Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

I år snødde det, og det var noen minusgrader, men dagen ble perfekt for store og små og ikke minst for publikum, som koste seg både ute og inne i det store varmeteltet på hele 300 kvadratmeter.

I kiosken som var inne i varmeteltet, ble det servert både hamburger, cheesburger, pølser, vafler, frukt, sjokolade, kaffe, varm sjokoladedrikk, brus og vann. Til glede for kjørere og publikum.

Det var flere kjente kjørere som var med og kjørte.
Pål Anders Ullevålseter, Gjermund Frostad, og Fredrik Aulisether kjempet alle om seieren.

Med flere ”stjerner” med på laget, er det klart at dette er gøy for de som er yngre. De er jo tross alt forbildet til mange.

Her er noen lokale resultater fra løpet:

ATV:
Eliteklassen ATV:
1 plass: Stian Bråten - Lier Morotsportklubb
5 plass: Martin Ekblad - Meren Auto ATV
9 plass: Reidar Aune - Meren Auto ATV
14 plass: Per Søhus - Meren Auto ATV
Tore-Andre Stenberg måtte bryte.

Juniorklassen ATV:
6 plass: Magnus Haugo - Meren Auto ATV
7 plass: Kristian Engen - Meren Auto ATV

Klasse 2 ATV:
1 plass: Tor-Erik Wam - Meren Auto ATV
5 plass: Kim Robin Aanes - Meren Auto ATV
8 plass: Øystein Andre Smith - Meren Auto ATV

Dameklassen ATV:
2 plass: Linda Fjeldberg - Meren Auto ATV

Klasse 1C:
6 plass: Torbjørn Wam - Meren Auto ATV
8 plass: Kenneth Melzer - Meren Auto ATV
9 plass: Kåre Smith - Meren Auto ATV
20 plass: Tomas Sto-Re - Meren Auto ATV

TOHJULING:
Eliteklassen:
1 plass: Gjermund Frostad - NMK Drammen
5 plass: Tony Gravdal – Lier Motorsportklubb
6 plass: Gjermund Ask – Lier Motorsportklubb
8 plass: Kim Hennum – Lier Motorsportklubb
13 plass: Anders Holmen – Lier Motorsportklubb

Juniorklassen:
2 plass: Magnus Fuglerud – Lier Motorsportklubb
3 plass: Lars Daniel Gunnestad – Lier Motorsportklubb
4 plass: Sigmund Waaler Røed – Lier Morotsportklubb
6 plass: Joachim Hjermundrud – Lier Motorsportklubb

C:
3 plass: Arild Røyste – Lier Motorsportklubb
11 plass: Atle Norvik – Meren Auto ATV

U1:
5 plass: Even Heibye – Lier Motorsportklubb

B:
1 plass: Øyvind Jenssen – Lier Motorsportklubb
2 plass: Runar Jenssen – Lier Motorsportklubb
5 plass: Endre Lien – Lier Motorsportklubb
10 plass: Thor Kristian Ask – Lier Motorsportklubb
11 plass: Augen Bergflødt – Lier Motorsportklubb
12 plass: Bjørn Henning Andersen – Lier Motorsportklubb
16 plass: Morten Dahlstrøm – Lier Motorsportklubb

B pluss:
3 plass: Espen Sammerud – Lier Motorsportklubb
6 plass: Rune Bjerkarøy – Lier Motorsportklubb
8 plass: Lars Einar Karlsen – Lier Motorsportlkubb

Etter nok et år med slik suksess, gleder Meren ATV seg allerede til neste år`s arrangement.

Les også:
4 runde og finale i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen (13.09.2006)

11 kommentarer

Torsdag 1. mars 2007 08:37: Halvard Mehren
Gratulerer til Meren Auto ATV med et nytt kjempearrangement for 2- og 4 hjulinger i årets "King of Snow" Hele 236 stilte til start, og av disse var det 108 stykker mellom 5 og 18 år. Det er tydelig at klubben satser på barn og unge med denne oppslutningen i denne aldersgruppen. Det er viktig for Lierbygda at noen kan tilby noe til de som ikke bare ønsker å sparke fotball eller å gå på ski! Desverre er det ikke alle som er enige i dette, når vi leser om May-Britt Nystrøm fra Lier Uavhenige Folkevalgte, som ønsker denne form for idrett av veien. Jeg er av den oppfatning, at når man samler barn og unge i trygge omgivelser, som denne klubben har å tilby, at man nettopp unngår at de ferdes i skog og mark med denne type kjøretøy. Jeg synes hun i stedet kan bruke litt av energien sin til å legge forholdene til rette og heller bidra med med sin kunnskap om miljø til klubbens medlemmer på en temakveld i klubbens lokaler. Her vil hun treffe mange unge på en plass. Hun synes jo selv det er moro med ATV kjøring, noe vi ser på hjemmesiden hennes, med egne bilder fra selvopplevde turer til Island.
Torsdag 1. mars 2007 16:16: Liung
May-Britt Nystrøm skrev en saklig og opplysende artikkel om den voksende motosport-aktiviteten her i landet og la frem fakta om ulemper/skadeomfang i forbindelse med det i DT.
Er man tøff nok til å ta den oppgaven med å opplyse om ulemper og bakdeler ved den økende motorsport-aktiviteten, bør det respekteres, ikke kalles dårlig benyttet energi. Du legger det frem som om det var bortkastet tid om man IKKE var ute etter å promotere motorsport. Det er i såfall en veldig naiv og ignorant tankegang. Forøvrig ville det også sett mer seriøst ut om uenige parter kunne skrive ett saklig motargument på lik linje med hennes, istedetfor referere til hennes private hjemmesider gjennom en liten nettavis sine kommentarbokser.
Fredag 2. mars 2007 07:43: Halvard Mehren
Det ble vel ikke sagt noe om at artikkelen til May-Britt Nystrøm ikke var saklig, men at hun hadde et anstrengt forhold til sporten. Fordelen med å organisere denne sporten, er jo nettopp å redusere skadeomfanget i naturen og kjøre på godkjente baner, som er bygget nettopp for dette formålet. Motorsport er en spennende og viktig sport, som er med på å lære de unge om kjøreteknikk, hva fart kan bety i en ulykkessituasjon, og de konsekvenser dette medfører. Vi ser nok av eksempler på de som bruker veien som "løpsbane" og resultatet er ofte meget alvorlig. Ved å la barn og unge lære dette i kontrollerte former, ser jeg en gevinst i at de opptrer på en forsvarlig måte, når de en gang får førerkort og skal kjøre på veien. Jeg vil i tillegg påstå at mitt innlegg er saklig, og når jeg refererer til hjemmesiden hennes, er det av den årsak at jeg ikke tror turene på Island blir kjørt på bane, men fritt i terrenget, og da lyser det litt dobbeltmoral, da hun gjerne vil være med på moroa selv, men ikke unne andre det samme. Jeg er i alle fall tøff nok til å stå for det jeg mener og sette navnet mitt på mine meninger. Kanskje "Liungen" har personlige interesser i denne debatten siden man velger å være anonym?
Fredag 2. mars 2007 13:00: Liung
Det er nå vel heller ikke barna som regjerer atv-markedet ennå?
Jeg forstår at du vil legge frem motorisert sport som ett positivt alternativ til barna, og det er vel og fint. Men majoriteten av kjørere er vel fortsatt voksne? Og finnes det dokumenter på at barn som kjører konkurranseorientert motorsport blir bedre sjåfører? Det er uansett ikke det dette handler om. Det handler om en eksplosiv økning i salg av denne typen kjøretøy, og bekymringer, både fra politi og politikere. Selv om mye av sporten blir organisert, er det likevel mange som faller utenom, og det er vel heller der bekymringen ligger. Fokuset på ulempene ved denne økende aktiviteten fortjener like mye fokus som de positive sidene, ville du ikke være enig?

Så du tror atv-kjøringen på Island ble arrangert ulovlig, og at det er derfor hun viser til det for å sette pekelyset på sin egen dobbelmoral. Da foreslår jeg at du istedet for å gjøre deg antagelser, enten spør May-Britt Nystrøm eller holder dem for deg selv.
-Og du synes dette i såfall er urettferdig, for da skulle dere kunne unne dere fri kjøring i terrenget også.

Sist; det handler om sak, ikke person her, Halvard Mehren.
De personlige interessene må i såfall ligge hos deg.

Kilder:
http://www.okokrim.no/aktuelt_arkiv/miljokrim/magasinet/2006-4/page11.html
http://www.nationen.no/nyheter/article2481722.ece
http://www.lier.kommune.no/index.asp?strurl=1007032i&topExpand=&subExpand=
http://tb.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061212/BIL/112120312/1430/AT
Fredag 2. mars 2007 15:00: Halvard Mehren
Det er nok riktig at det ikke er barna som regjerer ATV markedet enda, men med 108 av 236 deltakere i arrangementet som ble holdt på Meren sist helg nærmer det seg 50 %. Jeg vet ikke om det finnes noe dokumentasjon på om de blir bedre førere som voksne, men dette er en fin trening for balanse og motorikk så noen ulempe er det nok ikke. Selv ser jeg stor forskjell på de jeg kjenner som har kjørt kjøretøy fra ung alder kontra de som ikke kjørte før de ble 18-20 år. Det er noe med det, å få ting inn med morsmelken. At økningen er eksplosiv skyldes vel at denne sporten er forholdsvis ny, og det er vel med denne type motorsport som med annen at det stabiliserer seg etter noen år. Det er mange som kjører vanlig motorsykkel som kanskje synes det er spennende med 4 hjul og bytter gren. Når vi snakker om bekymringer og ulemper, så er det vel det med det meste, enten vi møter en 12 åring på hest, eller en gammel bil med hundespann midt i veien. Det er jo der klubben kommer inn for å kunne lære å sette grenser og veilede, slik at lover og regler blir fulgt. Det er også en del slike sykler som er registrert og har lov å kjøre på vei, og da blir det feil å si at alle 4-hjulinger som går etter veien kjører ulovlig. Og nei, jeg tror ikke kjøringen på Island er ulovlig. De har sikkert et annet regelverk der, enn hva vi har her. Vi kjører også lovlig, og ønsker ikke noe annet, og da synes jeg det er feil å fokusere negativt på akkurat denne klubbens virksomhet. De som faller utenom, faller nok utenom uansett. Jeg for min egendel har ikke 4-hjuling, men synes det er gøy å bidra i klubben som ressurs.
Fredag 2. mars 2007 20:31: Liung
Det er ingen som fokuserer negativt på Meren Auto atv sin virksomhet her. Gratulerer for vel gjennomført arrangement til klubben. Fokuset lå på det som foregår ulovlig, ikke på vel organisert opplegg. Jeg syns det er flott at det er ett alternativ til unge som ikke nødvendigvis finner interesse i ski og fotball.
Det jeg ønsker, siden du bragte opp May-Britt Nystrøm som motstander av aktiviteten, er å korrigere at dette handler om en økende fritidsaktivitet som fører med seg bakdeler ettersom det vokser så fort, og at dette er noe som bør opp til vurdering og belyses, på lik linje som de positive aspektetene ved det.
Fredag 2. mars 2007 21:52: Tron Stad
Støtt miljøkrisa - driv motorsport!

Takk til alle som gir sitt bidrag til global oppvarming og høyere vannstand! Men til sist går dere i vannet.
Mandag 5. mars 2007 08:48: sonja kortnes
dette enneste negative med Meren ATV er at dem kjører som idioter her på banevegen .og det er noe som vi som bor langs banevegen ikke vil finne oss i .det er både 2-pg4 hjulinger.og biler som skal bort på banen.dette burde Meren ATV orde opp i.den idiot kjøringen langs BANEVEGEN.
Mandag 5. mars 2007 22:09: Halvard Mehren
Kjære liung! Det ser ut som om du og jeg er i ferd med å bli enige i vår debatt, og at vi oppnår de beste resultater ved å bistå hverandre i denne saken. Jeg tror denne grenen for motorsport har kommet for å bli og at vi selvfølgelig skal etterleve de lover og regler som blir satt for denne sporten og at vi tar de hensyn til miljøet rundt oss som kreves. Til deg Tron Stad, tror jeg det er mange andre idretter som topper forurensing og global oppvarming mye mer enn hva vi klarer. Jeg fikk et tips av en kamerat, nemlig fotball! tygg litt på den! Og til deg Sonja, så skal alle som kjører langs Baneveien følge de fartsgrenser som er satt, enten det gjelder 2 eller 4 hjuls kjøretøy og om de tilhører klubben eller ikke. 2 hjulinger kjører ikke på vår bane, med mindre de er under 12 år, så disse ser du neppe kjørende langs Baneveien. 4 hjulinger som kjører på banen har ikke lov å kjøre på veien, med mindre de er registrert, så da håper jeg du ikke ser så mange av dem. Biler og biler med tilhengere som kjører til og fra banen skal selvfølgelig holde fartsgrensen langs denne veien, og dette er ting vi i klubben stadig fokuserer på. Det er i tillegg mange andre som benytter denne veien, så det blir ikke riktig å si at alle hører til i ATV klubben. Jeg tror de fleste av de som kjører på banen hos oss, får rast i fra seg på banen, og at det ikke skal være nødvendig å gjøre dette langs veien. Jeg skal oppdatere informasjonen i klubblokalene våre, slik at de som ferdes hos oss, skal få denne informasjonen.
Tirsdag 6. mars 2007 12:47: Linda
Jeg siterer hva "Liung" sa:"Så du tror atv-kjøringen på Island ble arrangert ulovlig, og at det er derfor hun viser til det for å sette pekelyset på sin egen dobbelmoral. Da foreslår jeg at du istedet for å gjøre deg antagelser, enten spør May-Britt Nystrøm eller holder dem for deg selv.
-Og du synes dette i såfall er urettferdig, for da skulle dere kunne unne dere fri kjøring i terrenget også. "
Dette du sier her er at Halvard skulle ha ringt å spurt May-Britt om antagelsene... Men ringte eller kontaktet May-Britt Meren Auto ATV før hun kom ut med antagelser? Nei... Og siden du sier at folk må få fokusere og ta opp de negative sidene med denne sporten, så må vel f.eks Halvard få lov til å legge ut det han vil her?!Såvidt jeg vet og har skjønt, så kan man legge ut hva man vil av meninger her så lenge det blir godkjent av redaksjonen. Håper folk heller kan prøve å glede seg på andres vegne istedenfor å lage vanskligheter. Men vi lever jo i et land der Janteloven hersker:(
Tirsdag 6. mars 2007 13:42: vigdis
Jeg er nabo til ATV-klubben,men ikke selv medlem.Vi har alle forskjellige interesser. Jeg vil rette takk til de ildsjeler som gidder å jobbe for at det skal være et fritidstilbud til de, særlig barn og unge, som har denne interessen. Det er ikke bare og velge og vrake i fritidstilbud her på bygda. Så takk til de som legger ned et enormt arbeid for at barna våre skal ha forskjellige tilbud i fritiden. Dette er forebyggende mot ungdomskriminalitet og rus.

Flere saker fra arkivet

Norges cup 1 runde på ATV

I helgen gikk startskuddet for den første runden i Norges cup på ATV på Jevnaker.

2 gull og 2 sølv i finalen på ATV på Bjørkelangen

Etter årets finale som gikk av stabelen på Bjørkelangen lørdag 15 september, kan liungene virkelig være stolte av resultatene denne helgen

8 kilometer søle

Lørdag 3. mars ble det avholdt ATV Enduroløp i Aurskog Høland. Løypa var hele 8 km lang i mye søle.

4 runde og finale i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen

I helgen ble det kjørt fjerde runde og selveste finalen i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen. Det ble nok en super helg.

Norges cup 3 runde på ATV i Molde lørdag 25 august

I helgen gikk startskuddet for den tredje runden i Norges cup på ATV i Molde. Helgen samlet hele 132 startende av stort og smått

Norges cup 2 runde på ATV i Mosjøen lørdag 14 juli

I helgen gikk startskuddet for den andre runden i Norges cup på ATV i Mosjøen

3 runde av Norgescup på ATV

I helgen var det 3 runde av Norgescupen på ATV på Jevnaker

SQC Sverige Cup på ATV

Sist helg var det nok et løp som gikk av stabelen. Denne gang i Sverige, nærmere bestemt i Ørebro

Meren Auto ATV gjorde rent bord i Supermotard på ATV

I helgen var ATV med som gjesteklasse hos supermotard-kjørere på tohjulinger på Gardemoen.

Sterke plasseringer i Supermotard

Meren Auto ATVs sterke plasseringer i Supermotard på ATV i Trondheim

1 runde i Krestmesterskap på ATV

I helgen gikk den første runden i Kretsmesterskapet på ATV på Bjørkelangen

På seierspallen i ATV

Tor-Erik Wam fra Meren ATV har vunnet et enduroløp I Sverige.

ATV i Danmarks Cup

Liunger gjorde det sterkt på ATV i Danmarks Cup 2. runde

Liergutter tok NM-gull

Tor Erik Wam (15) fra Meren ATV og Rune Owsinski (37) fra Lier Motorsportsklubb vant sine klasser suverent i Norgescupen

Gode resultater for lokale ATV- kjørere

Forrige helge var det 1 løp i ATV i Danmark`s Mesterskap 2007.

1 plass på ATV i Quad i Sverige til Tor-Erik Wam

I helgen var det enduroløp i Grums i Sverige. Løpet het ”høst rusket”.

Topplasseringer i Sverige

Under et sekstimers lagkonkurranse tok Tor-Erik Wam, Jørn Huseby og Bendik O. Johnsgård på Meren ATC s førstelag en tredjeplass, mens andrelaget ble nr 5.

Tredje runde i Danmarks cup på ATV

I helgen var det tredje runde i Danmarks mesterskap

Legger opp ---

Rune Owsinski (bildet), tidligere i norgestoppen både i go-cart og motocross enduro, avsluttet sin karrière med et norgesmesterskap i ATV Cross i helga.

Dobbelt 1. plass på ATV

I helgen gikk første runde av Norgescupen på ATV på Jæren ved Stavanger

Sterke skiskytterprestasjoner

Det ble seier til Øyvind Groseth (th), tredjeplass til Vebjørn Evjen (tv) og andreplass til Anders Brun Hennum, og flere fine plasseringer for lierløperne under Østlandsmesterskapet i helga

Klubben i ditt hjerte?

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komite, Norsk Tipping, P4 og Dagbladet arrangerer nok en gang en stor avstemming over det ganske land

Misfornøyd med tredjeplassen

Både Jørgen Broch og Jan Rune Fuglerud (på bildet) kom på pallen i motocross-NM, men Jan Rune var ikke blid, da det ble omstart i finaleheatet

Et mangfold av idrettsklubber

Har du hørt om Pondus Innebandy, Valhall Rugbyklubb eller Lier Mikroflyklubb? Her finner du oversikten over 33 Lier-klubber med linker til hjemmesidene deres.

Eminent kjøring

MX Shakedown-finalen ga gode pallplasseringer til Jan Rune Fuglerud, Jan Olav Lunewski og Even Heibye (tv på bildet) fra NMK, Lier

Dobbelt 1. plass på ATV

I helgen gikk andre runde av Norgescupen på ATV i Mosjøen.

King Of Snow 2012

King Of Snow 2012 er et enduroløp for MX og ATV (to og fire hjul) som blir arrangert den 4. februar på Meren i Lier.

Trond Johansen topper lista

KRF si liste til fylkestingsvalget har Liungen på første plass.

Ny motocrosshelg for liungene

Jan Rune Fuglerud måtte nøye seg med 19. plass totalt undet det åpne svenske mesterskapet.

Sterke sykkelprestasjoner

Liungene Eirik Langerud og Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (på bildet) var begge fornøyde etter NM i terrengsykling i Trondheim i dag.

Viste spurtegenskaper

Til tross for velt var sykkeltalentet Andreas Haverstad fra Tranby svært nær seieren under dagens fellesritt i Asker Petit Prix gjennom Lier.

God stemning på Meren

- Møt venner og bekjente, oppfordrer frivillige fra Sjåstad Sanitetsforening.

Snart tilbake i toppen

Motocrosskjører Jan Olav Lunewski fra Tranby viste lovende takter under helgens åpne svenske juniormesterskap

God stafettinnsats

Ingen av løperne fra Sjåstad/Vestre Lier fikk gå på Buskeruds 1. lag i Hovedlandsrennet på ski, men Ole Vidar Eriksrud (på bildet th) på 2. laget gikk en fin etappe på 2. laget

Liunger dominerte

Preben Sagbråten (tv) ble nr 3 i juniorklassen, Tor-Erik Wam ble nr 2 i eliteklassen og Jørn Huseby gikk helt til topps i Norgescupen i helgen.

Laila Tryde på andre plass

Vant kampvotering og er nominert på lista til fylkestinget.

Lierseier i NM-runden

Even Høiby, 13 år, vant sin klasse på Tynset, mens Jan Rune Fuglerud i MX2 var skuffet tross 3. plass sammenlagt i MX2 under 2. runde i NM i motocross

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Til Meren i helga!

I helga bør liungene ta turen til Meren

Vellykket dressurstevne

Nok et vellykket stevne i Sylling Rideklubb's regi

6. plass i EM

Venke de Lange gjorde en god prestasjon, trass i to små uhell, under første dag under europamesterskapet i hundekjøring

Flere pallplasser for NMK Lier

Det ble både gull og sølv for NMK Lier i lag-NM i motocross

Gode plasseringer for korpsmusikere

Det ble både en 3. plass og en 4. plass til Lier-musikerne i NM for solister og ensembler denne helgen

Lier IL hevdet seg

Aleksander Morsund Karlsen vant sprinten i G 15, men det ble mange fine plasseringer i avslutningen for skiskytterne på Ål.

Ny Lierdominans

Både Kim Hennum (her i aksjon på lørdag) og Robin Fjeldberg fortsatte der de slapp i går, men også Magnus Fuglerud, som ikke deltok i går, kjørte sterkt i dagens Enduro, arrangert i Leirdalen av Lier Motocrossklubb

Klubben i mitt hjerte

Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og Dagbladet inviterte til å stemme på Klubben i mitt hjerte. Nå er stemmene telt. Hvilken klubb i Lier fikk flest stemmer?

Sterk fjerdeplass til Sylling

Nummer fire i førstedivisjonsturnering med for få spillere på banen

Resultater fra Schjalton Grand Prix

Her kommer resultatlisten fra dagens Schjalton Grand Prix i Leirdalen

Ut på tur med DOT i Lier

Nytt turprogram for høsten er klart, og første tur går opp Asdøljuvet torsdag 18. august.

5. plass i junior-VM

- Jeg er veldig fornøyd med feilfri orientering, sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter langdistansen i skiorientering, mens broren Sindre ikke lyktes på første distanse i EM.

Fjerde strake NM-gull

Robin Fjeldberg, Jan Olav Lunewski og Even Heibye sikret nok et lagmesterskap i motocross til NMK, Lier i helga

Gjentok sykkelprestasjonen

Andreas Haverstad (her nr 2 i feltet) fra Tranby var med og kjempet om etappeseier nok en gang under Cycle Tour i Sverige.

Skaperglede

Sandra Eikeland og og hennes lærer Anne Persson Hetland kunne glede seg over en flott utstilling under UKM på St Hallvard skole.

Nær maratonseier

Liungen Gjermund Søstad var bare seks sekunder bak vinneren under Reykjavik-maraton på lørdag

Fortsatt medaljekandidat

St Hallvard Håndballklubbs gutter 18-lag ledet Spar-serien før helgens runde.

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Pallplass glapp

Et uhell var nok til at hundekjører Venke de Lange fra Reistad mistet sekunder under Verdenscupens andre dag.

To pallplasseringer for Lierbygda O-lag

Familiene Strand, Trøen, Farnes Hansen Hennum og Arntzen var med på O-Ringen 2011. O-ringen er en av verdens største o-løp over 5 dager, med over 10.000 deltakere.

Niende seier i Birken

Oddvar Nygård (på bildet) vant klassen sin med hele sju minutter til tross for stavbrekk på slutten.

Liten hundekjører med stor seier

Katrine Fugleberg (10) fra Egge i Lier deltok i Asker Trekkhundkubbs klubbmesterskap onsdag 26. mars. Hun slo til og tok seieren med 35 sekunder foran 2. plassen.

Norgesmester i motocross

Lier motorsykkelklubb vant NM for lag i Moelv i helga.

Fornøyd med sprinten

Maren Jansson Haverstad gikk inn til en delt 5. plass på åpningsdistansen under Junior-VM i Ukraina.

To fra Lier til EM-runden

Med henholdsvis 2. plass og 4. plass i dagens NM-runde er Jan Rune Fuglerud (på bildet) og Jan Olav Linewski klare for internasjonle oppgaver

Verdensmester på Egge

Igor Tracz fra Polen vant jaktstarten under VM i hundekjøring i Holmenkollen i går og har ladet hos sin gode venn, VM-deltaker Terje Fugleberg

Lierdominans i Leirdalen

Junioren John-Christian Seljord var best i Lierklassiker`n i dag, men Tony Gravdahl (nr 27 på bildet) og fire andre liunger kom på de neste fire plassene --

Fra Leirdalen til Dakar

Kongepokalvinneren i enduro, Pål Anders Ullevålseter, stod over lierklassiker`n på søndag, men røpet at han har større mål på nyåret --

Måtte bryte i 2. heat i EM

Jan-Rune Fuglerud var nest beste skandinav i 1. heat i EM-runden i motocross, men måtte bryte i 2. heat

Best sammenlagt

Sterk innsats av Lier IL s skiskyttere i helga: Kristian Killingberg, (på bildet) ble kåret til beste løper med en 5. plass og en 7. plass, mens lagkamerat Brage Malm Monstad oppnådde en 6 plass i konkurranse med over 100 skiskyttere under Hovedlandsrennet i helga.

Fylkestinget neste år?

Mathias B. Dannevig (62), markant Ap-politiker i Lier, satser på fylkespolitikken neste år -

Liung vant NM-runde

Seier til Jan Rune Fuglerud i klasse MX2 og tredjeplass til Jørgen Broch MX2 junior i NM i motorcross på Lunner viser at Lier Motorsportsklubb er blant Norges beste

Nyttårsbilder fra Lier

Innsendte bilder

EM i motorcross fra Nederland

Jan Rune Fuglerud fra Lier hadde fjerde beste tid etter kvalfiseringen under helgas EM-runde i motocross i Nederland, men det ble lite poeng da heatene startet.

Slagverk

Det er plass og utstyr til mange slagverkere i Hennummusikken

Slit gjennom 60 år

Ukas kulturminnepost går til en plass omgitt av steingjerder.

Snipp, snapp, snute --

Lier G 95 tapte åttendedelsfinalen i Adidascupen.

Nyttårs-konkurransen

Nyttårs-konkurranse er ferdig her er vinnerne

- Fungerte godt fysisk

Det sa Anders Brun Hennum etter at han gikk jevnt med OL-vinner Emil Hegle Svendsen på normaldistansen under NM i skiskyting på Simostranda.

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

Flotte resultater i skiskyting

Flere gode plasseringer for Lier ILs skiskyttere denne helga

Liunger i NM i terrengløp

Martin Hoset fra Gullaug og Silje Bæra Hørthe fra Sylling deltok i NM i Tønsberg denne helgen.

Førstedivisjon neste år?

- Jeg har stor tro på at Reistad rykker opp, sier Erik Bjørnstad som har noen av sine gamle håndballelever involvert i kvalifiseringa i Bergen helga

To klasseseire og god laginnsats

Lier IL s Eirik Langerud (tv) og Marie Rokke Jagland vant sine klasser i ROS-sprinten på søndag.

Ingen topplasseringer i fristil

Martin Bekken Nilsen fra Sjåstad/Vestre Lier IL klarte ikke å kopierere fjorårets topplassering, men klarte en 44. plass blant de 267 som fullførte i Hovedlandsrennet i Steinkjer.

Sterk prestasjon

Marcus Braathen fra Sjåstad Lier IL hevdet seg med glans under Hovedlandsrennet i Lillehammer i dag

Frisk juniorsatsing

Lier ILs juniorer (på bildet) vil få et bedre opplegg neste år, men den nye tredjedivisjonsklubben Spa/Bra stiller også juniorlag.

Godt fornøyd

Det sier Sindre Jansson Haverstad (på bildet) etter dagens sprintdistanse under EM i skiorientering. Søsteren Maren måtte nøye seg med en nindeplass under juniorenes VM.

Tok p-syndere i dag igjen

Politet har igjen ilagt p-gebyrer for uvettig parkering ved Lier holdeplass.

Flott innsats, Tranby Turn!

Under første dag av kretsmesterskapet i turn i Tranbyhallen ble det flere plasseringer helt i toppen for arrangørklubben

NM-gull i skiskyting

Anders Brun Hennum holdt stillingen etter 3. etappe før han sendte Ole Einar Bjørndalen og Buskerud av gårde på ankeretappen i dag -

Klubben i mitt hjerte!

Norges Idrettsforbund, Norsk Tipping og Dagbladet inviterer igjen til Klubben i mitt hjerte. Hvilken klubb i Lier få flest stemmer i år?

Rytme og styrke

- Jeg er positivt overraska over innsatsen, sier Ann Kristin Eie om Liungens gutter 14

Liunger til Holmenkollen

Siri Gurandsrud fra Lier IL og Martin Bekken Nilsen ( t.v. på bildet)fra Sjåstad/Vestre Lier IL skal gå fristilstafett for Buskerud i Holmenkollen 12. mars. Stafetten går på fjernsyn.

- Det løsnet på søndag

Det sier den 22 år gamle skiskytteren Anders Brun Hennum som ble belønnet med internasjonal deltakelse etter flott innsats i sesongåpningen på Beitostølen.

Sjefskokken

Anne gullberg er styremedlem i klubben, men har også funnet sin plass i systemet bak gassgrillen der hun serverer pølser, hamurgere og passende drikke i rikelige mengder

God prestasjon igjen

Selv om det ikke holdt til topplassering, slo Marcus Braathen 231 løpere under i fristiløvelsen --

- Kle deg godt!

Per Hægstad, en av veteranene i Turistforeningen, lover god stemning og fin service for skiløperne når de passerer Saga i morgen -