Så kom julesnøen
Hundrevis av skiløpere lot seg friste til å prøve skiene etter snøfallet natt til 2. juledag. En av mange fra nabokommunene, som tok turen til Canada, var tidligere storhopper Torbjørn Yggeseth fra Heggedal i Asker. – Jeg har gått mye på ski i Lier, sier Yggeseth, og forteller også om flotte turer, både fra Røine og langs løypa opp til Breili, og turer med utgangspunkt fra Solli i Asker til, blant annet, Vestergyllen med utsikt utover Tyrifjorden og Sylling.
I følge med, Torbjørn Yggeseth (70), fra Kanada til Sneisene fikk Lier-netts medarbeider en lang og trivelig prat. Ikke unaturlig ble det mye om hoppsporten i gamle dager ----
Yggeseth vant Holmenkollrennet i 1963. Han har deltatt i to olympiske leker, i Squaw Valley (1960 med 6. plass) og i Innsbruck (1964 med 8 plass). I en årrekke har han vært tilknyttet FIS (det internasjonale skiforbundet), de senere åra leder av hoppkomiteen. Han er som vanlig invitert til Hoppuka, der han i år reiser nedover på nyåret for å være til stede under de to siste rennene.
I Kanada telte vi mer enn 80 biler. Det var jevn trafikk helt til skumringen tvang de siste til å snu oppe ved Sneisene. I høyden var det stålende vær, men kvikksølvet krøp helt ned til minus 11 grader på Nykjua.
Werner Johannesen fra Lierstranda var en av mange som vi traff inne ved Nykjua. Her legger han på litt hardere voks før tilbaketuren.
-- Det er fint med litt snø, sa løypebas Anders Haverstad nøkternt etter runder med Eggevollen, både i løypenettet rundt Eiksetra og i Trolldalen (i Kanada) opp mot Nykjua og ned til Saga. Dessuten sørget Lier kommune også for løype i Kjekstadmarka. For de neste dagene er det noe usikkert med hensyn til snøfall. Vi minner om løypetelefonen 32 84 73 13.
Stemninger fra marka på 2. juledag:
2. juledag er viet minnet om helgenen Stefanus som jødene steinet i Jerusalem. I gamle dager var det et stort kappritt denne dagen, kalt ”å ride staffan”. Grytidlig om morgenen skulle man ride om kapp til åpne brønner for å vanne hestene. (kilde: Britt-Marie Hallbert: ”Året rundt i naturen”, merkedager – tradisjoner – folketro)