Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 34c2810114dc815b5758c17cf66429fc

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

I tillegg til den gode plasseringen på tirsdag, ble det en 11. plass i dag på Maren.

Barbro Kvaale fra Hadeland viste god form og ble juniorverdensmester på tirsdag. Foruten Marens 4. plass ble den norske laginnsatsen i kvinnens junior-EM forsterket med både sølv og 6. plass.
Det ble forøvrig ingen stor suksess for de norske seniorgutta på langdistansen under EM i Bulgaria i dag, selv om bestemann Lars Hol Moholdt ble nr 4 på tirsdag. To finner ble diska.

Norsk seier i seniorklassen
Marte Reenaas fra Norge gjentok bedriften fra Bulgaria og vant EM-gull og sin andre individuelle verdenscupseier, begge har kommet på langdistanse i fellesstart. En distanse hun selv beskrev som den hardeste hun har gått noensinne. Og sjelden har dameklassa vært så tett, fem poster før mål lå seks damer an til å kjempe om medaljene. Men Marte viste seg sterkest mot slutten og tok dermed sitt første EM-gull. Liisa Anttila tok sølv rett foran Tatiana Vlasova.

Ingen herresuksess i dag
Vinneren av Norgescuprennet på Lier Bygdetun, Lars Hol Moholdt, lå som andremann i rekka. Men litt slitne bein gjorde at han måtte ta til takke med fjerdeplass etter at to finner ble disket med feilstempling.
Sindre Haverstad hang lenge bra med, men endte tilslutt på 19. plass, Ove Sætra kom inn som nr. 26.
Hans Jørgen Kvale brakk skia underveis og valgte å bryte etter en runde.

Tunge løp for Sindre

-  Med bare16 sekunder fra bronse var Maren litt sur på seg selv, fordi hun mente hun hadde bomma dette på slutten. Langdistansen var svært krevende fysisk, skriver Sindre J. Haverstad i en epost til Liernett. Marens plassering i dag ble nr 11.

- For min egen del har det gått litt tungt. Spesielt i går, da jeg ble nummer 31 på mellomdistansen gikk det tungt, og jeg gjorde noen svært dumme o-tekniske feil. I dag gikk det mye bedre, men vi hadde en svært hard langdistanse, så jeg brukte rett over to timer. Det er svært bratte bakker her, men ikke veldig krevende orientering. Mot slutten var det så vidt jeg klarte å stå på skia. Jeg så stjerner på lyse dagen. Dermed ble jeg nummer 19 i verdenscupen og 17. i EM.
Forøvrig sendes løpene direkte på fem Øst-europeiske nasjoner og på nett-tv, opplyser Sindre.

I morgen er det hviledag, på lørdag er det sprint og på søndag stafett.

Eivind Tonna og Øyvind Watterdal sto over dagens distanse og satser fullt mot lørdagens sprint.

Les mer her: http://www.ski-o.com/

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode