Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 31196b684fcada1893a54d63fcc50657

Edvald vender tilbake til Sylling

Edvald Boasson Hagen vender tilbake til Sylling, seks år etter at han sikret seg en av sine første store etappeseire på samme sted.

Ringerike Grand Prix 2006

9. juni 2006, på den tredje etappen av etapperittet Ringerike Grand Prix, sprengte Edvald Boasson Hagen hovedfeltet i nettopp Sylling. Den 166,5 kilometer lange etappen hadde start i Hønefoss og målgang ved Kleivstua i Hole.

19 år gamle Edvald Boasson Hagen syklet den gang for Team Maxbo Bianchi som hjelperytter for Gabriel Rasch. Hovedfeltet kom fra Vikersund og Øst-Modum til Øverskogen, noen minutter bak tetduoen, da Boasson Hagen rykket i tet og sprengte hovedfeltet opp de drøyt 3 kilometerne med motbakker opp til Røine. Etappen gikk videre ned til Sylling og nordover langs østsiden av Holsfjorden til Kleivstua, der Boasson Hagen kunne juble over sin første etappeseier i Ringerike Grand Prix.

Året etter vant det unge talenet hele fire av fem etapper i det samme rittet, og med det også sammenlagtseieren.

Tour of Norway 2012

17. mai 2012 kommer sykkelsirkuset tilbake til Lier, denne gang i en mye større målestokk enn tidligere.

Tour of Norway ble første gang arrangert i 2011 og tok da over rittdagene til Ringerike Grand Prix. I 2012 vil Tour of Norway trekke større lag og bedre ryttere enn tidligere, da rittet har fått kategoriseringen 2.1. Forrige utgave av det norske etapperittet hadde kategoriseringen 2.2, hvor det første tallet angir at det er et etapperitt (i motsetning til et endagsritt). Det siste tallet angir klassifiseringen, hvor 1 er høyere klassifisert enn 2.

Oppgraderingen innebærer også at det kun er åpent for internasjonalt registrerte lag, og ikke lenger klubblag.
Foreløpig er 8 lag bekreftet klare for Tour of Norway, blant annet Edvald Boasson Hagens lag Team Sky. Nordmannen, som selv fyller 25 år 17. mai 2012, har nettopp signert en ny treårskontrakt med det britiske laget.

Rittleder Birger Hungerholdt forteller at det først skapte noe hodebry da de fikk tildelt 17. mai som rittdato.
- Vi har imidlertid brukt mye tid på å innlemme arrangementet i feiringen, og er nå ikke i tvil om at dette kommer til å bli en flott anledning til å vise frem nasjonaldagen vår internasjonalt. Vi har de siste årene sett mange norske flagg langs veiene under Tour de France, og dette skal vi nå toppe med en sykkelfest her på hjemmebane, avslutter Hungerholdt.


17. mai-feiringen i Sylling vil kanskje oppleve et nytt innslag i 2012. 17. mai-toget og Tour of Norway skal dele trasé i snaut 2 kilometer mellom Sylling skole og Sylling kirke.

3. etappe i Tour of Norway 2012 vil se slik ut:

Etappene for 2012 vil se slik ut:

Følgende lag er bekreftet av arrangøren:

Ringerike Grand Prix har flere ganger vært i Øverskogen tidligere. I videoen nedenfor ser vi en innlagt spurt på det høyeste punktet langs veien i Øverskogen under Ringerike Grand Prix i 2008, den gang uten Edvald Boasson Hagen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode