Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a61f389d01e1543a933e3803769eb605

Godt idrettsår for liungene

Flotte arrangement på stadig bedre arenaer, nivåheving på flere plan, flere gode rekrutterer, voksende vilje til klubbsamarbeid og flere liunger i flere idrettsgrener preget 2011. Idrettsinteresserte kan glede seg til 2012 -

Så lenge årsmøtene til Spa/Bra IL og Liungen IF ikke er avviklet, vet vi ikke hundre prosent hva som blir resultatet av forhandlingene om et klubbsamarbeid. Men så langt er det ikke noe som tyder på at de siste ukers møtevirksomhet med de involverte klubbene skal stoppe opp på nyåret. Når ildsjelen og "Mr Liungen" Jens  E . Johannesen så klart uttaler at det er på tide med et langt tettere samarbeid mellom Spa/Bra og Liungen er det et klart signal om støtte videre.

Undertegnede tok opp spørsmålet om et klubbsamarbeid på fotballfronten for cirka 20 år siden som skribent for Lierposten. Som ved andre anledninger da dette spørsmålet ble luftet, endte det med kun med positive uttalelser fra enkeltpersoner – uten at klubbene så ut til å være villige til å samarbeide på organisasjonsplan. 
Samarbeidslaget i fotball, junior g 19, mellom Liungen IF og Lier IL var nokså vellykket for noen sesonger siden. Men Buskerud Fotballkrets stoppet en videreføring året etter. I stedet måtte de aktuelle spillerne fra Liungen IF melde overgang til Lier IL. Liungen ble tappet for talenter til A-laget, som hadde noe på gang og var nær opprykk det året.

På samme tid startet Spa/Bra IL s  A-lag fremgangen, ikke tilfeldig, men gjennom godt miljø, god treningsmoral og trenerkompetanse. At laget i beholdt plassen i 3. divisjon 2011 er svært viktig. Svært viktig er det også at Liungen IF og Spa/Bra IL trekker sammen med tanke på rekruttering. Men klubbene kan også gi breddefotballen et løft, men det forutsetter at trenerkompetansen og miljøet beholdes i moderklubbene. Kristian Bye Andersen og Kenneth Sørheim var i ferd med å bygge opp et godt treningsmiljø på seniornivå i Liungen IF.. Det er et tap hvis 11` er fotballen ikke engasjerer disse to på gutte- , junior- eller seniornivå i 2012.

Også breddeklubben Lier bør kunne tjene på et klubbsamarbeid på den andre siden av bygda. Talentfulle spillere kan få prøve seg på nivå tre eller høyere i årene som kommer. I Likhet med Liungen IF, har Lier IL vist seg som en fremragende breddeklubb og som arrangør av cuper. Bendit Cup har fått fortjent ros og oppmerksomhet fra Norges Fotballforbund. Tidligere fotballpresident Omdal har vært full av lovord. I 2011 var det ekstra stor stas med besøk av profilene Drillo og Grodås. Lier IL s stab, med daglig leder Brita Røed i spissen, har gjort en formidabel innsats gjennom å engasjere klubbens rekrutter og frivillige. Det er et tap, at Røed med sin erfaring og gode kontakter til fotballkrets og forbund, nå gir seg -
Liungen Cup på Stoppen i to junihelger hvert år er et imponerende arrangement. Liungen IF er også svært dyktige på å engasjere foreldre og yngre medlemmer. Et samarbeid med Spa/Bra i 2012 bør kunne gjøre at disse cuphelgene vil kunne bli lettere å arrangere.

Nå er vi midt inne i håndballsesongen. St Hallvard Håndballklubb, stiftet i 2008 som en samarbeidsklubb for Reistad IL, Lier IL og IL ROS, hevder seg spesielt godt på rekrutteringssiden. Klubbens g 18-lag er pr dags dato på en meget sterk 4. plass i den landsomfattende Sparserien etter fem seire og ett tap. SHK har en satsingsgruppe Herrer A / G18 SPAR, en rekruttgruppe Herrer B / G18 og en yngregruppe G16 BRING. Torbjørn Bergerud er tatt ut på Norges U-lag som skal spille treningskamper mot Sverige 11. til 15. januar. Ole Jakob Borch er reserve.
Håndballfolket er godt organisert og samler fortsatt svært mange, spesielt på jentesiden. Heiahallen vil nok bety et ekstra løft for idretten, spesielt på Tranby og på Lierskogen.

Individuelle utøvere

Skiskytterne fikk oppgradert anlegget på Eggevollen i 2011. Det vil nok bety ytterligere muligheter for rekruttering. Nå er det bare skiskyttermekkaet på Modum i oppvekstområdet til til den levende skilegenden Ole Einar Bjørndalen, som overgår Lier IL s gruppe i Buskerud.
Sjåstad/Vestre Lier IL og Lier IL samarbeider om anlegget på Eggevollen. Det er ikke tilfeldig at man ser klubbdrakter merket Konnerud IL og ROS i løypene der oppe på dager med lite snø. Lier Kommunes løypekjørere tilhørerer jo norgeseliten.

Søskenparet Maren og Sindre Jansson Havestad er klar for en ny sesong i skiorientering. Maren, som representerer Konnerud IL, feiret nye triumfer i o-løypa i 2011. Sindre har satt seg nye mål i skiorientering i 2012 etter en middelmådig sesong i 2011. Begge to representerer Lierbygda O-lag på vinteren.

Gjermund Sørstad er landslagsløper med nye oppgaver i 2012. Ultraløperen, med røtter i Sjåstad, skal løpe distanser på både 50 og 100 km i 2012. Den siste dreier seg om VM i Italia. Han skal også løpe 24 timers løp i Polen i 2012. På nyåret skal han løpe 50 km på løpebanen under tribunene på Bislett.
Gjermund representerer Sturla i Drammen.

Søskentrioen Ulvund i Sylling hevder seg svært godt både nasjnalt og internasjonalt både i boksing og kickboxing. Det er blitt en anselig mengde medaljer på både Hanne, Kristin og Hans Olav som representerer Drammen Bokseklubb.

Motorsporten
Som vanlig hevdet NMK, Lier seg i norgestoppen. Det ble et nytt lag-NM. Blant de individuelle utøverne viste, blant andre, Jan Olav Lunewski og Even Heibye sterke resultater.
ATV-kjøreren Tor Erik Wam, fra Baneveien på Egge, hevder seg internasjonalt. Han vant blant annet en runde under det danske mesterskapet.
At kulturprisen ble tildelt Hans Erik Fuglerud bør også sees på som en stor anerkjennelse for hvor viktig motorsporten er for Liers ungdom.

Liunger i andre klubber
Til slutt bør vi glede oss over at Thomas Sørum (28) og Martin Rønning Ovenstad (17) får prøve seg på landslag i fotball i 2012. Begge med røtter i Liungen IF. Thomas Sørum, nå i Helsingborg og klar for Europacup i 2012, får sannsynligvis sin debut mot Thailand eller mot Sør-Korea i januar. Martin Rønning Ovenstad har etter hvert mange landskamper på aldersbestemte landslag siden debuten på Norges g 15 på Modum i 2009. Det lover godt for ytterligere fremgang når han nå skal prøve seg på elitenivå i Godset. Det bør gi trygghet, at han har god hjelp gjennom Ronny Deilas gode treningskompedtanse på spillerutvikling. Det edr heller ikke noen ulempe at han er bosatt på Stoppen. Ronny har også vært svært delaktig i framgangen til Spa/Bra.
Mads Hansen fra Tranby, nå elitespiller i Fredrikstad, gjestet Lier IL s juniorlag i høst. I likhet med Martin og Thomas påpeker at han at det er kun hard treningsarbeid som gir fremgang.

Men også miljøet er viktig. To av Fotballkretsens Fair Play priser gikk til  til Lier IL s juniorlag 2 og Syllings kvinnelag i høst understreker hvor viktig det er med et godt miljø.

Et overordnet mål for idretten bør være å skape gode miljøer for å holde flest mulige utøvere i gang lengst mulig. Og da har vi heller ikke glemt turn, hestesporten, turlangrenn og andre grupper med mange uttøvere -

God nytt idrettsår!

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode