Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0aaf9c119d19edb248e7a1a277e0108b

På internasjonalt profflag

Karoline Haverstad (22) gjør seg klar for retur til Lillehammer og mer trening for Team Hitec

Tranbyjenta har fått flotte muligheter til å utvikle sitt sykkeltalent. Sammen med Tone Hatteland, Line Foss, Sissel Kulseth Østvold, Helene Osland fra Norge, Isabelle Søderberg og Sara Mustonen fra Sverige, Margrieth H. Kloppenborg fra Danmark ,og Janneke Euring, Daniell og Eyelien Bekkering fra Nederland, ble hun en del av profflaget Team Hitec før nyttår.

- Vi får utstyr og får dekket de meste av utgiftene, men jeg jobber to-tre dager uka, sier Karoline som nettopp har vært hjelperytter, da lagvenninnen Tone Hatteland vant et fellestartritt søndag. De norske jentene representerer Ullensaker Sykkelklubb. Det er blitt et tjuetalls ritt både i Nederland, Luxembourg og Tyskland. Plasseringen har variert fra 14. plass til 20. plass. Det gjenstår ytterligere 14-15 løp, blant dem NM og et World Cup i Bretagne. - Og snart får vi se henne i et ritt i Norgescupen, som går i hjemlige omgivelser.

Les mer om Team Hitec her: http://www.hitecproducts-uck.no/

Kontrakten er foreløpig på ett år, men hun ser for seg en treårig satsing. Målet er de olympiske sommerleker i 2012.
Nå håper hun å bli kvitt sykdom som tidligere har hemmet henne om vinteren. Hun droppet derfor langrenn siste vinter, selv om hun synes langrenn er god trening og gir fin avveksling fra sykkeltreninga.
Det ble gode plasseringer i langrennsporet. Eksempelvis ble det en 3. plass i KM i skisprint for seks år siden. Så ble det mer og mer sykling. – Jeg begynte med sykling i 14-årsalderen, forteller hun.

Som 16-åring ble det sølvmedalje på 500 meter banesykling på Stjørdal. Da representerte hun Drammen Cykleklubb. Hun vant også NM i fellestart og gateritt, og ble nr 2 i temposykling i 2004, året etter at hun hadde meldt seg inn i Asker Cykleklubb. For  øvrig er broren Andreas (15) aktiv syklist for Asker CK. Når en legger til at hun også har drevet med terrengsykling for Drammen CK, understreker det allsidigheten.

Sykkeljentene blir tatt god vare på av profflagets ledere. Den første samlingen var på Bardøla på Geilo i slutten av november. De hadde også en skisamling i midten av januar på Geilo. Og et par uker senere var det treningssamling på Grand Canaria.

Og ”Lierstøtten” på 12 000 kr som hun mottok i dag, kommer godt med. – De pengene vil gå med til utstyr, sier hun. Pappa Anders, mest kjent som løypebas i Lier, er entusiastisk medhjelper når det trengs. Anders har sørget for at syklene står festet godt på taket til bilen. Så er hun klar for retur til Lillehammer.

Du kan lese mer om Hitec her:

http://www.syklingensverden.com/baglercms.php?articleID=20720&catID=-1

PS. Karoline er kusine til orienteringsløperne og skiorientererne Sindre og Maren Haverstad. Deres bror Erik har har også gjort seg bemerket som o-løper tidligere. Da er det ikke rart at "proffsyklist" Karoline sier dette om oppveksten: - Jeg kunne ikke annet enn å begynne med idrett. Men jeg har jo villet det selv.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode