Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

På internasjonalt profflag

Karoline Haverstad (22) gjør seg klar for retur til Lillehammer og mer trening for Team Hitec

Tranbyjenta har fått flotte muligheter til å utvikle sitt sykkeltalent. Sammen med Tone Hatteland, Line Foss, Sissel Kulseth Østvold, Helene Osland fra Norge, Isabelle Søderberg og Sara Mustonen fra Sverige, Margrieth H. Kloppenborg fra Danmark ,og Janneke Euring, Daniell og Eyelien Bekkering fra Nederland, ble hun en del av profflaget Team Hitec før nyttår.

- Vi får utstyr og får dekket de meste av utgiftene, men jeg jobber to-tre dager uka, sier Karoline som nettopp har vært hjelperytter, da lagvenninnen Tone Hatteland vant et fellestartritt søndag. De norske jentene representerer Ullensaker Sykkelklubb. Det er blitt et tjuetalls ritt både i Nederland, Luxembourg og Tyskland. Plasseringen har variert fra 14. plass til 20. plass. Det gjenstår ytterligere 14-15 løp, blant dem NM og et World Cup i Bretagne. - Og snart får vi se henne i et ritt i Norgescupen, som går i hjemlige omgivelser.

Les mer om Team Hitec her: http://www.hitecproducts-uck.no/

Kontrakten er foreløpig på ett år, men hun ser for seg en treårig satsing. Målet er de olympiske sommerleker i 2012.
Nå håper hun å bli kvitt sykdom som tidligere har hemmet henne om vinteren. Hun droppet derfor langrenn siste vinter, selv om hun synes langrenn er god trening og gir fin avveksling fra sykkeltreninga.
Det ble gode plasseringer i langrennsporet. Eksempelvis ble det en 3. plass i KM i skisprint for seks år siden. Så ble det mer og mer sykling. – Jeg begynte med sykling i 14-årsalderen, forteller hun.

Som 16-åring ble det sølvmedalje på 500 meter banesykling på Stjørdal. Da representerte hun Drammen Cykleklubb. Hun vant også NM i fellestart og gateritt, og ble nr 2 i temposykling i 2004, året etter at hun hadde meldt seg inn i Asker Cykleklubb. For  øvrig er broren Andreas (15) aktiv syklist for Asker CK. Når en legger til at hun også har drevet med terrengsykling for Drammen CK, understreker det allsidigheten.

Sykkeljentene blir tatt god vare på av profflagets ledere. Den første samlingen var på Bardøla på Geilo i slutten av november. De hadde også en skisamling i midten av januar på Geilo. Og et par uker senere var det treningssamling på Grand Canaria.

Og ”Lierstøtten” på 12 000 kr som hun mottok i dag, kommer godt med. – De pengene vil gå med til utstyr, sier hun. Pappa Anders, mest kjent som løypebas i Lier, er entusiastisk medhjelper når det trengs. Anders har sørget for at syklene står festet godt på taket til bilen. Så er hun klar for retur til Lillehammer.

Du kan lese mer om Hitec her:

http://www.syklingensverden.com/baglercms.php?articleID=20720&catID=-1

PS. Karoline er kusine til orienteringsløperne og skiorientererne Sindre og Maren Haverstad. Deres bror Erik har har også gjort seg bemerket som o-løper tidligere. Da er det ikke rart at "proffsyklist" Karoline sier dette om oppveksten: - Jeg kunne ikke annet enn å begynne med idrett. Men jeg har jo villet det selv.

Flere saker fra arkivet

Håper å kjøre World-cup

Karoline Haverstad fra Tranby (helt til høyre på bildet) er en av 13 syklister som er med på Norges første profflag i sykling

Fargerik massemønstring

På grunn av sykdom måtte hjemmehåpet Karoline Haverstad sykle rolig opp Lierdalen under dagens Petit Grand Prix.

Best på bakkeetappen

Under temporittet i Petit Prix 2009 i Lier i dag fikk Karoline Haverstad en femteplass.

Sterk sykkelprestasjon

Andreas Haverstad (17) er fornøyd, spesielt etter sjetteplassen etter gaterittet i U6 Cycle Tour i Sverige

Gjentok sykkelprestasjonen

Andreas Haverstad (her nr 2 i feltet) fra Tranby var med og kjempet om etappeseier nok en gang under Cycle Tour i Sverige.

Gode sykkelprestasjoner

De unge sykkelrytterne fra Lier, her representert ved Kristian Killingberg, gjorde en god innsats under Asker Petit Prix. Søndag kan liungene følge fellestarten både på Lierskogen og gjennom Lierbygda --

Månedens blomst til løypekjørerne i Lier kommune

- Dette er bare moro, sa løypebas Anders Haverstad på telefonen til Liernett i vinter

- Min beste prestasjon hittil

Det kan Andreas Haverstad trygt si etter spurten i landeveisrittet under UM i Bergen i dag.

Sterk sykkelprestasjon

16-åringen Andreas Haverstad spurtet i går inn til fjerdeplass i konkurranse med de beste i Norden.

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

- Det løsnet på søndag

Det sier den 22 år gamle skiskytteren Anders Brun Hennum som ble belønnet med internasjonal deltakelse etter flott innsats i sesongåpningen på Beitostølen.

Svært god prestasjon

Andreas Haverstad fra Tranby ble nr 7 sin klasse i Ringerike Grand Prix i helga.

Sterk 7. plass

Maren Jansson Haverstad var best av de norske deltakerne i sin klasse i European Cup i St Morits i helgen.

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Maren Jansson Haverstad (17) fra Tranby til Liernett etter både gull og bronse under Ungdoms-EM i orientering i helga.

Gull og 4. plass

- Det var veldig jevnt mellom de tre beste ved halvgått, men jeg avsluttet godt og vant på det, sa en veldig fornøyd Sindre Jansson Haverstad som sammen med søstra Maren er klar for VM i skiorientering

10. plass i junior-VM

Maren Jansson Haverstad fra Tranby gjorde en meget sterk prestasjon på mellomdistansen utenfor Aalborg i Danmark i dag.

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Nær pallplass

Maren J. Haverstad tok en sterk 4. plass på mellomdistansen i NM i Skiorientering ved Solli Gård i Asker i dag.

5. plass i junior-VM

- Jeg er veldig fornøyd med feilfri orientering, sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter langdistansen i skiorientering, mens broren Sindre ikke lyktes på første distanse i EM.

Målet er nådd så langt

Etter sterke plasseringer i de to siste helgene kan Maren Jansson Haverstad se frem til junior-VM i orientering i juli.

I fokus i Drammenshallen

Maren Jansson Haverstad (på bildet) og Gøran Sørheim, begge fra Tranby, som fikk utviklingstipend fra Drammen kommune på onsdag sier at det inspirerer til videre satsing --

Opp- og nedturer

- Jeg har jobbet mye med skytingen i år og opplever fremgang, men har fortsatt mye å gå på, sier liungen Anders Brun Hennum som oppnådde stafettsølv i junior-VM for to år siden.

Olympisk deltakelse i 2016?

Ambisjonsnivået er høyt for søskenparet Kristin og Finn Olav Ulvund i Sylling --

Utrolig følelse

Det sa Jørn Huseby fra Baneveien etter han gikk til topps for første gang, og Team Honda hadde gjort så gode prestasjoner i NM-runden på Elgane sist helg.

Sterke sykkelprestasjoner

Liungene Eirik Langerud og Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (på bildet) var begge fornøyde etter NM i terrengsykling i Trondheim i dag.

Edvald vender tilbake til Sylling

Edvald Boasson Hagen vender tilbake til Sylling, seks år etter at han sikret seg en av sine første store etappeseire på samme sted.

- Fin gjennomkjøring!

Det konkluderte skiorienterer Sindre Jansson Haverstad med etter å ha avsluttet med stafett under årets Nordiske mesterskap

Medaljer til Tranby

Maren Jansson Haverstad vant juniorklassen, mens broren Sindre tok en sterk tredjeplass i seniorklassen under NM i skiorientering i dag.

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Satte ny løpsrekord

Svensken Martin Johansson var suverent best i Eggekollen opp i dag, men lokale utøvere hevdet seg godt.

Sterke sykkelprestasjoner

Andreas Haverstad ble nr tre på dagens etappe i Cycle Tour i Sverige.

Godt fornøyd

Det sier Sindre Jansson Haverstad (på bildet) etter dagens sprintdistanse under EM i skiorientering. Søsteren Maren måtte nøye seg med en nindeplass under juniorenes VM.

Viste spurtegenskaper

Til tross for velt var sykkeltalentet Andreas Haverstad fra Tranby svært nær seieren under dagens fellesritt i Asker Petit Prix gjennom Lier.

Vond opplevelse

Sindre J Haverstad var i sin livs form under NM for fem uker siden, men VM i skiorientering er blitt en skuffelse for liungen.

- Mitt beste løp

Det sa Maren Jansson Haverstad etter at hun på andreetappen løp Norge fra fjerde til tredjeplass, men det gikk ikke så bra på ankeretappen for den norske laget under junior-EM i Polen i dag -

NM-gull i nattorientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby ble juniormester i Halden i helga.

Fornøyd med sprinten

Maren Jansson Haverstad gikk inn til en delt 5. plass på åpningsdistansen under Junior-VM i Ukraina.

Fine skiforhold

Løypekjørerne i Lier kommune kan tilby 11 mil med løyper, og det er målt snødybder helt ned til 55 cm. Det gleder skiløperne.

Populær instruktør på IFO

Den tredoblede gullvinneren fra junior NM, i orientering, Maren J. Haverstad, er engasjert som instruktør på Idrettskolen på Tranby.

Fra Leirdalen til Dakar

Kongepokalvinneren i enduro, Pål Anders Ullevålseter, stod over lierklassiker`n på søndag, men røpet at han har større mål på nyåret --

Besto manndomsprøven

Landslagsmannen Øystein Sylta satte løpsrekord og var imponert over arrangementet

Flott innsats, Tranby Turn!

Under første dag av kretsmesterskapet i turn i Tranbyhallen ble det flere plasseringer helt i toppen for arrangørklubben

Ikke overrasket over uttaket

Det sier Anders Brun Hennum fra Tranby og Lier IL til Liernett i kveld, etter han i dag fikk beskjed om at han var uttatt til VM i skiskyting for junior i Ruhpolding

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

Uttatt til VM

Etter bronse i NM blir det debut i et internasjonalt seniormesterskap for Sindre Jansson Haverstad fra Tranby. Søsteren Maren tok også en NM-bronse.

Faren må ha med morgenkaffen på treninga

Liernett presenterer de nye spillerne i Toppserielaget Liungen: Helene Hornstuen Mathiesen (17), den ene av Liungens to nye keepere, har vært på egentrening grytidlig om morgenen før sesongstart. Den idrettsinteresserte faren, Trond, har stått opp grytidlig og sørget for skyss.

Klare for EM

Lier er godt representert under helgens store lagkonkurranse for ATV i Nederland.

Supermosjonist engasjerte

Den kjente terrengsyklisten Rune Høydahl imponerte med sine kunnskaper om trening i møtet med lovende jentespillere i Liungen

Sesongavslutning for skigruppa

De har lagt bak seg en lang og snørik vinter, og på mandag var det sesongavslutning med besøk av Anders Aukland

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Inspirerer hverandre

I tillegg til sin landslagsaktuelle sønn Tor-Erik, kan Torbjørn Wam glede seg over at datter Lise Christine også viser sitt store talent som ATV-kjører.

Liunger på landslaget

ATV-kjørerne Tor Erik Wam og Jørn Huseby var på samling i Lierdalen på lørdag sammen med sammen med trener Tommy Nordstø (tv) fra Tranby.

Resultater fra SKI-O NM

Maren Jansson Haverstad (til høyre) fikk bronse i NM SKI-O

Bodde i et ungdomsfengsel

Hilde Riis fra Øverskogen tok verken medaljer eller poeng under de olympiske vinterlekene i Lake Placid i USA i 1980. Derfor var innkvarteringen kanskje det mest spesielle OL-minnet for langrennsjenta.

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

Løper ikke fort nok

Under junior-VM i orientering ble det ikke topplasseringer, verken på sprinten på søndag eller langdistansen på mandag for Maren Jansson Haverstad.

Beskjeden plassering

Sindre Jansson Haverstad nådde ikke helt opp under EM i skiorientering, men den norske laginnsatsen i dag lover godt for stafetten i morgen.

Ingen suksess i dag

Søskenparet Maren og Sindre Jansson Haverstad nådde ikke opp mot sitt beste på mellomdistansen under EM og VM i dag.

Høstet gode erfaringer

Sindre Jansson Haverstad kunne ikke selv delta på grunn av en forkjølelse, men er godt fornøyd med gjennomføringa av Lierbygda o-lags første norgescup i skiorientering.

Måtte stå over etappen

- Forkjølelse sørget for at jeg ikke kunne kunne starte, sier Sindre Jansson Haverstad

Flere medaljer?

Terje Fugleberg fra Egge med tre gull og et sølv fra tidligere mesterskap er usikker på egen form før helgens EM i hundekjøring på barmark i Tyskland, der han deltar sammen med regjerende europamester Venke de Lange fra Reistad

Gode plasseringer

Det ble ny 5. plass for Sindre J. Haverstad, men også en fin 10. plass på Erik Trøen ( på bildet) under norgessprinten i Skiorientering i Asker i dag.

Gode plasseringer igjen

- Jeg er godt fornøyd med dagens løp, sa Sindre Jansson Haverstad til Liernett etter dagens åttendeplass , mens søsteren Maren (på bildet) ble nr 12 på den lengste distansen under VM i skiorientering

Sølv til liung

Sindre Jansson Haverstad (bildet ) fra Tranby var med og sikret andreplass med sitt lag NTNUI under helgas NM-stafett for juniorer dag

- Nesten som kompiser

Liernett fikk delta i det korte møtet mellom "gamletreneren" Steinar Hennum og sølvmedaljevinner Anders Brun Hennum

Sjakkmesteren på Heia

Aryan Tari (i midten) gleder seg over det gode klassemiljøet på skolen når han ikke er på farten for å teste sitt talent.

Skrev idrettshistorie

Sammen med lagkameratene Rune Sveinsvoll og Jørn Huseby har Tor Erik Wam fra Lier (på bildet) som første norske lag noensinne klart å kvalifisere seg for Europamesterskapet for lag i ATV-kjøring.

Hoppet 195 meter i Vikersund

Jan Inge Trontveit (30) fra Tranby glemmer aldri drømmehoppet i Skiflygingsbakken for snart sju år siden.

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Søsken med tre medaljer

Kristin og Hanne Ulvund tok hver sin sølvmedalje, mens broren Finn Olav gikk helt til topps under NM i boksing for ungdom i helga

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

Verden rundt med kart og ski

Skiorienteringsløper Sindre Jansson Haverstad fra Tranby har vært med landslaget både til California og til Ukraina i vinter.

Søskenpar vant igjen

Ådne Karlsen Bekkestad vant 6 km i suveren stil som i fjor. Søster Oda var også best blant kvinnene.

- Mitt beste renn

Det sier Brage Malm Monstad, svært fornøyd etter at han vant 16-årsklassen i konkurranse med 100 skiskyttere på Kvalfossprinten på lørdag i Holmenkollen.

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Overraskelser på badet

Det antyder Lier Svømmeklubb når medlemmene med familier inviteres til juleavslutning i kveld

Norsk lagsuksess

Lars Hol Moholdt (på bildet) var sekunder fra å ta gull, men erobret en av tre norske sølvmedaljer under World Cup i skiorientering i California. Liungen Sindre Jansson Haverstad måtte nøye seg med en mer beskjeden plassering -

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

- Det beste jeg har gjort

Det sa Martin Bekken Nilsen fra Sylling etter sitt kjempeløp som ga 4. plass i fristil i junior-NM på ski i Stokke i Vestfold i dag

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

EM-kravet er målet

Det sier Ola Stunes Isene. Både han og søster Berit kan se tilbake på en sterk friidrettssesong.

Lierseier i kvinneklassen

Mens mannen Arne Christoffer måtte melde forfall på grunn av sykdom, utklasset like godt Henriette Sand de andre jentene

Langrennsdama nedkjempet mannsjåvinismen

- Pressefolka var stygge mot henne, sier Tor Wahl om behandlingen som søster Rakel Wahl ble utsatt for, på begynnelsen av femtitallet. Rakel fra Gullaug representerte Norge på en fremragende måte i vinterlekene i Oslo i 1952. Det ble en flott sjetteplass på 10 km, da langrenn for første gang stod på programmet.

- Nordmenn kjøper kvalitetssykler

Hobbyen er blitt jobb for dansken Lars Kjærulff som gjorde nordmann av seg for 20 år siden, og som gleder seg over at nordmenn velger kvalitet.

VM bronse på Nøste

Petter Hveding (16) la grunnlaget for landslagsspill med sjuerbandy for Spa/Bra på Brakerøya.

Søskenparet Haverstad går online

Det spreke søskenparet Maren og Sindre J. Haverstad har ikke bare brukt sommeren på konkurranser og trening

50 meteren er målet

Det sier Ola Stunes Isene fra Lier etter at han vant diskos under Ungdomsmesterskapet i Molde sist helg.

Redesign, fotografier og keramikk

Ungdommens kulturmønstring ble i kveld åpnet med en høytidelig tale av ordfører Helene Justad.

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Tæl og humør

- Jeg har vært på to treninger og får spille, sa den kvikke fotballjenta Tine Eide etter at Liungens J-17 laget vant 4-1 over Glassverket