Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Den tidligere redaktøren av Lierposten, også kjent som løypelegger, administrator, instruktør i O-laget, i de senere åra landslagsmann i presisjonsprientering (Pre-O) med flere internasjonale topplasseringer, nå kjent som løypelegger og organisator for Kultuminnepostene i Lier, er full av lovord om hva familien på Tranby har betydd for det gode miljøet innen både orientering og skiorientering.

I flere år har Sindre og Maren Jansson Haverstad, ikke bare deltatt på et høyt nasjonalt og internasjonalt nivå, men Sindre kommenterer og rediger nettsider med både orientering og skiorientering som tema. Han var speaker og pådriver da Lierbygda O-lag arrangerte Norges-cup i skiorientering på Bygdetunet i januar, men både søster Maren,  foreldrene Helga og Ingemar bidro også sterkt til at arrangementet ble så vellykka.

- Både Maren og broren Erik (student på Ås, ikke til stede under overrekkelsen) og Sindre har vært aktiv i orientering, siden de var svært små, forteller foreldrene Helga og Ingemar Jansson Haverstad.
Både Helga og Ingemar var aktive i orientering og møttes under en O-galla i Sverige. Ingemar fra Malmø flyttet til Norge etter at de giftet seg. Etter noen år i Oslo ble det husbygging på Tranby. Ingeniøren og fysioterapeuten dro med seg barna, som svært små i pulk, deretter på ski, vinters tid. – På parkeringsplassen på Eggevollen var vi ofte de første som kom og de siste som dro, forteller Ingemar.

Kartet og kompasset lærte barna svært tidlig å lese. Barna Sindre (født 1988), Eirik (1989) og Maren (født 1992) måtte vel bli o-løpere. I tillegg er det blitt det mer og mer skiorientering etter hvert for Maren og Sindre, mens Eirik nøyer seg med å slenge med litt vinterstid, som under Norgescupen i Ski-o på Bygdetunet.
Neste helg deltar Maren i VM for junior i skiorientering i Romania, der også EM for senior blir arrangert med Sindre på det norske laget. Sindre ble juniorverdensmester for to år siden.

- Den idrettsinteresserte Haverstadfamilien har vært en sterk bidragsyter til idretts- og friluftslivet i Lier, sier Arne Ask. - Ingeborg Haverstad (mor til Helga) har vært med på mange dugnader og arrangement. Hun var en fabelaktig vaffelsteker, forteller Arne Ask. Hun har også vært å se i løypene for en del år siden, da hun fullførte Thorleif Haug-marsjen i fin stil.
Og mange som går på ski i Lier vet at sønnen Anders Haverstad (en av de første som mottok Månedens Blomst av Liernett) er kjent langt utenfor Liers grenser som en meget god fagmann på preparing av skiløyper. Anders har også hatt to aktive ungdommer å følge opp, Caroline på sykkel og Andreas, sykkel og ski.

- Helga var med i interrimstyret, da Lierbygda O-lag ble dannet, minnes Arne Ask. – Siden har familien Haverstad vært svært viktige i O-laget, understreker veteranen Arne Ask og legger til: - Vi kunne knapt klart oss uten familien Haverstad.

Ekteparet Jannson og Haverstad drar i disse dager over Atlanteren på en 12-dagers tur. På programmet står, blant annet, deltakelse i det amerikanske Birkebeinerløpet på 54 km i Minnesota og et tre dagers opphold under de olympiske vinterleker i Vancouver.

Mer om de  "sanne amatører" kan du finne her. Løperne i skiorientering oppdaterer selv sin hjemmeside:
http://www.ski-o.com/

Her kan du finne oppdatert informasjon om søskenparet Haverstad:
http://haverstad.com/

Liernettblomsten Maren Jansson Haverstad Orientering Sindre Jansson Haverstad

Flere saker fra arkivet

NM-gull i nattorientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby ble juniormester i Halden i helga.

Nær pallplass

Maren J. Haverstad tok en sterk 4. plass på mellomdistansen i NM i Skiorientering ved Solli Gård i Asker i dag.

Priser til liunger?

Liungene Sindre Jansson Haverstad (på bildet) og Arne Ask er blant de nominerte i kampen om å bli årets orienteringsuttøvere ---

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

- Fikk brukt fysikken

- Det sa Lars Hol Moholdt (her th), Wing OK, etter norgescupseieren skiorientering på Overn i Lier i dag

Gull og sølv til Lier

Maren Jansson Haverstad (på bildet) vant juniorklassen og broren, Sindre tok annenplassen under NM i skiorientering i helga.

Skimten på kryss og tvers

- Noen ungdommer mente det var den morsomste skiorienteringen de hadde gått, sa Ingemar Jansson Haverstad i Lierbygda O-lag etter helgens norgescup. De tre lierdeltakerne vant hver sin klasse på søndag.

NM-bronse

Sindre Jansson fra Tranby ( th på bildet ) gjorde en flott innsats under NM i orientering på lørdag

Spent foran Ski-O Tour

Liungen Sindre Haverstad ( her i midten) deltar lørdag i sesongens høydepunkt for verdens beste skiorienteringsløpere

Gull og 4. plass

- Det var veldig jevnt mellom de tre beste ved halvgått, men jeg avsluttet godt og vant på det, sa en veldig fornøyd Sindre Jansson Haverstad som sammen med søstra Maren er klar for VM i skiorientering

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Maren Jansson Haverstad (17) fra Tranby til Liernett etter både gull og bronse under Ungdoms-EM i orientering i helga.

Søskenparet Haverstad går online

Det spreke søskenparet Maren og Sindre J. Haverstad har ikke bare brukt sommeren på konkurranser og trening

Dobbel O-suksess

Maren Jansson Haverstad fra arrangørklubben vant KM og O-laget gjennomførte mesterskapet i suveren stil ---

Uttatt til VM

Etter bronse i NM blir det debut i et internasjonalt seniormesterskap for Sindre Jansson Haverstad fra Tranby. Søsteren Maren tok også en NM-bronse.

5. plass i junior-VM

- Jeg er veldig fornøyd med feilfri orientering, sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter langdistansen i skiorientering, mens broren Sindre ikke lyktes på første distanse i EM.

Skifest på Eiksetra

Løpsleder Ingemar Haverstad lover supre forhold når Lierbygda ønsker 150 skiorienterere velkommen til konkurranse i helgen.

Populær instruktør på IFO

Den tredoblede gullvinneren fra junior NM, i orientering, Maren J. Haverstad, er engasjert som instruktør på Idrettskolen på Tranby.

Bronse i junior-VM

Maren Jansson Haverstad gikk første etappe for Norges lag i skiorientering i dag.

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

- Mitt beste løp

Det sa Maren Jansson Haverstad etter at hun på andreetappen løp Norge fra fjerde til tredjeplass, men det gikk ikke så bra på ankeretappen for den norske laget under junior-EM i Polen i dag -

Gode plasseringer

Det ble ny 5. plass for Sindre J. Haverstad, men også en fin 10. plass på Erik Trøen ( på bildet) under norgessprinten i Skiorientering i Asker i dag.

Årets skiorienterer

Sindre Jansson Haverstad fra Lierbygda O-lag gikk helt til topps i sin klasse under Orienteringsgallaen i går kveld i Bergen

Bronse og sølv til søskenpar

Både sølvvinner Sindre Jansson Haverstad (på bildet) , og søster Maren med bronsemedalje uttrykte stor glede på telefon med Liernett etter VM- stafetten i skiorientering i Bulgaria i dag

10. plass i junior-VM

Maren Jansson Haverstad fra Tranby gjorde en meget sterk prestasjon på mellomdistansen utenfor Aalborg i Danmark i dag.

Beste nordmann på mellomdistansen

Sindre Jansson Haverstad ble nr 7 på 8,2 km i VM i skiorientering i Bulgaria i dag, mens søster Maren ble nr 22 på 6,4 km i sin klasse.

1000 kroner til medaljevinnerne

Søskenparet, Maren og Sindre Haverstad og Anders Brun Hennum (på bildet) blir premiert av Lier kommune

Gull og bronse igjen

Sindre Jansson Haverstad vant sitt første seniormesterkap, og søster Maren hadde tredje beste tid av de norske deltakerne på mellomdistansen i skiorientering i dag.

Ingen topplasseringer

Sindre Jansson Haverstad (til høyre) og Sindre Andersen Gåsvik (til venstre) måtte nøye seg henholdsvis 14. og 28. plass på avslutningsdistansen under Junior-NM i orientering på Eiksetra i dag

Ikke på medaljelag i dag

Men Maren (på bildet) og Sindre Jansson Haverstad kan glede seg over norsk gull og bronse i søndagens stafetter i Ringsaker.

Resultater fra SKI-O NM

Maren Jansson Haverstad (til høyre) fikk bronse i NM SKI-O

Scooterspor fra Eiksetra

Lierbygda O-lag skal arrangere norgescup og hovedløp i skiorientering 28. og 29. januar.

Tror på ny topplassering

Arne Ask (på bildet), vår o-ekspert, har stor på Sindre Jansson Haverstad under dagens langløype i VM i skiorientering i Bulgaria i dag

Høstet gode erfaringer

Sindre Jansson Haverstad kunne ikke selv delta på grunn av en forkjølelse, men er godt fornøyd med gjennomføringa av Lierbygda o-lags første norgescup i skiorientering.

Fornøyd med sprinten

Maren Jansson Haverstad gikk inn til en delt 5. plass på åpningsdistansen under Junior-VM i Ukraina.

VM-sølv på Maren

Maren Jansson Haverstad gikk en glimrende andreetappe på stafetten i Ukraina i dag.

Sølv til liung

Sindre Jansson Haverstad (bildet ) fra Tranby var med og sikret andreplass med sitt lag NTNUI under helgas NM-stafett for juniorer dag

- Maren Haverstad er favoritt

Til helga arrangerer Lierbygda O-lag kretsmesterskap i orientering på Eiksetra.

Medaljer til Tranby

Maren Jansson Haverstad vant juniorklassen, mens broren Sindre tok en sterk tredjeplass i seniorklassen under NM i skiorientering i dag.

Sterk 7. plass

Maren Jansson Haverstad var best av de norske deltakerne i sin klasse i European Cup i St Morits i helgen.

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Beskjeden plassering

Sindre Jansson Haverstad nådde ikke helt opp under EM i skiorientering, men den norske laginnsatsen i dag lover godt for stafetten i morgen.

- Min beste prestasjon hittil

Det kan Andreas Haverstad trygt si etter spurten i landeveisrittet under UM i Bergen i dag.

Gull i orientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby var best på dagens langdistanse under norgesmerskapet.

Gull i VM

Sindre Jansson Haverstad fra Lier O-lag vant sprintdistansen under skiorienterings-VM for junior i dag

- Fin gjennomkjøring!

Det konkluderte skiorienterer Sindre Jansson Haverstad med etter å ha avsluttet med stafett under årets Nordiske mesterskap

Sterk sykkelprestasjon

Andreas Haverstad (17) er fornøyd, spesielt etter sjetteplassen etter gaterittet i U6 Cycle Tour i Sverige

Ingen suksess i dag

Søskenparet Maren og Sindre Jansson Haverstad nådde ikke opp mot sitt beste på mellomdistansen under EM og VM i dag.

Norsk lagsuksess

Lars Hol Moholdt (på bildet) var sekunder fra å ta gull, men erobret en av tre norske sølvmedaljer under World Cup i skiorientering i California. Liungen Sindre Jansson Haverstad måtte nøye seg med en mer beskjeden plassering -

Godt fornøyd

Det sier Sindre Jansson Haverstad (på bildet) etter dagens sprintdistanse under EM i skiorientering. Søsteren Maren måtte nøye seg med en nindeplass under juniorenes VM.

Endelig O-medalje

Maren Jansson Haverstad fra Tranby avsluttet best av alle på langdistansen under NM i orientering i dag

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

Familiefest på Eiksetra

Et NM i orientering virker som en slags herlig familisammenkomst med kjente og kjære familiemedlemmer, og i dag ble familien Lierbygda O-lag både honorert med flotte konkurranseforhold og flott innsats av stafettlaget som kom på premieplass i herreklassen

I fokus i Drammenshallen

Maren Jansson Haverstad (på bildet) og Gøran Sørheim, begge fra Tranby, som fikk utviklingstipend fra Drammen kommune på onsdag sier at det inspirerer til videre satsing --

Lierbedrift støtter

Takket være sponsorer kan Sindre J. Haverstad delta i Ski-o-Tour.

Målet er nådd så langt

Etter sterke plasseringer i de to siste helgene kan Maren Jansson Haverstad se frem til junior-VM i orientering i juli.

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

Måtte stå over etappen

- Forkjølelse sørget for at jeg ikke kunne kunne starte, sier Sindre Jansson Haverstad

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Vond opplevelse

Sindre J Haverstad var i sin livs form under NM for fem uker siden, men VM i skiorientering er blitt en skuffelse for liungen.

Brakk staven

Sindre Jansson Haverstad var svært uheldig under World Cup i skiorientering i USA på mandag ettermiddag -

Ungt skiorienteringstalent

Synne Strand fra Lierbygda O-lag lærte å lese kart før hun begynte på skolen --

Gode plasseringer igjen

- Jeg er godt fornøyd med dagens løp, sa Sindre Jansson Haverstad til Liernett etter dagens åttendeplass , mens søsteren Maren (på bildet) ble nr 12 på den lengste distansen under VM i skiorientering

Løper ikke fort nok

Under junior-VM i orientering ble det ikke topplasseringer, verken på sprinten på søndag eller langdistansen på mandag for Maren Jansson Haverstad.

Fram med skia

Helga Haverstad, søster av løypabas Anders, testet lysløypa fra Eggevollen i dag.

Verden rundt med kart og ski

Skiorienteringsløper Sindre Jansson Haverstad fra Tranby har vært med landslaget både til California og til Ukraina i vinter.

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Trivelig på Martinsløkka

Lierbygda O-lag fullførte i fin stil med KM i stafett

Gjentok sykkelprestasjonen

Andreas Haverstad (her nr 2 i feltet) fra Tranby var med og kjempet om etappeseier nok en gang under Cycle Tour i Sverige.

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Optimale orienteringsforhold

217 NM-deltakere orienterte seg tilbake til målpassering ved Hennummarka i kveld

- Skuffet over egen innsats

Det sier Sindre Jansson Haverstad etter siste distanse i World Cup i skiskyting i California.

Tredobbelt Lierbygda på Råtassen

Lierbygda O-lag tok storeslem under søndagens orienteringsløp i Asker.

Sterk sykkelprestasjon

16-åringen Andreas Haverstad spurtet i går inn til fjerdeplass i konkurranse med de beste i Norden.

Flott Lier-innsats i Birken

Liungen Arne Chr Sand (på bildet) som vant klasse 30-34 år med bare cirka 13 minutter bak teten, var en av mange gode plasseringer av liungene i årets massemønstring over fjellet fra Rena til Lillehammer. Liernett bringer her resultater og annet stoff fra årets massemønstring på ski

O-familien sprintet

Energi og idrettsglede preget første dag av norgescupen i skiorientering som Lierbygda o-lag arrangerte i området Eiksetra - Skimten i dag.

Satser på nordisk

Skiorienteren Sindre Jansson Haverstad dropper siste etappe av Ski-o-touren på grunn av en kraftig forkjøelse ---

Lyktes ikke i nordisk

Sindre Jansson Haverstad (bildet) var et stykke bak teten under sprinten i skiorienteringsmesterskapet i Sverige

På internasjonalt profflag

Karoline Haverstad (22) gjør seg klar for retur til Lillehammer og mer trening for Team Hitec

Bilder fra brannen

Sindre Jansson Haverstad har sendt oss bilder fra brannen på Tranby.

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

- Amatørarrangement!

Sindre Jansson Haverstad fra Tranby var ikke alene om å uttøve kritikk av italienernes opplegg for dagens Ski-o-tour.

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Håper å kjøre World-cup

Karoline Haverstad fra Tranby (helt til høyre på bildet) er en av 13 syklister som er med på Norges første profflag i sykling

Svært god prestasjon

Andreas Haverstad fra Tranby ble nr 7 sin klasse i Ringerike Grand Prix i helga.

Slet fysisk på langdistansen

- Men det gikk bedre o-teknisk enn i går, sier Sindre Jansson Haverstad etter dagens etappe av skiorienteringstouren i Østerrike

- Godt fornøyd med plasseringen

- Det sa Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av "Ski-o-touren" i Østerrike i dag

Orientering på Martinsløkka

Barneidrettsgruppa til Sjåstad Vestre Lier inviterte til orientering torsdag kveld

God skihelg!

Løypebas Anders Haverstad i Lier kommune kan tilby løyper både i området ved Eiksetra og fra Kanada (bildet) --

Været i fokus

Det sier Arne Ask, løypelegger for norgesmesterskap i presisjonsorientering som ble arrangert på Eggevollen i helga.

Fine skiforhold

Anders Haverstad rapporterer i dag tidlig om 5 cm nysnø og nypreparerte løyper

1000 barn med kart og kompass på Damtjern

Alle barneskolene var med på Gildesprinten på Damtjern i dag.

Skitur er mulig

Til tross for små snømengder har Anders Havestad (på bildet) og hans mannskap i Lier kommune klart å pakke noe snø slik at de ivrigste skiløperne kan prøve seg i helga.

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Månedens blomst til løypekjørerne i Lier kommune

- Dette er bare moro, sa løypebas Anders Haverstad på telefonen til Liernett i vinter

Viste spurtegenskaper

Til tross for velt var sykkeltalentet Andreas Haverstad fra Tranby svært nær seieren under dagens fellesritt i Asker Petit Prix gjennom Lier.