Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 8d9cae51ed4c72522c18009c6c118353

- Jeg er kjempefornøyd

Det sa Maren Jansson Haverstad (17) fra Tranby til Liernett etter både gull og bronse under Ungdoms-EM i orientering i helga.

Frida Lønnberg fra Finland ledet mesteparten av sprintløpet, men bommet på siste post.  - Men jeg løp så bra på slutten at jeg nok hadde kjempet om gull likevel, sier Maren på mobiltelefon.  I mål var lierjenta suveren, hele 28 sekunder foran nummer to. - Jeg hadde ikke så store forventninger på sprinten, siden jeg liker de lange løpene best, sier Maren. Totalt er hun kjempefornøyd med mesterskapet, selv om hun kanskje også kunne ha tatt medalje på stafetten på lørdag. Men laget ble disket, fordi en av de norske jentene stemplet feil på en av postene.

Europamesterskapet gikk i Koparnik i Serbia. Med gull på sprinten vant Maren Norges eneste gullmedalje. På fredag ble det bronse på langdistansen, der lagvenninen Anne Tine Marksted tok sølv. Hele 29 nasjoner deltok.

Tidligere representerte Maren Lierbygda O-lag, men løper nå for Konnerud IL.. - Jeg meldte overgang til Konnerud, fordi der kan de stille lag, sier hun. Maren har to år igjen på Toppidrettslinja i Drammen. Hun tilhører også norgeseliten i skiorientering (se link nederst på sida). Hun trener både for orientering og en del på rulleski med tanke på skiorienteringa kommende vinter. Så kanskje har vi en kandidat for Egebergs Ærepris

(http://no.wikipedia.org/wiki/Egebergs_%C3%86respris) om noen år?

Denne uka befinner hun seg i Italia der hun forener ferie med familien med deltakelse i o-løp over noen dager. I begynnelsen av august et det NM i ultraorientering. - Det kan bli vanskelig å hevde seg der, mener hun og begrunner det med at hun må konkurrere mot 19-20 åringer.

Broren Sindre, som er mest kjent for sitt europamesterskap for junior i skiorientering i 2008, og som også har vært en meget god o-løper i mange år har følgende kommentar til helgas prestasjoner:

- Det var et veldig bra felt, og Maren gjorde et godt løp, sier Sindre. - Kroppen hennes er endelig blitt bra etter operasjon av mandlene i vår. Etter en trøblete vinter, tror jeg det var viktig for henne å får bekrefta at formen er såpass god. Det er viktig for motivasjonen hennes.

Les mer om gulløpet her:

http://www.orientering.no/t2.asp?p=63680&x=1&a=252480

Og her kan du lese mer om fredagens konkurranse:

http://www.orientering.no/t2.asp?p=63680&x=1&a=252449

Maren har vært aktiv også i langrenn tidligere, før det ble skiorientering vinters tid. Broren Sindre har både gull og sølv fra junior EM i skiorientering i 2008, da Maren var med på det norske bronselaget. Han har også tilhørt norgeseliten i orientering som junior. Han løper orientering for NTNUI i Trondheim. Når vi tilføyer at Eirik også har vært en utmerket o-løper på kretsplan pluss foreldre aktivt med i o-miljøet, kan vi snakke om en skikkelig idrettsfamilie.

 
Les Liernetts artikkel om Maren etter Junior-EM i skiorientering i 2008:

http://www.liernett.no/publisering/?handling=endre&id_artikkel=2333#lagret


Forrige artikkel:Kaos på sosialistisk sideNeste artikkel:Liung, de brunes favorittspiller i går
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode