Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Maren Jansson Haverstad (17) fra Tranby til Liernett etter både gull og bronse under Ungdoms-EM i orientering i helga.

Frida Lønnberg fra Finland ledet mesteparten av sprintløpet, men bommet på siste post.  - Men jeg løp så bra på slutten at jeg nok hadde kjempet om gull likevel, sier Maren på mobiltelefon.  I mål var lierjenta suveren, hele 28 sekunder foran nummer to. - Jeg hadde ikke så store forventninger på sprinten, siden jeg liker de lange løpene best, sier Maren. Totalt er hun kjempefornøyd med mesterskapet, selv om hun kanskje også kunne ha tatt medalje på stafetten på lørdag. Men laget ble disket, fordi en av de norske jentene stemplet feil på en av postene.

Europamesterskapet gikk i Koparnik i Serbia. Med gull på sprinten vant Maren Norges eneste gullmedalje. På fredag ble det bronse på langdistansen, der lagvenninen Anne Tine Marksted tok sølv. Hele 29 nasjoner deltok.

Tidligere representerte Maren Lierbygda O-lag, men løper nå for Konnerud IL.. - Jeg meldte overgang til Konnerud, fordi der kan de stille lag, sier hun. Maren har to år igjen på Toppidrettslinja i Drammen. Hun tilhører også norgeseliten i skiorientering (se link nederst på sida). Hun trener både for orientering og en del på rulleski med tanke på skiorienteringa kommende vinter. Så kanskje har vi en kandidat for Egebergs Ærepris

(http://no.wikipedia.org/wiki/Egebergs_%C3%86respris) om noen år?

Denne uka befinner hun seg i Italia der hun forener ferie med familien med deltakelse i o-løp over noen dager. I begynnelsen av august et det NM i ultraorientering. - Det kan bli vanskelig å hevde seg der, mener hun og begrunner det med at hun må konkurrere mot 19-20 åringer.

Broren Sindre, som er mest kjent for sitt europamesterskap for junior i skiorientering i 2008, og som også har vært en meget god o-løper i mange år har følgende kommentar til helgas prestasjoner:

- Det var et veldig bra felt, og Maren gjorde et godt løp, sier Sindre. - Kroppen hennes er endelig blitt bra etter operasjon av mandlene i vår. Etter en trøblete vinter, tror jeg det var viktig for henne å får bekrefta at formen er såpass god. Det er viktig for motivasjonen hennes.

Les mer om gulløpet her:

http://www.orientering.no/t2.asp?p=63680&x=1&a=252480

Og her kan du lese mer om fredagens konkurranse:

http://www.orientering.no/t2.asp?p=63680&x=1&a=252449

Maren har vært aktiv også i langrenn tidligere, før det ble skiorientering vinters tid. Broren Sindre har både gull og sølv fra junior EM i skiorientering i 2008, da Maren var med på det norske bronselaget. Han har også tilhørt norgeseliten i orientering som junior. Han løper orientering for NTNUI i Trondheim. Når vi tilføyer at Eirik også har vært en utmerket o-løper på kretsplan pluss foreldre aktivt med i o-miljøet, kan vi snakke om en skikkelig idrettsfamilie.

 
Les Liernetts artikkel om Maren etter Junior-EM i skiorientering i 2008:

http://www.liernett.no/publisering/?handling=endre&id_artikkel=2333#lagret


Maren Jansson Haverstad Orientering

Flere saker fra arkivet

NM-gull i nattorientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby ble juniormester i Halden i helga.

Fornøyd med sprinten

Maren Jansson Haverstad gikk inn til en delt 5. plass på åpningsdistansen under Junior-VM i Ukraina.

Populær instruktør på IFO

Den tredoblede gullvinneren fra junior NM, i orientering, Maren J. Haverstad, er engasjert som instruktør på Idrettskolen på Tranby.

Stipendievinner med flere NM-medaljer i helga

- Det har vært ei meget bra helg for meg, sier o-løper Maren Jansson Haverstad, som vant "EggekollenOpp"- stipendiet, og som sørget for hele tre NM-medaljer

Gull og sølv til Lier

Maren Jansson Haverstad (på bildet) vant juniorklassen og broren, Sindre tok annenplassen under NM i skiorientering i helga.

5. plass i junior-VM

- Jeg er veldig fornøyd med feilfri orientering, sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter langdistansen i skiorientering, mens broren Sindre ikke lyktes på første distanse i EM.

Priser til liunger?

Liungene Sindre Jansson Haverstad (på bildet) og Arne Ask er blant de nominerte i kampen om å bli årets orienteringsuttøvere ---

Sterk 7. plass

Maren Jansson Haverstad var best av de norske deltakerne i sin klasse i European Cup i St Morits i helgen.

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

Dobbel O-suksess

Maren Jansson Haverstad fra arrangørklubben vant KM og O-laget gjennomførte mesterskapet i suveren stil ---

10. plass i junior-VM

Maren Jansson Haverstad fra Tranby gjorde en meget sterk prestasjon på mellomdistansen utenfor Aalborg i Danmark i dag.

Spent foran Ski-O Tour

Liungen Sindre Haverstad ( her i midten) deltar lørdag i sesongens høydepunkt for verdens beste skiorienteringsløpere

Endelig O-medalje

Maren Jansson Haverstad fra Tranby avsluttet best av alle på langdistansen under NM i orientering i dag

Best fornøyd med plasseringene

Det sier Maren Jansson Haverstad fra Tranby etter Junior-VM i orientering.

Hadde knapt klart oss uten dem

Det sier veteran Arne Ask i Lierbygda O-lag om familien Jansson Haverstad som fikk Månedens Blomst for januar.

- Mitt beste løp

Det sa Maren Jansson Haverstad etter at hun på andreetappen løp Norge fra fjerde til tredjeplass, men det gikk ikke så bra på ankeretappen for den norske laget under junior-EM i Polen i dag -

NM-bronse

Sindre Jansson fra Tranby ( th på bildet ) gjorde en flott innsats under NM i orientering på lørdag

Ikke på medaljelag i dag

Men Maren (på bildet) og Sindre Jansson Haverstad kan glede seg over norsk gull og bronse i søndagens stafetter i Ringsaker.

Årets skiorienterer

Sindre Jansson Haverstad fra Lierbygda O-lag gikk helt til topps i sin klasse under Orienteringsgallaen i går kveld i Bergen

Gull og bronse igjen

Sindre Jansson Haverstad vant sitt første seniormesterkap, og søster Maren hadde tredje beste tid av de norske deltakerne på mellomdistansen i skiorientering i dag.

Bronse i junior-VM

Maren Jansson Haverstad gikk første etappe for Norges lag i skiorientering i dag.

Gull i orientering

Maren Jansson Haverstad fra Tranby var best på dagens langdistanse under norgesmerskapet.

Nær pallplass

Maren J. Haverstad tok en sterk 4. plass på mellomdistansen i NM i Skiorientering ved Solli Gård i Asker i dag.

Resultater fra SKI-O NM

Maren Jansson Haverstad (til høyre) fikk bronse i NM SKI-O

Medaljer til Tranby

Maren Jansson Haverstad vant juniorklassen, mens broren Sindre tok en sterk tredjeplass i seniorklassen under NM i skiorientering i dag.

VM-sølv på Maren

Maren Jansson Haverstad gikk en glimrende andreetappe på stafetten i Ukraina i dag.

Gull og 4. plass

- Det var veldig jevnt mellom de tre beste ved halvgått, men jeg avsluttet godt og vant på det, sa en veldig fornøyd Sindre Jansson Haverstad som sammen med søstra Maren er klar for VM i skiorientering

Bronse og sølv til søskenpar

Både sølvvinner Sindre Jansson Haverstad (på bildet) , og søster Maren med bronsemedalje uttrykte stor glede på telefon med Liernett etter VM- stafetten i skiorientering i Bulgaria i dag

Løper ikke fort nok

Under junior-VM i orientering ble det ikke topplasseringer, verken på sprinten på søndag eller langdistansen på mandag for Maren Jansson Haverstad.

Sølv til liung

Sindre Jansson Haverstad (bildet ) fra Tranby var med og sikret andreplass med sitt lag NTNUI under helgas NM-stafett for juniorer dag

Målet er nådd så langt

Etter sterke plasseringer i de to siste helgene kan Maren Jansson Haverstad se frem til junior-VM i orientering i juli.

Ingen suksess i dag

Søskenparet Maren og Sindre Jansson Haverstad nådde ikke opp mot sitt beste på mellomdistansen under EM og VM i dag.

4. plass best foreløpig

Mens Maren Jansson Haverstad fra Tranby var bare 16 sekunder bronsen i VM for juniorer i skiskyting på tirsdag, synes broren Sindre det har gått tungt på begge distansene under EM for seniorer.

Uttatt til VM

Etter bronse i NM blir det debut i et internasjonalt seniormesterskap for Sindre Jansson Haverstad fra Tranby. Søsteren Maren tok også en NM-bronse.

- Fin gjennomkjøring!

Det konkluderte skiorienterer Sindre Jansson Haverstad med etter å ha avsluttet med stafett under årets Nordiske mesterskap

Søskenparet Haverstad går online

Det spreke søskenparet Maren og Sindre J. Haverstad har ikke bare brukt sommeren på konkurranser og trening

Beste nordmann på mellomdistansen

Sindre Jansson Haverstad ble nr 7 på 8,2 km i VM i skiorientering i Bulgaria i dag, mens søster Maren ble nr 22 på 6,4 km i sin klasse.

Verden rundt med kart og ski

Skiorienteringsløper Sindre Jansson Haverstad fra Tranby har vært med landslaget både til California og til Ukraina i vinter.

Beskjeden plassering

Sindre Jansson Haverstad nådde ikke helt opp under EM i skiorientering, men den norske laginnsatsen i dag lover godt for stafetten i morgen.

1000 kroner til medaljevinnerne

Søskenparet, Maren og Sindre Haverstad og Anders Brun Hennum (på bildet) blir premiert av Lier kommune

Fornøyd med løpene

- Jeg synes jeg har gjort to gode løp og har ikke gjort noen store feil, sier Sindre Jansson Haverstad fra Tranby etter første dag av Nordisk mesterskap i skiorientering.

Godt fornøyd

Det sier Sindre Jansson Haverstad (på bildet) etter dagens sprintdistanse under EM i skiorientering. Søsteren Maren måtte nøye seg med en nindeplass under juniorenes VM.

I fokus i Drammenshallen

Maren Jansson Haverstad (på bildet) og Gøran Sørheim, begge fra Tranby, som fikk utviklingstipend fra Drammen kommune på onsdag sier at det inspirerer til videre satsing --

Skimten på kryss og tvers

- Noen ungdommer mente det var den morsomste skiorienteringen de hadde gått, sa Ingemar Jansson Haverstad i Lierbygda O-lag etter helgens norgescup. De tre lierdeltakerne vant hver sin klasse på søndag.

Skifest på Eiksetra

Løpsleder Ingemar Haverstad lover supre forhold når Lierbygda ønsker 150 skiorienterere velkommen til konkurranse i helgen.

Gull i VM

Sindre Jansson Haverstad fra Lier O-lag vant sprintdistansen under skiorienterings-VM for junior i dag

Gode plasseringer igjen

- Jeg er godt fornøyd med dagens løp, sa Sindre Jansson Haverstad til Liernett etter dagens åttendeplass , mens søsteren Maren (på bildet) ble nr 12 på den lengste distansen under VM i skiorientering

- Fikk brukt fysikken

- Det sa Lars Hol Moholdt (her th), Wing OK, etter norgescupseieren skiorientering på Overn i Lier i dag

- Maren Haverstad er favoritt

Til helga arrangerer Lierbygda O-lag kretsmesterskap i orientering på Eiksetra.

Sterk sykkelprestasjon

Andreas Haverstad (17) er fornøyd, spesielt etter sjetteplassen etter gaterittet i U6 Cycle Tour i Sverige

Liung juniormester i boksing

Kristin Ulvund (i midten) fra Sylling gikk til topps i NM i boksing i Lærdalshallen i går og broren Finn Olav (tv) tapte finalen svært knepent i sin klasse i dag.

Norsk lagsuksess

Lars Hol Moholdt (på bildet) var sekunder fra å ta gull, men erobret en av tre norske sølvmedaljer under World Cup i skiorientering i California. Liungen Sindre Jansson Haverstad måtte nøye seg med en mer beskjeden plassering -

Tror på ny topplassering

Arne Ask (på bildet), vår o-ekspert, har stor på Sindre Jansson Haverstad under dagens langløype i VM i skiorientering i Bulgaria i dag

Gode plasseringer

Det ble ny 5. plass for Sindre J. Haverstad, men også en fin 10. plass på Erik Trøen ( på bildet) under norgessprinten i Skiorientering i Asker i dag.

Lierbedrift støtter

Takket være sponsorer kan Sindre J. Haverstad delta i Ski-o-Tour.

- Min beste prestasjon hittil

Det kan Andreas Haverstad trygt si etter spurten i landeveisrittet under UM i Bergen i dag.

Neste beste nordmann

- Jeg er meget godt fornøyd med plasseringen, sa Sindre Jansson Haverstad etter dagens mellomdistanse i Nordisk mesterskap i skiorientering

Vond opplevelse

Sindre J Haverstad var i sin livs form under NM for fem uker siden, men VM i skiorientering er blitt en skuffelse for liungen.

Lyktes ikke i nordisk

Sindre Jansson Haverstad (bildet) var et stykke bak teten under sprinten i skiorienteringsmesterskapet i Sverige

Ungt skiorienteringstalent

Synne Strand fra Lierbygda O-lag lærte å lese kart før hun begynte på skolen --

Brakk staven

Sindre Jansson Haverstad var svært uheldig under World Cup i skiorientering i USA på mandag ettermiddag -

Orientering på Martinsløkka

Barneidrettsgruppa til Sjåstad Vestre Lier inviterte til orientering torsdag kveld

Falt fra 3. til 7. plass

- Men jeg er likevel veldig fornøyd, sier Venke de Lange etter EM i hundekjøring i Italia i helga.

Trivelig på Martinsløkka

Lierbygda O-lag fullførte i fin stil med KM i stafett

Ingen topplasseringer

Sindre Jansson Haverstad (til høyre) og Sindre Andersen Gåsvik (til venstre) måtte nøye seg henholdsvis 14. og 28. plass på avslutningsdistansen under Junior-NM i orientering på Eiksetra i dag

På internasjonalt profflag

Karoline Haverstad (22) gjør seg klar for retur til Lillehammer og mer trening for Team Hitec

To gull og to bronse

Marcus Braathens gull og sølv, Silje Rokkes gull og Martin Nilsens sølv, i tillegg til flere andre gode plasseringer under helgas KM, viser at det gror godt i langrennsmiljøet i Lier

Liungens jenter 12 i aksjon på Konnerud

Søndag ble Konnerud jentefestival arrangert, og Liungen markerte seg

Familiefest på Eiksetra

Et NM i orientering virker som en slags herlig familisammenkomst med kjente og kjære familiemedlemmer, og i dag ble familien Lierbygda O-lag både honorert med flotte konkurranseforhold og flott innsats av stafettlaget som kom på premieplass i herreklassen

Suksess i premièren

Både publikum, arrangører og ikke minst løperne (her representert med junioren Martin Bekken NIlsen fra Sylling) var strålende fornøyd med det første "Eggekollen opp" ---

Sølv på 3000 meter til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling tok sølv i junior-NM i Bodø

Bygdetunet som arena

På grunn av store snømengder har Lierbygda O-lag valgt å flytte sin norgescup i ski-o-løp fra drammensmarka til Liers tusenårsted førstkommende helg.

To gull og ett sølv i NM

Finn Olav Ulvund (th på bildet) ble dobbeltmester og søstra Hanne Ulvund, begge fra Sylling, kom til finalen under norgesmesterskapet i kickboxing i helga.

Målbevisst friidrettsutøver

Knapt ett år med spesialtrening i Sturla har ført femtenårige Vilde Garder fra Lier inn i norgestoppen. Men hun tilhører en idrettsfamilie der tvillingsøstra Ada også er svært aktiv.

Slet fysisk på langdistansen

- Men det gikk bedre o-teknisk enn i går, sier Sindre Jansson Haverstad etter dagens etappe av skiorienteringstouren i Østerrike

Høstet gode erfaringer

Sindre Jansson Haverstad kunne ikke selv delta på grunn av en forkjølelse, men er godt fornøyd med gjennomføringa av Lierbygda o-lags første norgescup i skiorientering.

1000 barn med kart og kompass på Damtjern

Alle barneskolene var med på Gildesprinten på Damtjern i dag.

- Skuffet over egen innsats

Det sier Sindre Jansson Haverstad etter siste distanse i World Cup i skiskyting i California.

Fem klasseseire til Lier

Ole-Vidar Eriksrud (th), fra arrangørklubben Sjåstad/Vestre Lier, var en av vinnerne under gårdagens Eggesprint

To gull og en bronse

Kristin (på bildet th), Hanne og Finn Olav Ulvund satte sitt preg på norgescupen i kickboxing i Drammen i helga.

Hyllet på Fornebu etter to gull

-- Jeg hadde ikke ventet den velkomsten, sier Sten Oluf Horn. Han minnes hjemkomsten til Fornebu etter dobbelt gull i Paralympics i Nagano i 1998. En hel buss med ordfører Ulla i spissen hadde møtt opp. De lokale toraderne sørget for flott stemning.

Ett poeng fra gull

Arne Ask fra Lierbygda O-lag tok to sølv under EM i presisjonsorientering i Latvia denne uka

Nok et KM til Lier IL

Sesongens raskeste og beste kampåpning sto J 16-laget for i kampen som måtte vinnes -

Søskenpar vant igjen

Ådne Karlsen Bekkestad vant 6 km i suveren stil som i fjor. Søster Oda var også best blant kvinnene.

Viljen til å trene

- Det er viktigste, sier Brede Nybråten, trener for Jenter 16 i Buskerud Fotballkrets i en kommentar etter at tre spillere fra Lier IL er uttatt på kretslaget i helga.

Silje på landslaget

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er uttatt til Nordisk mesterskap i terrengløp

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

O-familien sprintet

Energi og idrettsglede preget første dag av norgescupen i skiorientering som Lierbygda o-lag arrangerte i området Eiksetra - Skimten i dag.

Gull og bronse i VM

Terje Fugleberg vant veteranklassen, mens Venke de Lange (th på bildet) og Carina Nilsen (tv) tok hver sin tredjeplass under VM i hundekjøring på barmark i Italia. - Det er noe av det morsomste jeg har gjort, sa bronsevinner Venke de Lange

Gull og sølv til liunger

Søskenparet Finn Olav og Kristin Ulvund fra Sylling imponerte under NM i kickboxing

Vant NM sammenlagt

Sandegutten Øystein Andre Smith som representerer NMK , Lier vant også siste konkurranse i NM-runden

VM-medaljer til Øverskauen

75 åringen Einar Riis er kommet hjem med både gull, sølv og bronse fra Veteran-VM i langrenn i Brusson i Italia. Stafettgullet vant laget hans med over 11 minutter på lag nr 2 Østerrike. Nå ser han fram mot sin 33. start i Birkebeineren.

Sølv i junior-NM

Løpstalentet Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok andreplassen i lørdagen NM i terrengløp for junior

Fem på gata

Liernett har stilt fem personer disse to spørsmålene

Brødre i førersetet

Oddbjørn Haugen (på bildet) kjørte bussen, mens bror Nils nok en gang var reiseleder, da birkebeinerne fra Lier dro av gårde fra Stoppen i dag

Sølv i junior-NM

Siri Gurandsrud (19) fra Tranby avsluttet meget sterkt på sprintdistansen i skiskyting