Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3494efe94e55b8e7bc249aaa6815d4c0

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

Mellomdistanse og sprintstafett (nærløp) står på programmet 2.-3. januar.

- Veien opp til Lier Bygdetun vil være merka fra riksvei 285 nord for Lierbyen, som oppgitt i innbydelsen, sier Sindre J. Haverstad som er presseansvarlig. Han skal også delta selv.

- Lørdag er det mellomdistanse som står på programmet, dette løpet er også en del av norgescupen, og ikke minst et av flere renn som for juniorene teller som uttaksøp til junior-VM i Romania. For seniorene er det et av flere renn som vil bli vurdert når lagene til senere verdenscuprunder og EM i Romania skal taes ut, sier Haverstad.

Haverstad har sendt oss følgende pressemelding:

Søndag blir det et mindre arrangement, et såkalt "nærløp". Da vil det være sprintstafett, hvor to personer på hvert lag går to etapper hver, slik at det til sammen blir fire etapper.

Opprinnelig skulle løpene vært arrangert fra Martinsløkka, ved Eiksetra i drammensmarka. Men grunn av de store snømengdene som kom i starten av jula måtte man flytte arrangementet ned i Lier. Det var rett og slett for mye løs puddersnø til at man klarte å komme fram med snøscooter slik at man fikk kjørt løyper. Nå vil rennet bli arrangert på jordene mellom Lier Bygdetun og Tranby kirke. Her er det i løpet av de siste dagene blitt kjørt opp et skikkelig løypenett med snøscooter og det vil også bli kjørt noen løyper med løypemaskin. Vi tror arena på Lier Bygdetun vil lage en fin ramme rundt arrangementet.

Litt om skiorientering
Skiorientering er ingen stor sport her i landet, men er sammen med bandy og hundekjøring den idretten som er nærmest å kunne få en plass i programmet til vinter-OL. Størst utbredelse har ski-o i Russland. Norge har et svært ungt landslag med løpere som har tatt steg mot verdenstoppen de siste årene, i år vil vi trolig kunne se nordmenn på pallen i flere verdenscuprunder og forhåpentligvis også i EM.

Ski-o arrangeres vanligvis i skogen, der det blir kjørt opp et tett løypenett med en kombinasjon av snøscooter og løypemaskin. Alle disse løypene blir tegna opp på et normalt orienteringskart med forskjellige symboler for ulike typer løyper, og alle postene befinner seg på løyper. Utfordringen blir da å ta ut de beste veivalgene hvor ulike varianter, brede og smale løyper og kupering er det som skiller. I tillegg gjør den høye farta det krevende å orientere, spesielt når løypekryssa kommer tett. I en vanlig løype kan løperne passere mange hundre kryss. De beste løperne går på skøyteski og bruker ikke festesmørning, da dette har vist seg å være mest effektivt, selv om det kan innebære at man må forsere bratte bakker kun ved bruk av armene (staking). Løperne befinner seg for det meste på oppkjørte løyper, men under de rette forholdene kan de måtte vurdere gjøre kortere kutter mellom de oppkjørte løypene.

Hvis man spør en ski-o-løper hva som gjør dette så gøy vil han garantert svare at det er kombinasjonen av høy fart i svingete og krevende løyper, og alle valgene som må skje vært raskt.

Løpere i Lier
På løpene i Lier antar man at det lørdag vil være omtrent 100 startende, mens man søndag forventer omtrent 30 lag. I tillegg til at alle de beste norske vil være til stede, er også et par av Sveriges beste herrer påmeldt.

For de norske løperne er dette det siste rennet før vinterens viktigste nasjonale renn med NM langdistanse og -stafett i Trysil helgen etter. Deretter reiser til aller beste seniorene til St. Petersburg for å delta i sesongens første verdenscuprunde.

Norges beste kvinnelige orienteringsløper i 2009, Marianne Andersen (Konnerud IL), som tok flere VM-medaljer dette året er også påmeldt. Hun legger inn løpene som en del av sin grunntrening mot neste sommer, da orienterings-VM arrangeres i Trondheim og vil være hennes absolutte hovedmål.

Hvordan finne arrangementene?
Det vil være merka fra rundkjøringa nord-vest for Lierbyen med røde og hvite orienteringsposter.

Startlister og resultater

Dette blir tilgjengelig på www.lierbygda.no         Resultater vil publiseres live under løpene.

Info
Innbydelse og annen informasjon blir lagt ut på www.lierbygda.no.

Spørsmål kan rettes til pressekontakt  Sindre Jansson Haverstad

på mobil; 900 74 738 eller ved e-post; sindre@lierbygda.no

Løpsledelse
Løpsleder er  Ingemar Jansson Haverstad og løypelegger er Lars Baklid

Ønsker du mer info ta kontakt med pressekontakt Sindre Jansson Haverstad.

Forrige artikkel:Om penger og omsorg og politiske løfterNeste artikkel:Lier Cats på offensiven
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode