Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 23e380c64dc07a57b340fd2b27b14c48

Klart for skifestival

Veteranen i DOT, Jørgen W. Horne, har sørget for at det blir vann til storkjelen og saft i morgen etter å ha hogd hull i elveisen ved Saga.

Både Søren og en annen veteran i Drammens og Oplands Turistforening, Per Hægstad, var på plass i 1330 tida, da Liernett la skituren til den første matstasjonen.

- Nå er det hull i isen, Per, melder Søren, i det Per er i full gang med å måke plass til bål og storkjel. Og nede ved ene hytta måker Pers kone, Astrid Hægstad ( på bildet under), vei nedover mot en av hyttene på Saga. Per og Søren har bidratt i mange år til å skape den spesielle stemning for svette og slitne skiløpere. - Det er vel på tide at ungdommen overtar matsstasjonen, sier han og smiler. Smilet  tyder på at han trives med jobben. Like etter tar han fra pipa og unner seg noen drag før han jobber videre.

Både Per og Søren har vært med å arrangere Th-Haugsmarsjen i mange år. Marsjen har vært Turistforingen eget arrangement. Før ble det den lagt til en søndag i marsj, inntil den ble slått sammen med Hauern for noen år siden og kalt Th Haug skifestival. Begge sier at det er delte meninger i Turistforeningen om Marsjen og Hauern skal arrangeres samme dag. Men begge er enige om at Hauern skaper mer blest om "deres" arrangement, Marsjen også. Derfor håper de på økt oppslutning om Marsjen. Som to av Turistforeningens virkelige ildsjeler, kan de ikke se at det er noen grunn til å la være å gå marsjen i morgen, enten fra Nykjua eller fra Eiksetra. De lover en flott opplevelse. Marka er på sitt vakreste nå, og føret er upåklagelig.

Ved startstedet i Kanada var to praktikere fra Sjåstad/Vestre Lier i full gang med klargjøring av starten. Kai Willy Kristiansen satser på å gå selv når de fleste løperne er sendt av gårde, mens Jon Swang nøyre seg med  å være med i arrangementstaben.

NB. Enveiskjøring

Det blir ikke tillatt for privatbilder å kjøre til parkeringsplassen i Kanada, på grunn av busstrafikken, og av hensyn til eventuelle utrykningskjøretøy. - Det er derfor brøytet parkeringsplass på Solberg, ca fem minuters gange nord for den ordinære parkeringsplassen for de som kommer Østsideveien (rv 285) fra Ringerike og Sylling. Det er også brøytet parkeringsplass på småbruket  "Tomas", ca 2-3 minutters gange fra parkeringsplassen for de som kjører  Vestsideveien sørfra fra Lierbyen og Drammen, oppgir Jon Gunnar Swang i Sjåstad/Vestre Lier IL.

- Det er satt opp hele 15 busser fra Drammen, sier Espen Rønning i Drammens Strong. - Det er dobling fra i fjor, på grunn av den store interessen.

1/6 (resized_jon_swang.jpg)
2/6 (resized_kai_willy_kristiansen.jpg)
3/6 (resized_per_hegstad.jpg)
4/6 (resized_pers_kone.jpg)
5/6 (resized_startstedet.jpg)
6/6 (resized_stavservice.jpg)
Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode