Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: 41f180354e9af7911e30f555b2418343

Young Stars fra Lier

De unge skiskytterne Brage Malm Monstad, Andreas Bjelland Berg og Kristian killingberg markerte seg i Holmenkollen i går -

Tre gutter fra Lier IL var blant de 30 beste guttene i Norge i alderen 15 og 16 år som var plukket ut til å delta i Young Star i Holmenkollen torsdag 2.2. Young Star arrangeres i forbindelse med World Cup skiskyting i Holmenkollen, og det er hard konkurranse om å få delta.

Etter å ha sittet på tribunen og sett at Tora Berger fikk 3. plass i kvinnenes sprint og at Emil Hegle Svendsen fikk 3. plass i herrenes sprint, blir det litt ekstra alvor når man skal ut i de samme løypene. Arrangementsmessig blir det også litt mer alvor med kort tid fra innskyting til konkurransen. Konkurransen arrangeres som fellesstart med 3 runder på 2 km, noe som også innebærer at man skal opp Hellner-bakken 3 ganger.

Etter første runde var det et samlet felt som kom inn til skyting. Men skyting er en viktig del av konkurransen og dermed ble feltet strukket ut. Kristian Killingberg ble beste løper fra Lier og Buskerud med en 6. plass. Andreas Bjelland Berg fulgte på en 9. plass og Brage Malm Monstad på en 27. plass. Alle var ganske fornøyde med løpet og prestasjonene sine, det å klare å kvalifisere seg var en prestasjon i seg selv.

På etterfølgende premieutdeling fikk alle løperne til å stille spørsmål om tips og råd fra Tarjei Bø, Tora Berger og Synnøve Solemdal, før kvelden ble avsluttet med en uformell middag sammen med deltagerne på World Cup-arrangementet.

Det var seks gutter med fra Buskerud blant de 30 deltagerne. Buskerudguttene havnet på 6., 9., 13., 21., 27. og 30. plass, og buskerudjenta havnet på 29. plass. Dette er en god indikasjon på nivået i Buskerud, og viser at det arbeidet som klubbene og skiskytterkretsen legger ned gir resultater – og kanskje gode etterfølgere etter Ole Einar Bjørndalen.

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel: