Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 03ca8f771e143b2591954958cf69911f

På seierspallen i ATV

Tor-Erik Wam fra Meren ATV har vunnet et enduroløp I Sverige.

Enduroløpet i Grums i Sverige heter  ”høst rusket”.

Fra Lier var det Tor-Erik Wam fra Meren Auto ATV som stilte til start og som stakk av med seieren.Etter at startskuddet gikk, skulle de løpe ca. 25 meter bort til sykkelen som sto avslått. Etter en veldig dårlig start, kom Tor-Erik Wam dårligst ut, og kom langt bak de andre som stakk av gårde. Da startet opphentingen, etter noen runder ledet han løpet.Etter en stund kom han galt i en sving og gikk overende med sykkelen over seg, og neste mann kom og kjørte over han.
Etter å ha fått hjelp fra publikum, kom han seg etter hvert på sykkelen igjen, som ikke var som den skulle, da styret var løst. Han lå langt bak, og da han startet opphentingen, var han ca. 46 sekunder bak.
Runde etter runde tok han sekund for sekund, og lå og jaktet hele veien. Da det var ca. 5 minutter igjen av løpet, klarte han den prestasjonen å ta igjen førstemann, og han ledet derfra og halte seieren i land. En veldig fornøyd Tor-Erik strakte hendene over hodet da mållinja ble passert.

Konkurransen var delt i to grupper, med ungdomsklasse og klasse for voksne.

 Ungdomsklassen var et 1 times løp på crossbane. Slike løp arrangeres ikke i Norge. Denne formen for konklurranse er både  spennende og ikke minst krevende for utøverne. I Norge er man vant til heat som er 10 minutter og to runder. I dette løpet skulle de kjøre 1 hel time. Og måtte disponere krefter deretter.
I dette løpet deltok det tre løpere fra Norge.

Voksenklassen  var et 4 timers enduroløp på samme bane. Lierlaget kom på 5. plass. På laget var det noen kjørere som bare kjører supermotard, så det var en kjempeprestasjon av gjengen. På laget deltok Tore-Andre Stenber fra Meren Auto ATV, Kristian Engen fra Meren Auto ATV, Linda Fjeldberg fra Meren, og Martin Ekblad Meren Auto ATV. I tillegg  to andre kjørere fra en annen klubb.

Da dette var et 4 timers løp, kjørte alle 20 minutters heat. Så kjørte de inn i depoet, og skiftet transponder på neste sykkel og neste på lista kjørte ut i full fart og kjørte sine første 20 minutter og skiftet osv. Slik gikk det unna og plasseringen ble veldig bra.

Da løpet var over, var det selvsagt premieutdeling. Tor-Erik Wam sto øverst på pallen  ----

Forrige artikkel:Sylling sangkor med lokalsangNeste artikkel:Buss erstatter tog
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode