Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: df718bcf40ba958fe2999f942e6b9c50

King of Snow

I helgen ble det gjennomført enduroløpet King of Snow 2007 på andre året. Løpet samlet hele 250 løpere fra hele landet, og er med dette landets største enduroarrangement. Løpet ble nok en gang en kjempesuksess for arrangør Meren Auto ATV.

I år snødde det, og det var noen minusgrader, men dagen ble perfekt for store og små og ikke minst for publikum, som koste seg både ute og inne i det store varmeteltet på hele 300 kvadratmeter.

I kiosken som var inne i varmeteltet, ble det servert både hamburger, cheesburger, pølser, vafler, frukt, sjokolade, kaffe, varm sjokoladedrikk, brus og vann. Til glede for kjørere og publikum.

Det var flere kjente kjørere som var med og kjørte.
Pål Anders Ullevålseter, Gjermund Frostad, og Fredrik Aulisether kjempet alle om seieren.

Med flere ”stjerner” med på laget, er det klart at dette er gøy for de som er yngre. De er jo tross alt forbildet til mange.

Her er noen lokale resultater fra løpet:

ATV:
Eliteklassen ATV:
1 plass: Stian Bråten - Lier Morotsportklubb
5 plass: Martin Ekblad - Meren Auto ATV
9 plass: Reidar Aune - Meren Auto ATV
14 plass: Per Søhus - Meren Auto ATV
Tore-Andre Stenberg måtte bryte.

Juniorklassen ATV:
6 plass: Magnus Haugo - Meren Auto ATV
7 plass: Kristian Engen - Meren Auto ATV

Klasse 2 ATV:
1 plass: Tor-Erik Wam - Meren Auto ATV
5 plass: Kim Robin Aanes - Meren Auto ATV
8 plass: Øystein Andre Smith - Meren Auto ATV

Dameklassen ATV:
2 plass: Linda Fjeldberg - Meren Auto ATV

Klasse 1C:
6 plass: Torbjørn Wam - Meren Auto ATV
8 plass: Kenneth Melzer - Meren Auto ATV
9 plass: Kåre Smith - Meren Auto ATV
20 plass: Tomas Sto-Re - Meren Auto ATV

TOHJULING:
Eliteklassen:
1 plass: Gjermund Frostad - NMK Drammen
5 plass: Tony Gravdal – Lier Motorsportklubb
6 plass: Gjermund Ask – Lier Motorsportklubb
8 plass: Kim Hennum – Lier Motorsportklubb
13 plass: Anders Holmen – Lier Motorsportklubb

Juniorklassen:
2 plass: Magnus Fuglerud – Lier Motorsportklubb
3 plass: Lars Daniel Gunnestad – Lier Motorsportklubb
4 plass: Sigmund Waaler Røed – Lier Morotsportklubb
6 plass: Joachim Hjermundrud – Lier Motorsportklubb

C:
3 plass: Arild Røyste – Lier Motorsportklubb
11 plass: Atle Norvik – Meren Auto ATV

U1:
5 plass: Even Heibye – Lier Motorsportklubb

B:
1 plass: Øyvind Jenssen – Lier Motorsportklubb
2 plass: Runar Jenssen – Lier Motorsportklubb
5 plass: Endre Lien – Lier Motorsportklubb
10 plass: Thor Kristian Ask – Lier Motorsportklubb
11 plass: Augen Bergflødt – Lier Motorsportklubb
12 plass: Bjørn Henning Andersen – Lier Motorsportklubb
16 plass: Morten Dahlstrøm – Lier Motorsportklubb

B pluss:
3 plass: Espen Sammerud – Lier Motorsportklubb
6 plass: Rune Bjerkarøy – Lier Motorsportklubb
8 plass: Lars Einar Karlsen – Lier Motorsportlkubb

Etter nok et år med slik suksess, gleder Meren ATV seg allerede til neste år`s arrangement.

Les også:
4 runde og finale i Norgescupen i ATV på Bjørkelangen (13.09.2006)

Forrige artikkel:Østlandsmestre i skiskytingNeste artikkel:Stygt, stort og dominerende
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 1. mars 2007 08:37: Halvard Mehren
Gratulerer til Meren Auto ATV med et nytt kjempearrangement for 2- og 4 hjulinger i årets "King of Snow" Hele 236 stilte til start, og av disse var det 108 stykker mellom 5 og 18 år. Det er tydelig at klubben satser på barn og unge med denne oppslutningen i denne aldersgruppen. Det er viktig for Lierbygda at noen kan tilby noe til de som ikke bare ønsker å sparke fotball eller å gå på ski! Desverre er det ikke alle som er enige i dette, når vi leser om May-Britt Nystrøm fra Lier Uavhenige Folkevalgte, som ønsker denne form for idrett av veien. Jeg er av den oppfatning, at når man samler barn og unge i trygge omgivelser, som denne klubben har å tilby, at man nettopp unngår at de ferdes i skog og mark med denne type kjøretøy. Jeg synes hun i stedet kan bruke litt av energien sin til å legge forholdene til rette og heller bidra med med sin kunnskap om miljø til klubbens medlemmer på en temakveld i klubbens lokaler. Her vil hun treffe mange unge på en plass. Hun synes jo selv det er moro med ATV kjøring, noe vi ser på hjemmesiden hennes, med egne bilder fra selvopplevde turer til Island.
Torsdag 1. mars 2007 16:16: Liung
May-Britt Nystrøm skrev en saklig og opplysende artikkel om den voksende motosport-aktiviteten her i landet og la frem fakta om ulemper/skadeomfang i forbindelse med det i DT.
Er man tøff nok til å ta den oppgaven med å opplyse om ulemper og bakdeler ved den økende motorsport-aktiviteten, bør det respekteres, ikke kalles dårlig benyttet energi. Du legger det frem som om det var bortkastet tid om man IKKE var ute etter å promotere motorsport. Det er i såfall en veldig naiv og ignorant tankegang. Forøvrig ville det også sett mer seriøst ut om uenige parter kunne skrive ett saklig motargument på lik linje med hennes, istedetfor referere til hennes private hjemmesider gjennom en liten nettavis sine kommentarbokser.
Fredag 2. mars 2007 07:43: Halvard Mehren
Det ble vel ikke sagt noe om at artikkelen til May-Britt Nystrøm ikke var saklig, men at hun hadde et anstrengt forhold til sporten. Fordelen med å organisere denne sporten, er jo nettopp å redusere skadeomfanget i naturen og kjøre på godkjente baner, som er bygget nettopp for dette formålet. Motorsport er en spennende og viktig sport, som er med på å lære de unge om kjøreteknikk, hva fart kan bety i en ulykkessituasjon, og de konsekvenser dette medfører. Vi ser nok av eksempler på de som bruker veien som "løpsbane" og resultatet er ofte meget alvorlig. Ved å la barn og unge lære dette i kontrollerte former, ser jeg en gevinst i at de opptrer på en forsvarlig måte, når de en gang får førerkort og skal kjøre på veien. Jeg vil i tillegg påstå at mitt innlegg er saklig, og når jeg refererer til hjemmesiden hennes, er det av den årsak at jeg ikke tror turene på Island blir kjørt på bane, men fritt i terrenget, og da lyser det litt dobbeltmoral, da hun gjerne vil være med på moroa selv, men ikke unne andre det samme. Jeg er i alle fall tøff nok til å stå for det jeg mener og sette navnet mitt på mine meninger. Kanskje "Liungen" har personlige interesser i denne debatten siden man velger å være anonym?
Fredag 2. mars 2007 13:00: Liung
Det er nå vel heller ikke barna som regjerer atv-markedet ennå?
Jeg forstår at du vil legge frem motorisert sport som ett positivt alternativ til barna, og det er vel og fint. Men majoriteten av kjørere er vel fortsatt voksne? Og finnes det dokumenter på at barn som kjører konkurranseorientert motorsport blir bedre sjåfører? Det er uansett ikke det dette handler om. Det handler om en eksplosiv økning i salg av denne typen kjøretøy, og bekymringer, både fra politi og politikere. Selv om mye av sporten blir organisert, er det likevel mange som faller utenom, og det er vel heller der bekymringen ligger. Fokuset på ulempene ved denne økende aktiviteten fortjener like mye fokus som de positive sidene, ville du ikke være enig?

Så du tror atv-kjøringen på Island ble arrangert ulovlig, og at det er derfor hun viser til det for å sette pekelyset på sin egen dobbelmoral. Da foreslår jeg at du istedet for å gjøre deg antagelser, enten spør May-Britt Nystrøm eller holder dem for deg selv.
-Og du synes dette i såfall er urettferdig, for da skulle dere kunne unne dere fri kjøring i terrenget også.

Sist; det handler om sak, ikke person her, Halvard Mehren.
De personlige interessene må i såfall ligge hos deg.

Kilder:
http://www.okokrim.no/aktuelt_arkiv/miljokrim/magasinet/2006-4/page11.html
http://www.nationen.no/nyheter/article2481722.ece
http://www.lier.kommune.no/index.asp?strurl=1007032i&topExpand=&subExpand=
http://tb.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061212/BIL/112120312/1430/AT
Fredag 2. mars 2007 15:00: Halvard Mehren
Det er nok riktig at det ikke er barna som regjerer ATV markedet enda, men med 108 av 236 deltakere i arrangementet som ble holdt på Meren sist helg nærmer det seg 50 %. Jeg vet ikke om det finnes noe dokumentasjon på om de blir bedre førere som voksne, men dette er en fin trening for balanse og motorikk så noen ulempe er det nok ikke. Selv ser jeg stor forskjell på de jeg kjenner som har kjørt kjøretøy fra ung alder kontra de som ikke kjørte før de ble 18-20 år. Det er noe med det, å få ting inn med morsmelken. At økningen er eksplosiv skyldes vel at denne sporten er forholdsvis ny, og det er vel med denne type motorsport som med annen at det stabiliserer seg etter noen år. Det er mange som kjører vanlig motorsykkel som kanskje synes det er spennende med 4 hjul og bytter gren. Når vi snakker om bekymringer og ulemper, så er det vel det med det meste, enten vi møter en 12 åring på hest, eller en gammel bil med hundespann midt i veien. Det er jo der klubben kommer inn for å kunne lære å sette grenser og veilede, slik at lover og regler blir fulgt. Det er også en del slike sykler som er registrert og har lov å kjøre på vei, og da blir det feil å si at alle 4-hjulinger som går etter veien kjører ulovlig. Og nei, jeg tror ikke kjøringen på Island er ulovlig. De har sikkert et annet regelverk der, enn hva vi har her. Vi kjører også lovlig, og ønsker ikke noe annet, og da synes jeg det er feil å fokusere negativt på akkurat denne klubbens virksomhet. De som faller utenom, faller nok utenom uansett. Jeg for min egendel har ikke 4-hjuling, men synes det er gøy å bidra i klubben som ressurs.
Fredag 2. mars 2007 20:31: Liung
Det er ingen som fokuserer negativt på Meren Auto atv sin virksomhet her. Gratulerer for vel gjennomført arrangement til klubben. Fokuset lå på det som foregår ulovlig, ikke på vel organisert opplegg. Jeg syns det er flott at det er ett alternativ til unge som ikke nødvendigvis finner interesse i ski og fotball.
Det jeg ønsker, siden du bragte opp May-Britt Nystrøm som motstander av aktiviteten, er å korrigere at dette handler om en økende fritidsaktivitet som fører med seg bakdeler ettersom det vokser så fort, og at dette er noe som bør opp til vurdering og belyses, på lik linje som de positive aspektetene ved det.
Fredag 2. mars 2007 21:52: Tron Stad
Støtt miljøkrisa - driv motorsport!

Takk til alle som gir sitt bidrag til global oppvarming og høyere vannstand! Men til sist går dere i vannet.
Mandag 5. mars 2007 08:48: sonja kortnes
dette enneste negative med Meren ATV er at dem kjører som idioter her på banevegen .og det er noe som vi som bor langs banevegen ikke vil finne oss i .det er både 2-pg4 hjulinger.og biler som skal bort på banen.dette burde Meren ATV orde opp i.den idiot kjøringen langs BANEVEGEN.
Mandag 5. mars 2007 22:09: Halvard Mehren
Kjære liung! Det ser ut som om du og jeg er i ferd med å bli enige i vår debatt, og at vi oppnår de beste resultater ved å bistå hverandre i denne saken. Jeg tror denne grenen for motorsport har kommet for å bli og at vi selvfølgelig skal etterleve de lover og regler som blir satt for denne sporten og at vi tar de hensyn til miljøet rundt oss som kreves. Til deg Tron Stad, tror jeg det er mange andre idretter som topper forurensing og global oppvarming mye mer enn hva vi klarer. Jeg fikk et tips av en kamerat, nemlig fotball! tygg litt på den! Og til deg Sonja, så skal alle som kjører langs Baneveien følge de fartsgrenser som er satt, enten det gjelder 2 eller 4 hjuls kjøretøy og om de tilhører klubben eller ikke. 2 hjulinger kjører ikke på vår bane, med mindre de er under 12 år, så disse ser du neppe kjørende langs Baneveien. 4 hjulinger som kjører på banen har ikke lov å kjøre på veien, med mindre de er registrert, så da håper jeg du ikke ser så mange av dem. Biler og biler med tilhengere som kjører til og fra banen skal selvfølgelig holde fartsgrensen langs denne veien, og dette er ting vi i klubben stadig fokuserer på. Det er i tillegg mange andre som benytter denne veien, så det blir ikke riktig å si at alle hører til i ATV klubben. Jeg tror de fleste av de som kjører på banen hos oss, får rast i fra seg på banen, og at det ikke skal være nødvendig å gjøre dette langs veien. Jeg skal oppdatere informasjonen i klubblokalene våre, slik at de som ferdes hos oss, skal få denne informasjonen.
Tirsdag 6. mars 2007 12:47: Linda
Jeg siterer hva "Liung" sa:"Så du tror atv-kjøringen på Island ble arrangert ulovlig, og at det er derfor hun viser til det for å sette pekelyset på sin egen dobbelmoral. Da foreslår jeg at du istedet for å gjøre deg antagelser, enten spør May-Britt Nystrøm eller holder dem for deg selv.
-Og du synes dette i såfall er urettferdig, for da skulle dere kunne unne dere fri kjøring i terrenget også. "
Dette du sier her er at Halvard skulle ha ringt å spurt May-Britt om antagelsene... Men ringte eller kontaktet May-Britt Meren Auto ATV før hun kom ut med antagelser? Nei... Og siden du sier at folk må få fokusere og ta opp de negative sidene med denne sporten, så må vel f.eks Halvard få lov til å legge ut det han vil her?!Såvidt jeg vet og har skjønt, så kan man legge ut hva man vil av meninger her så lenge det blir godkjent av redaksjonen. Håper folk heller kan prøve å glede seg på andres vegne istedenfor å lage vanskligheter. Men vi lever jo i et land der Janteloven hersker:(
Tirsdag 6. mars 2007 13:42: vigdis
Jeg er nabo til ATV-klubben,men ikke selv medlem.Vi har alle forskjellige interesser. Jeg vil rette takk til de ildsjeler som gidder å jobbe for at det skal være et fritidstilbud til de, særlig barn og unge, som har denne interessen. Det er ikke bare og velge og vrake i fritidstilbud her på bygda. Så takk til de som legger ned et enormt arbeid for at barna våre skal ha forskjellige tilbud i fritiden. Dette er forebyggende mot ungdomskriminalitet og rus.
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode