Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e9ddb155059148e0975fca73246b5e31

Til EM i Frankrike

Det ble bare 14 dager hjemme etter USA-oppholdet for Tranby-gutten Olav Lunewski (18), og nå skal han og Jan Rune Fuglerud kjempe mot Europa-eliten i motorcross

Etter et langt treningsopphold i USA sammen med Robin Fjeldberg, også fra fra Lier, og motocrosslinjen på Norges Toppidrettsgymnas har motocrossføreren Jan Olav Lunewski (18) vært hjemom i 14 travle dager for å få alt i orden før ny avreise. Allerede grytidlig tirsdag morgen satte han seg inn i ferdigpakket bil sammen med sin kamerat, mekaniker og sjåfør Inge Andre Årnes med nesa vendt mot Frankrike der den første EM runden går av stabelen i månedskiftet mars/ april på Castelnau de Levis-banen.  Jan Olav bestemte seg for å ta med seg skolebøkene og reise ned litt tidligere, fordi han ønsker å få kjørt noen dager på sommerføre før starten går. Begge guttene gliste fornøyd, da de dro av gårde ryktes det!

Masse utfordringer
Treningssamlingen og oppladningen i California svarte til Jan Olavs forventninger på alle måter. Etter å ha trent 15-20 timer i uken siden i fjor høst, var han i god form og klar for å sprenge grenser og få opp farten da han landet i USA. I California, rett utenfor Los Angeles, ligger det baner som regnes for å være verdens beste i et område hvor sporten er veldig stor. Det å få muligheten til å komme dit og knytte kontakter er noe som senere kan bli avgjørende for en karriere i USA. Det er selve fremtidsdrømmen. Banene i området er i privat eie og er stort sett bestandig perfekt vannet og preparert av et fast ansatt personell, forteller Jan Olav.

-  Det er utrolig gøy å kjøre på slike baner med kjempehopp, og hvor masse spennende utfordringer står i kø, ler unggutten. Under oppholdet kjørte han også to løp, noen han ser som en stor fordel når han skal debutere i senior EM.

Skader 
I år var det dessverre noen av utøverne som skadet seg under oppholdet. Edwin Pauli som er sammen med Jan Olav i satsningsteamet Mxfuture var en av dem. Han pådro seg kompresjonsbrudd i ryggen en av de første dagene. Siden de bare er de to i teamet som skulle kjøre EM, blir Jan Olav nå alene om å stille alene til start fra teamet de første EM rundene. Men Paulie er en hardhaus som i intervju med Gjengangeren sier at han ikke vil ha noe negativt fokus på sesongen fordi om han er forberedt på at dette vil ta noe tid.

EM-runde i Frankrike
Men i år er det flere utøvere fra Norge som er påmeldt til den første EM-runden i Frankrike. Fra Lier motorsportsklubb har også Jan Rune Fuglerud (også han tidligere elev ved Norsk Toppidrettsgymnas) som tidligere har prøvd seg på VM-sirkuset i to år, reist nedover for å stille til start.

Jan Olav og Edwin Pauli som begge ennå er juniorer i EM sammenheng, var i fjor stort sett alene på startstreken i Junior EM, bortsett fra et par unntak.

I år har begge utøverne fra MXfuture valgt å satse på senior EM.  Guttene synes det er gøy at de nå blir flere nordmenn som stiller, selv om dette er en individuell sport hvor alle er konkurrenter under løp. Selv om Jan Olav vant junior EM runden i Polen i fjor, knytter det seg spenning til opprykket. Hvem av de beste har blitt tatt opp av et VM team og hvem fortsetter å kjøre EM? Sånn er det for alle ved sesongstart. Men han vet at flere av de han kjørte junior EM og VM sammen med i fjor også velger senior EM i år.

Godt støtteapparat
MXfuture er et satsingsteam som ble dannet for å hjelpe unge talentene frem. Teamet er merkeuavhengig. Det er mange talenter som har opplevd at det ble bråstopp når de skulle ta steget over i en internasjonal karriere. I tillegg til at hovedtrener på Norges Toppidrettsgymnas Roy Snellingen fortsatt vil hjelpe guttene, har de fått med seg mentorer som Pål Anders Ullevålseter og Olaf Tufte på laget. Det å ha muligheten til å søke råd og ekspertise hos noen med  så solide bakgrunner som disse personene gjør at gutten føler de har ekspertisen som skal til. Det økonomiske grunnlaget for å få satsingen i boks jobber folk i teamet hele tiden med, og jeg håper virkelig at det skal gå i orden. Men det er ikke det jeg fokuserer på nå sier Jan Olav. 

EM rundene går på mange ulike baner med forskjellig underlag. Noen av førerne er veldig gode på, for eksempel, harde fartsfylte jordbaner, mens andre liker seg best på tunge sandbaner, så det blir alltid litt overraskelser med resultatene under veis. Begge Mxfuture utøverne er glade for den brede internasjonale erfaringen fra ulike baner som de har fått med seg når de har kjørt junior EM og VM. De satser på at det vil gjøre overgangen til senior enklere. 

 
For å få delta i selve EM runden må man  kvalifisere seg. Det er slik at opptil 50 førere av gangen slippes ut på banen, og i løpet av en fastsatt tid er de som har fått raskest tid som får delta.


Her er Jan Olav sammen Valenti, eier av Italian team . Jan Olav bodde hos han under treningsoppholdet i  California.Her er Jan Olav i full fart med californiske høyder i bakgrunnen.

Under ser  vi Jan  Olavs sykkel "stylet" for hans debut i hans første senior-EM.


Forrige artikkel:Selg ikke arvesølvet til kapitalkreftene og EU!Neste artikkel:Kommer og går i Rådhuset
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode