Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Dakar-Gjermund kjørte på tilskuer i Portugal

Dakar-debutanten Gjermund Frostad opplevde alle rallyføreres store skrekk i morges.

På dagens fartsetappe hoppet plutselig to tilskuere ut i løypa og Gjermund klarte ikke å kjøre utenom begge. Heldigvis var farten lav i det aktuelle partiet og han som ble påkjørt ble ikke skadet. Det gikk også bra med Gjermund og Yamahaen, selv om det selvfølgelig ble en stopp på fartsetappen. – Jeg måtte jo sjekke at alt var bra både med tilskueren, meg selv og sykkelen før jeg kunne kjøre videre etter den hendelsen, rapporterer en lett oppskaket Gjermund på telefon. Han er glad for at det gikk så bra som det gjorde.

Gjermund Frostad kjørte likevel inn til en respektabel 37. plass på dagens Dakar-etappe. Taktikken hans var å ta det litt rolig i dag. Han opplevde strekningen som ekstremt farlig. Pål Anders Ulleålseter falt også noe tilbake i dag, og endte som nummer 19 på etappen.

– Det var sleipe serpentinveier hele fartsetappen og stupbratt ned på den ene siden. Det støvet noe forferdelig og vi kjørte mye med sola midt imot. Dette var ikke dagen for å ta noen sjanser, konkluderer den vanligvis sindige Yamaha-føreren. Han mistet trolig opp mot to minutter på denne ulykkelige hendelsen med tilskueren, noe som kan ha kostet ham femten plasser på dagen etappe og fem plasser i sammendraget. – Men to minutter er bare to minutter og jeg har fremdeles to uker å kjøre dem inn på, konkluderer Frosad optimistisk.

Helt i toppen ble det bare mindre endringer. De to portugisiske førerne Rodrigues og Faria har byttet plass på toppen av pallen og leder foran spanjolen Esteve Pujol. Det gikk ikke veldig fort på dagens etappe. Alle førene brukte over en time på å kjøre de 67 kilometerne. Gjermund ble klokket inn på 1:09:10 som var 1:16 svakere enn Pål Anders Ullevålseter og 06:26 bak teten. I sammendraget faller begge de to nordmenne noen plasser tilbake. Gjermund til 20. plass og Pål Anders til 10. plass. Dette er perfekte utgangspunkt for avansement gjennom jevn og god kjøring på det afrikanske kontinent.

Oppgaven i dag var å kjøre drøyt 500 kilometer mellom Portimao og Malaga. Bare 67 av disse kilometerne var fartsetapper. Nesten som en sprint å egne i Dakar-sammenheng. Dagens etappe, som regnes som en av de farligste i hele løpet, gikk på svært krevende og glatt underlag langs fjellsidene i dype raviner. Under slike forhold er det ikke rom for å gjøre feil. Fartsprøven lå veldig tidlig i løypa, så når triptelleren rundet 82 kilometer, så skulle resten av dagen vies transport til Malaga i Spania. På denne etappen gjelder det spesielle regler for transporten. Førerne kan laste sykkelen på en mindre bil og kjøre til Malaga på den måten. Det gir mulighet for noen timer ekstra hvil for deltagerne. Mange velger likevel å kjøre på to hjul for å overholde den stramme tidsfristen som er satt for transporten.

De fleste førerne brukte nok også noen minutter på å la mekanikerne se over utstyret etter dagens fartsetappe. Nå skal de jo klare seg uten serviceteamet i nesten to døgn framover, så en siste sjekk er nok greit å få gjennomført. Hvis det opppstår teknisk feil eller stopp som ikke førerne selv klarer å mekke de nærmeste dagene, så må de bryte løpet.

I natt skal Gjermund og Yamahaen skipes over til Afrika og Marokko. Der vil vanskelighetsgraden på oppgavene øke fra komplisert til nær umulig. Det er her de virkelig lange etappene starter. Ufordringen blir å kjøre raskt, riktig og sikkert i time etter time. De fleste vil nok begynne å stille spørsmål ved sin egen innsats. Man vil begynne å tvile på om man kjører raskt nok eller om man kjører riktig.

Morgendagens 65 mil lange tortur starter i Nador med en transportstrekning på 20 mil. Deretter en fartsprøve på drøyt 250 kilometer. Så runder man av dagen med å kjøre transport de siste 19 milene inn til Er Rachida.

Strekningen er svært krevenede hva gjelder navigasjon, og førerne må være konsentrert hele tiden. Veiene i området er harde og innbyr til stor fart. Men man skal være på vakt, plutselig endre veistandarden seg dramatisk.

I Er Rachida skal førerne overnatte ca 100 kilomerer borte fra servicebilene. De må klare seg under primitive forhold med telt, sovepose og medbrakte nødvendigheter. Hvis noe på sykkelen skal justeres eller repareres, må førerne gjøre det selv. Først tirsdag kveld kan de få hjelp fra teamene sine igjen.

1/13 (IMGP0457.JPG)
2/13 (IMGP0459.JPG)
3/13 (IMGP0461.JPG)
4/13 (IMGP0462.JPG)
5/13 (IMGP0466.JPG)
6/13 (IMGP0470.JPG)
7/13 (IMGP0471.JPG)
8/13 (IMGP0472.JPG)
9/13 (IMGP0473.JPG)
10/13 (IMGP0486.JPG)
11/13 (IMGP0487.JPG)
12/13 (IMGP0489.JPG)
13/13 (IMGP0490.jpg)

Flere saker fra arkivet

Gjermund Frostad med flott utgangspunkt i Dakar-rally

Gjermund Frostad kjørte sin Yamaha inn til en flott 19. plass på lørdagens fartsprøve i Rally Dakar

Sliter litt i Dubai

Liungen Gjermund Frostad begynte tirsdagen bra med jevn kjøring de første 130 kilometerne i VM-runden UAE Desert Challenge i Dubai.

Frostad bryter Rally Dakar

Fem mil før målpassering på tirsdagens fartsetappe sa motoren til liungen Gjermund Frostad takk for seg

300 kilometer blodslit

Det er ikke bare i Lier man sliter med oversvømmelser. Gjermund Frostad fighter i gjørmehavet i Polen.

Ørkenrally i Dubai

Gjermund Frostad fra Lier starter i ørkenrally i Dubai

Livet i en boks

Denne metallkassen er noe av det viktigste i livet for Dakar-føreren Gjermund Frostad fra Lier. Ja, man kan vel si at boksen ER selve livet i deler av det forestående løpet.

Strålende debut

Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier vant suverent det andre heatet under sitt første norgesmesterskap.

Fra Leirdalen til Dakar

Kongepokalvinneren i enduro, Pål Anders Ullevålseter, stod over lierklassiker`n på søndag, men røpet at han har større mål på nyåret --

Utklassingsseier

Gjermund Sørstad (bildet) fra Lier vant en klar seier i Nordmarka Skogsmaraton i dag

Stor løpsprestasjon

- Jeg er mest fornøyd med plasseringen, sa Gjermund Sørstad fra Lier etter at han ble nest beste nordmann blant 8373 løpere i København-Maraton

Sterk prestasjon

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier beviste i helga at han tilhører norgeseliten --

Ikke fornøyd med prestasjonen

16-årige Tor-Erik Wam var uheldig under lørdagens regionsmesterskap.

Lagkompiser på pallen

Jørn Huseby, NMK Lier vant sammenlagt, mens nabo Tor-Erik Wam tok bronse under Nordisk mesterskapet i ATV.

Viser klimaengasjement

Liers rallykjører Gjermund Frostad (th) har kjøpt CO2 kvoter for nesten sju tonn ---

Skrev idrettshistorie

Sammen med lagkameratene Rune Sveinsvoll og Jørn Huseby har Tor Erik Wam fra Lier (på bildet) som første norske lag noensinne klart å kvalifisere seg for Europamesterskapet for lag i ATV-kjøring.

1 plass på ATV i Quad i Sverige til Tor-Erik Wam

I helgen var det enduroløp i Grums i Sverige. Løpet het ”høst rusket”.

På pallen i Danmark

ATV-føreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier hevdet seg helt i toppen i det åpne danske mesterskapet i helga.

Ny Bislett-rekord

Gjermund Sørstad (29) fra Lier vant 12-timersløpet i Oslo på så god tid at han nå er tredjemann på verdensrankingen

Nær maratonseier

Liungen Gjermund Søstad var bare seks sekunder bak vinneren under Reykjavik-maraton på lørdag

Krampe i 35 km

Likevel ble lierløperen Gjermund Sørstad beste nordmann med en hederlig 38. plass av 140 startende i VM i ultraløp i Italia på lørdag

Heatseier og sølv

Tor-Erik Wam forsvarte sin andreplass fra Nordisk mesterskap fra 2010.

Liunger på sagaøya

Nils Haugen, entusiastisk trimmer sommer som vinter, var en av de første som hadde gleden av å gratulere, Gjermund Sørstad med seieren under Reykjavik- maraton forrige helg. Her er noen bildeglimt

Ny, stor løpsprestasjon

Gjermund Sørstad (bildet) vant Ultra-klassen under det tradisjonsrike St Olavsløpet mellom Sverige og Trøndelag

På seierspallen i ATV

Tor-Erik Wam fra Meren ATV har vunnet et enduroløp I Sverige.

Fornøyd med annenplassen

Men ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier var ikke fornøyd med fjerdeplassen sammenlagt etter at det åpne danske mesterskapet ble avsluttet med siste runde i helga.

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

Best igjen

I det individuelle løpet i forbindelse med den tradisjonsrike Holmenkollstafetten viste nok en gang liungen Gjermund Sørstad vinnervilje --

Nådde ikke målsettingen

17-årige Tor-Erik Wam reiste forrige helg til lag-VM i Slovakia med ambisjoner om nok en plassering både for seg selv og lagkameratene.

I verdenseliten

Ultraløperen Gjermund Sørstad har brukt de siste dagene til restitusjon etter sin fantastiske løpsprestasjon på lørdag.

Rally Dakar 2008 avlyst

Liers Gjermund Frostad må reise hjem etter at franske myndigheter har grepet inn

Hvor er de andre?

Her er "Kongen av Kanada rundt", Øystein Mørk, ensom i teten etter 3 km, i det han passerer rundkjøringa i Kyllerud

God grunn til å smile

Jan Olav Lunewski fra NMK Lier var suveren i Lierklassiker`n i dag.

Ny Lierdominans

Både Kim Hennum (her i aksjon på lørdag) og Robin Fjeldberg fortsatte der de slapp i går, men også Magnus Fuglerud, som ikke deltok i går, kjørte sterkt i dagens Enduro, arrangert i Leirdalen av Lier Motocrossklubb

Fortsetter å imponere

16-årige Tor-Erik Wam fra Lier kjørte EM i Slagelse i Danmark i helga

Liunger dominerte

Preben Sagbråten (tv) ble nr 3 i juniorklassen, Tor-Erik Wam ble nr 2 i eliteklassen og Jørn Huseby gikk helt til topps i Norgescupen i helgen.

Lierdominans i Leirdalen

Junioren John-Christian Seljord var best i Lierklassiker`n i dag, men Tony Gravdahl (nr 27 på bildet) og fire andre liunger kom på de neste fire plassene --

Fortsatt glatte veier

Det oppfordes spesielt til å kjøre forsiktig i svingene på de forholdsvis smale veiene i Lier.

Sølv i nordisk

Det ble en fabelaktig helg for ATV-kjøreren Tor-Erik Wam i Slagelse i Danmark

Dramatisk ATV-løp

Liungen Tor-Erik Wam ble kastet av kjøretøyet etter en kollisjon i det danske mesterskapet.

Sterke sykkelprestasjoner

Andreas Haverstad ble nr tre på dagens etappe i Cycle Tour i Sverige.

Full pott for ATV-kjøreren

Ikke bare vant liungen Tor-Erik Wam Norgescupen 2010, men han kjørte inn til seier på siste runde med 200 poeng av 200 mulige.

På pallen igjen

ATV-kjører Tor-Erik Wam (tv på bildet) fra Lier deltok i tredje runde i det danske mesterskapet i helga --

Seier i Norgescupen

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier var suveren i helgen.

Sterke løpsprestasjoner

Silje Bæra Hørthe (tv) fra Sylling og lagvenninnen i Modum FIK, Veronika Blom var suverent best i Fredrikstad i helga, men Gjermund Sørstad hevdet seg også godt.

Et halvt sekund fra bronsen

Gjermund Sørstad klarte ikke å forsvare NM- tittelen i innendørs roing.

3 runde av Norgescup på ATV

I helgen var det 3 runde av Norgescupen på ATV på Jevnaker

Dobbelt 1. plass på ATV

I helgen gikk andre runde av Norgescupen på ATV i Mosjøen.

Suveren i Norgescupen

Det ble nok ei knallhelg for unge Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier.

- Amatørarrangement!

Sindre Jansson Haverstad fra Tranby var ikke alene om å uttøve kritikk av italienernes opplegg for dagens Ski-o-tour.

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Topplasseringer i Sverige

Under et sekstimers lagkonkurranse tok Tor-Erik Wam, Jørn Huseby og Bendik O. Johnsgård på Meren ATC s førstelag en tredjeplass, mens andrelaget ble nr 5.

Været bestemmer

- Været bestemmer om riksvei 284 ved Hørtekollen åpnes i dag, sa Tore Braaten til Liernett i morges

Smiler, tross uflaks

Det første finaleheatet endte med krasj for ATV-kjøreren Tor Erik Wam, og i heat nummer to falt lyddemperen på eksospotta ut -

Norges cup 2 runde på ATV i Mosjøen lørdag 14 juli

I helgen gikk startskuddet for den andre runden i Norges cup på ATV i Mosjøen

Suveren i Fjellmaraton

Gjermund Sørstad fra Sjåstad var en klasse for seg selv på Beitostølen, men det var flere gode lierplasseringer.

Viste spurtegenskaper

Til tross for velt var sykkeltalentet Andreas Haverstad fra Tranby svært nær seieren under dagens fellesritt i Asker Petit Prix gjennom Lier.

Ble overivrig

- Det går ikke an å "miste hodet" på denne måten, innrømmet ATV-kjøreren Tor-Erik Wam etter utforkjøringen som kostet han pallplass under det danske mesterskapet.

Hull i hull

Bilister langs riksvei 284 fra Opsahlsvingen til Syllinghaugen må smøre seg med tålmodighet -

Riksvei 284 fortsatt stengt

Arbeidet med å sikre veien forbi rasstedet i Poverudbyen i Sylling er utsatt til onsdag

Fjorårets beste er klare --

Både Øystein Mørk (på bildet) og Gjermund Sørstad har trent bra foran tirsdagens duell i Kanada Rundt i Sylling

Brakk kragebeinet

NM-runden i ATV på Elgane utenfor Stavanger ble dramatisk for Tor-Erik Wam, men på lørdagen triumferte liungen --

Knallhelg på Stord

Den unge ATV-kjøreren Tor-Erik Wam fra Lier tok full pott i første runde i NM på lørdag og var suveren i Norgescupen på søndag.

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

Hundekjører slått

Hundekjører Vibeke Clausen (bildet) fra Lier ble "overfalt" av en rasende skiløyper før påske --

Til EM i Frankrike

Det ble bare 14 dager hjemme etter USA-oppholdet for Tranby-gutten Olav Lunewski (18), og nå skal han og Jan Rune Fuglerud kjempe mot Europa-eliten i motorcross

Dramatisk i Danmark

Den unge ATV-kjøreren Lise Christine Wam (her sammen med pappa Torbjørn og bror Tor-Erik) ble brakt til sykehus etter at hun ble påkjørt to ganger.

Brakseier i Norgescupen

Til tross for problemer med bremser, var ATV-kjøreren Tor-Erik suveren på Bjørkelangen i helga.

Tidenes yngste

Det ble gull og laurbærkrans på Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier etter at han ble norgesmester i ATV i helga.

Istid

Ukens petit er skrevet av Rune Elven

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Ikke fornøyd

Det bls "bare" en fjerdeplass på liungen Tor-Erik Wam i det danske mesterskapet i ATV.

Edvald vender tilbake til Sylling

Edvald Boasson Hagen vender tilbake til Sylling, seks år etter at han sikret seg en av sine første store etappeseire på samme sted.

Årets ultraløper

I tillegg til utmerkelsen var liungen Gjermund Sørstad nær ved å sette norsk rekord i helga.

Norges cup 3 runde på ATV i Molde lørdag 25 august

I helgen gikk startskuddet for den tredje runden i Norges cup på ATV i Molde. Helgen samlet hele 132 startende av stort og smått

Hodet bruser og pulserer

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug

Stafettsølv til Anders

Anders Brun Hennum fra Tranby og Lier IL var med på Buskeruds lag som tok 2. plassen under årets senior-NM i skiskyting

Lader opp til Norgescupen

Vår ferske norgesmester i ATV, Tor-Erik Wam, fra Baneveien i Lier valgte å stå over femte runde i det danske mesterskapet.

Bronse sammenlagt

ATV-kjøreren Tor-Erik Wam var sånn passe fornøyd med plasseringen etter årets første norgescupløp på Jevnaker, men han ledet klart i det første heatet før et uhell oppstod.

Sølv til Anders

- Helt utrolig! sa pappa Erik til Liernett etter at Anders Brun Hennum var nær stafettgull tidligere i VM i skiskyting for juniorer i Ruhpolding i Tyskland

Snart tilbake i toppen

Motocrosskjører Jan Olav Lunewski fra Tranby viste lovende takter under helgens åpne svenske juniormesterskap

Dobbelt Sjåstad/V.Lier i KM stafett på ski

Sterk innsats i langrennssporet.

1 runde i Krestmesterskap på ATV

I helgen gikk den første runden i Kretsmesterskapet på ATV på Bjørkelangen

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Sølv på stafetten

Skiskytterne fra Lier IL imponerte på stafetten under Hovedlandsrennet i Alta i helga.

NM-sølv i motocross

Jan Olav Lunewski (bildet), fra Tranby og NMK Lier kjørte inn til andreplass i MX1 på lørdag

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Venke de Lange til Liernett etter hun kjørte inn til tredjeplass i Verdenscupen i hundekjøring i dag.

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Reservert for gående

KOMMENTAR: For bilister er ikke Kjellstadkrysset og nærmeste omgivelser spesielt vellykket. For gående er forholdene en katastrofe.

Sterk kjøring i Danmark

Tor-Erik Wam ( i midten) fra Baneveien i Lier klarte nok en gang pallplasseringer --

Uglen ingen ville hjelpe

Igår var en ganske vanlig søndagskveld. Helt til vi tok med hunden vår Nero og skulle kjøre til Reistadlia for å gå en tur på linja før Robinson begynte på tv´n.

Dobbelt 1. plass på ATV

I helgen gikk første runde av Norgescupen på ATV på Jæren ved Stavanger

- Han har punktert

Det sa disse ungdommene fra Lierbyen som nok var noe skuffet da de ikke fikk se yndlingen Edvald Boasson Hagen ta teten gjennom Sylling, men Boasson kom sterkere tilbake -

Ingen medaljer til Lier

Selv om det ikke ble pallplass, kjørte Carina Nilsen fra Lierskogen inn til dagens bestetid under siste dag av EM i hundekjøring på barmark i Tyskland i dag

Fjerdeplass og bronse

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er mest fornøyd med søndagens stafett under NM i terrengløp i helga.

VESTSIDEVEIEN

Det var tragisk den trafikkulykken som skjedde i Vestsideveien sist uke.

Kanada var redningen for skiløperne

Snømangel til tross, vi telte nesten 60 biler ved parkeringsplassen i Kanada på søndag. En kar fra Drøbak dukket også opp. – Det var jo bare 35 minutter å kjøre, sa den ivrige skiløperen. De ivrigste turgåerne gir seg altså ikke. Vanskelig var det å forsere den isete løypa de nødvendige 200-300 meterne før man nådde snøen. Men med klister under skia og med ett eller begge beina i lyngen kom man seg fram på et vis.