollen.

Flotte løyper. Og nå kan  "Norge beste løypebas" , Anders Haverstad glede seg over ny løypemaskin. 

Fin førjulsteming langs løypa.

Et annet populært utgangspunkt for helgens skitur; Kanada. llustrerende for hvor stor trafikk det var. Her mot brua over Solbergelva.

Så kaldt var det på Eiksetra ca kl 1430 i dag.  Ifølge Yr.no blir det noe mildere og lettskyet vær, noe sol i de to nærmeste dagene Det kommer 23 -33 mm med snø på formiddagen i området rundt Eiksetra. På mandag er det også meldt lettskyet vært og 23 til 40 mm i løpet av dagen.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode