Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b711465be1a5ca16dcd8baa15b1fb79d

På pallen i Danmark

ATV-føreren Tor-Erik Wam fra Baneveien i Lier hevdet seg helt i toppen i det åpne danske mesterskapet i helga.

Tor-Erik er bare 16 år gammel startet årets sesong med flotte plasseringer i andre runde av det danske mesterskapet som ble kjørt i Ålborg.

- Tor-Erik, som kjører for NMK Lier, er å finne i salen på ATV-modellen Yamaha YFZ450R, forteller pressekontakt Anne Maria Røe

Her er resten av rapporten Liernett har fått fra Anne Maria Rød:

- På lørdag var det mange førere fra eliten kom ikke stilte til start for å spare seg til selve DM på søndag. Det ble kjørt tidskvalifisering først, og Tor-Erik tok bestetid.

I første heat kom han ut som nummer to, men var oppe i ledelsen etter få svinger. Denne ledelsen holdt han helt inn til mål, og han vant med hele 50 sekunder foran andremann.

I heat nummer to kom han også ut som andremann, og var også her raskt oppe i ledelsen. Etter få minutter landet han på venstre bakhjul, og dekket ble slått av felgen. Da var det ikke annet å gjøre enn å kjøre rundt i moderat tempo, bare for å fullføre racet.

Det ble bronseplass totalt denne dagen, i strålende solskinn og godt sommervær.

I går, søndag var hele eliten med, det vil si de beste førerne i Danmark, Sverige og Norge.

I tidskvalifiseringen tok Tor-Erik 2. beste tid. Han som tok bestetid er forøvrig Danmarks beste ATV kjører, så teamet var strålende fornøyd med 2. beste tid.

I første heat kom Tor-Erik ut som nr. 12. Da var det bare å starte opphentingen, og han klarte å komme i mål som nr. 3. En svært bra prestasjon.

I andre heat fikk han en bedre start og kom ut som nr. 3. Etter et par runder ville Tor-Erik prøve å komme seg forbi føreren som lå som nr. 2. Han prøvde å komme forbi på et hopp, men slo borti føreren foran, og dermed var det gjort. Tor-Erik gikk rundt og havnet på ryggen. Han kom seg opp på ATV-en igjen og kjørte videre, men tapte masse tid og havnet ikke minst langt bakover i feltet. Da han kjørte i gang var han helt nede på en 12. plass. Da var det bare å starte opphentingen igjen. Han klatret seg oppover og klarte det mesterstykket å komme i mål som nr. 4.

Totalresultatet ble en flott 4. plass i dansk mesterskap (DM), med lik poengsum som 3. plassen.

Begge ATV-ene fungerte teknisk sett svært bra både lørdag og søndag.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode