Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: de0ad6586c567c2e6a6e1dd2ededc497

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Den tidligere redaktøren av Lierposten, også kjent som løypelegger, administrator, instruktør i O-laget, i de senere åra landslagsmann i presisjonsprientering (Pre-O) med flere internasjonale topplasseringer, nå kjent som løypelegger og organisator for Kultuminnepostene i Lier, er full av lovord om hva familien på Tranby har betydd for det gode miljøet innen både orientering og skiorientering.

I flere år har Sindre og Maren Jansson Haverstad, ikke bare deltatt på et høyt nasjonalt og internasjonalt nivå, men Sindre kommenterer og rediger nettsider med både orientering og skiorientering som tema. Han var speaker og pådriver da Lierbygda O-lag arrangerte Norges-cup i skiorientering på Bygdetunet i januar, men både søster Maren,  foreldrene Helga og Ingemar bidro også sterkt til at arrangementet ble så vellykka.

- Både Maren og broren Erik (student på Ås, ikke til stede under overrekkelsen) og Sindre har vært aktiv i orientering, siden de var svært små, forteller foreldrene Helga og Ingemar Jansson Haverstad.
Både Helga og Ingemar var aktive i orientering og møttes under en O-galla i Sverige. Ingemar fra Malmø flyttet til Norge etter at de giftet seg. Etter noen år i Oslo ble det husbygging på Tranby. Ingeniøren og fysioterapeuten dro med seg barna, som svært små i pulk, deretter på ski, vinters tid. – På parkeringsplassen på Eggevollen var vi ofte de første som kom og de siste som dro, forteller Ingemar.

Kartet og kompasset lærte barna svært tidlig å lese. Barna Sindre (født 1988), Eirik (1989) og Maren (født 1992) måtte vel bli o-løpere. I tillegg er det blitt det mer og mer skiorientering etter hvert for Maren og Sindre, mens Eirik nøyer seg med å slenge med litt vinterstid, som under Norgescupen i Ski-o på Bygdetunet.
Neste helg deltar Maren i VM for junior i skiorientering i Romania, der også EM for senior blir arrangert med Sindre på det norske laget. Sindre ble juniorverdensmester for to år siden.

- Den idrettsinteresserte Haverstadfamilien har vært en sterk bidragsyter til idretts- og friluftslivet i Lier, sier Arne Ask. - Ingeborg Haverstad (mor til Helga) har vært med på mange dugnader og arrangement. Hun var en fabelaktig vaffelsteker, forteller Arne Ask. Hun har også vært å se i løypene for en del år siden, da hun fullførte Thorleif Haug-marsjen i fin stil.
Og mange som går på ski i Lier vet at sønnen Anders Haverstad (en av de første som mottok Månedens Blomst av Liernett) er kjent langt utenfor Liers grenser som en meget god fagmann på preparing av skiløyper. Anders har også hatt to aktive ungdommer å følge opp, Caroline på sykkel og Andreas, sykkel og ski.

- Helga var med i interrimstyret, da Lierbygda O-lag ble dannet, minnes Arne Ask. – Siden har familien Haverstad vært svært viktige i O-laget, understreker veteranen Arne Ask og legger til: - Vi kunne knapt klart oss uten familien Haverstad.

Ekteparet Jannson og Haverstad drar i disse dager over Atlanteren på en 12-dagers tur. På programmet står, blant annet, deltakelse i det amerikanske Birkebeinerløpet på 54 km i Minnesota og et tre dagers opphold under de olympiske vinterleker i Vancouver.

Mer om de  "sanne amatører" kan du finne her. Løperne i skiorientering oppdaterer selv sin hjemmeside:
http://www.ski-o.com/

Her kan du finne oppdatert informasjon om søskenparet Haverstad:
http://haverstad.com/

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode