Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: aa8fbe577348e1b1c9899e0e42e219e4

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Med seier til Hallingdal kunne Liungen med seier i lørdagens kamp på Liungbanen og seier i siste kamp mot tabelleder Moingen fortsatt håpe på opprykk. Nå ser det, imidlertid, ut som lokaloppgjøret mellom Liungen og Lier vil bli et rent prestisjeoppjør ---

Nå kan en planlagt klubbsammenslåing (Drammen Fotballklubb) få følger for opprykksmulighetene for lagene som tar 2. plassen, men dette er usikre prognoser så langt.  Derimot vil progressive ledere for de to største Lier-klubbene kanskje få ytterligere argumenter for samarbeid med tanke på å heve nivået. Går det som de fleste tror vil Sparta/Bragerøen feire opprykk til 4. divisjon denne helga.

Spa/Bra som klubb bør ha større ambisjoner om å overleve i 4. divisjon. Da er ikke veien lang for ledere i klubben på Stoppen fra klubbhuset på Brakerøya og ned til Liungbanen eller opp til Tranby. Spa/Bra har noen kloke spillere med erfaring i andre klubber på høyere nivå enn både 5. og 4. divisjon. Likevel mener vi bestemt at klubben trenger forsterkninger i form av yngre og ambisiøse spillere, hvis målet er 3. divisjon.

Det haster å konsolidere det samarbeidet man har hatt Lier og Liungen i år på G 19 ("Samarbeidslaget"). Samarbeidet bør også gjelde G 17 og 18, og ikke minst i jenteklassene.  Og det siste er vel så viktig om kvinnefotballen noen gang skal nærme seg Liungens glansperiode for noen få år siden ----

Hvorfor ikke trekke veksler på kompetansen som finnes i kommunen, ikke bare på nåværende trenere og talentfulle ungdommer, men også på tidligere ledere og spillere?  I kommune etter kommune med Liers befolkningstetthet ser man mange eksempler på at det har nyttet å trekke sammen for å stimulere til å nå et høyere nivå, uten at tilbudet til breddeidretten er blitt forringet. For noen måneder siden virket det som om det hersket nærmes en angst blant enkelte ledere mot et samarbeid. Liernett har tidligere vist til hva håndballfolka har klart. Det er da ikke slik at breddeidretten i kommunen taper på om de meste talentfulle og de mest treningsvillige får et tilbud lokalt, i stedet for at de blir sugd opp av de store klubbene i Drammen, Bærum og Oslo?

Men et tettere samarbeid må klargjøre målsettinger. Og ikke minst bygge stein på stein. Og begynn, for eksempel, med å lytte til evalueringene til dem som i år i år har gjort et helhjertet forsøk på samarbeid, nemlig trenere og ledere for årets Samarbeidslag Lier/Liungen G 19

PS! Bildet i ingressen viser faksimile fra Lierposten for nøyaktig 15 år siden, etter at Lier hadde sikret opprykk til 3. divsisjon. Noen vil nikke gjenkjennede til blant andre gateløper og maratonløper Øystein Mørk (første rekke f.v), Tom Erik Rønning (nr 4 i forreste rekke, nå med en talentfulle og landslagsaktuell sønn I Liungen), og ikke minst  Eivinn Haugan (nr 6 i forreste rekke, fortsatt aktiv nå i Liungen)

Forrige artikkel:SISTE: Klar melding!Neste artikkel:Tilbake etter skade
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 4. oktober 2008 18:11: Tvilende
SpaBra har akkurat rykket opp i 4. div!
Det kan da ikke væe noe lurt å innlede samarbeid med en klubb som tar seg til rette, som har dårlig økonomi og som har distriktets høyeste kontingenter i aldersbestemte klasser? For en liten klubb som SpaBra, med et OK A-lag som faktisk klarte opprykk, med sunn økonomi, god organisasjon og lovende lag nedover i rekkene. Høres svært lite fornuftig ut.
Skjønner at Liernett av en eller annen grunn ønsker dette sterkt, men det styrker ikke akkurat ideen....
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode