Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3951a6c22e9b8229b16a85ab58b92983

300 kilometer blodslit

Det er ikke bare i Lier man sliter med oversvømmelser. Gjermund Frostad fighter i gjørmehavet i Polen.

Mange deltagere har brutt løpet. Løypa er noen steder oppløst av regn. På et sted hvor løypa skal krysse en elv, står brua/kjørerampen under vann. Over 450 kilometer blodslit. Slik beskrives dagens etapper i Dresden-Breslau.

Dakar-føreren Gjermund Frostad og de andre deltagerne i Rally Dresden-Breslau var tidlig opp onsdag morgen. Klokka sju rullet de første kjøretøyene ut på de over 300 kilometerne som utgjør dagens utfordrende spesialetapper i området vest og nord for den Polske byen Recz. I tillegg kommer transportetappene på rundt 150 kilometer!

Under normale forhold er de første kjøretøyene ventet til mål ved nittentiden i kveld. Men dagen er preget av tungt regnvær. Det gjør spesialstrekkene vanskelige å kjøre. Men det er trolig Gjermund Frostad og de andre MC-førerne som tar seg lettest fram i gjørma. Arrangørene skriver på sine hjemmesider at mange deltagere har gitt opp på dagens etappe på grunn av skader på kjøretøyene.

I løpet av dagens etappe skal deltagerne blant annet krysse en elv. Regnværet har imidlertid ført høy vannstand og at strømmen i elva er langt sterkere enn normalt. Rapportene fra kryssingspunktet går ut på at brua/rampa over elva er oversvømt. Men de forteller samtidig at de første MC-førerne har klart å ta seg over uten for store vanskeligheter. Gjermund startet som nummer to i dag siden han fikk andreplassen i gårsdagens offisielle resultatliste. Etappen i går ble noe forkortet siden det ble oppdaget en feil i kjørenotene.

I skrivende stund vet vi ingenting om hvordan det står til med Gjermund Frostad og kjøringen hans i dag. Men Gjermund er en sliter. Sett ham på en motorsykkel og se hvordan vinnerinstinktet våkner. Når det gjør som vondest og alt virker håpløst, da vet Gjermund at målklokka viser mange minutters forskjell mellom maksimal og middels innsats. Det pleier å få ham til å ta seg en tur ”i kjelleren” og lete etter reserveenergi. Dagen i dag er en slik som kan føre Gjermund helt til topps eller langt ned på resultatlistene. La oss håpe at utstyr og krefter holder til mål slik at han forsvarer den flotte pallplasseringen han har ligget an til å ta.


Gjermund Frostad hjelper en konkurrent under kryssing av en elv
Foto:
www.marathonrally.com

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode