Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f069b55cc3c04fb0f5fc366f55bfce3d

Frostad bryter Rally Dakar

Fem mil før målpassering på tirsdagens fartsetappe sa motoren til liungen Gjermund Frostad takk for seg

Alle ventiler, lagre og stempler nektet å samarbeide lenger. Motorraset var umulig å reparere uten tilgang på servicebil og delelager. Da var det bare å sette seg ned og vente på oppsamlingstransporten som kom noen timer senere. Dermed er Dakar-eventyret over for debutanten fra Lier.

Gjermund er naturligvis veldig skuffet. Han var kommet godt i gang, og så skjedde dette. - Jeg kan ikke få sagt hvor takknemlig jeg er for støtten fra de som har gitt meg denne sjansen til å delta – alle som har trodd på meg. Det gjelder først og fremst sponsorene, familie og venner. Men også medarbeidere i støtteapparatet og serviceteamet. Dette er ikke deres skyld, sier en uvanlig fåmælt Gjermund på satelitt- telefon fra Afrika.

Han presiserer at hans tekniske problemer er ubetydelige i forhold til sørafrikaneren Elmer Symons tragiske død og de mange skadene som er rapportert fra dagens etappe. - Jeg er jo like hel og må forsøke å glede meg over det nå, avslutter Frostad som har vist at han hører hjemme i den ypperste klassen av ørken-rallyførere.

Dagens førti mil lange fartsetappe bød på jevn og god kjøring av begge de to norske. Gjermund Frostad lå stabilt på noenogtjuendeplass ved alle passeringer. I forhold til målet hans, om en plass blant de 20 beste til slutt, så var han enda nærmere målet i dag enn i går. Men drøyt 35 mil inn på fartsetappen tok medgangen slutt for debutanten.

Pål Anders Ullevålseter var stabilt inne i topp-ti-gruppen hele dagen og avsluttet på en fantastisk femteplass. I sammendraget ligger nå Pål Anders som nummer fem i årets rally, og har pallen i siktet. (Alle tider og plasseringer er uoffisielle og endringer kan forekomme).

I teten er det de samme tre førerne som dominerer: Coma foran Esteve Pujol og Casteu. Coma har kjørt fryktelig fort i dag og opparbeidet seg en luke på henholdsvis tolv og tjuetre minutter til de to neste! Det er noe nær utklassing og en utrolig maktdemonstrasjon fra den sterke spanjolen. Med dagens kjøring har Coma lagt inn et bud på sammenlagtseieren.

I går var Gjermund plaget av at ingen av de to avstandsmålerne (trip-tellerne) fungerte. Feilen viste seg å være at strømkablene var lagt opp slik at de ble utsatt for mekaniske påvirkning under kjøring. Når ledningene til slutt brast, så ble det mørkt i displayet. Episoden kunne vært unngått dersom man hadde tatt seg bryderiet med å trekke strømkablene på en sikrere måte.


Gjermund Frostad på startrampen i Portugal

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode