Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d9160aa7494b168d75657d429ac9f91e

Ikke godt nok organisert som toppklubb.

-- Idrettsforeningen Liungens elitelag hadde ambisjoner om å beholde plassen i Toppserien. Talentene finnes i hopetall i klubben. Det er ikke selvskryt av klubbens ledere når de beretter om en sterk fotballinteresse blant rekruttene i klubbens nedslagsfelt. Fotballgruppa virker lite samlende og ser ut til å mangle driv og strategi. Det kan umulig bare skyldes at elitelaget for kvinner har slitt i bunnen i hele år.


Vi lar dette laget, Liungen Gullaug representere Liungen som den gode breddeklubben. Lungen Gullaug er delt opp i to lag med seks spillere på hvert lag. De har spilt sammen i tre år og har felles treninger. De trener to ganger i uka og spiller seriekamper en gang i uka (som regel dobbeltkamper). I år har det blitt veldig jevnt i serien, noen tap og noen seire. Trenere har vært Trond Zweidorff og Trond Lund, mens Kari Norup Berget har vært oppmann. De har deltatt i Liungen cup, Birkebeineren cup og ROS cup i år. Her laget fotografert etter at de vant mot henholdsvis Lier Tigrene og Sylling.
Foran f. v.: Carl Fredrik Lund, Fredrik Drag, Fridtjof Larsen, Bak. F.v. Jørgen Hansen, Knut Joakim Ellingsen, Simon Dahl.

Trass i god pressedekning fra de lokale media har publikumsbesøket på Liungbanen vært bedrøvelig. For oss som har vært til stede er det underlig at så lite blir gjort fra klubben for å trekke publikum. De fleste norske EM stjernene fra den suksessrike turneringen i England med supertalentet Herlofsen i spissen for årets lag Kolbotn spilte mot Ingunn Sørum og hennes lagvenninner i høst. Hvor var alle rekruttene med sine foreldre? Hvorfor er det ikke jobbet mer med å trekke, i det minste, egne medlemmer til Liungbanen? Det burde være mye læring og inspirasjon å hente fra Liungbanen for de unge ---- Kvinnefotballen i Liungen mangler konkurranse i hele fylket. Det kan likevel tyde på Team-Liungen, rekruttlaget, har hatt noe på gang i år. Men vi stiller spørsmål om klubbens seniorlag samarbeider på en profesjonell måte. Herrelaget, med sitt klare nedrykk, er også tilbake til det grå lokale nivået.

Presseoppslag om klubben som en satsningsklubb virker mer teoretisk enn reel. Vi har sett den famlende og lite strukturerte satsningen motstykke på herresiden, Godset, med pengebruken og manglende samarbeid med ”farmerklubbene” Mjøndalen og Åmot. I Liungen virker det også noe famlende og defensivt. Det vil dessverre ta tid før anlegget som kunstgressbane er på plass. I mellomtiden bør Fotballgruppa, på eliteplan, evaluere både resultater og arrangement. Det er i hvert fall underlig at det ikke er mulig å gjøre mer ut av en kvinnelig toppklubb i en kommune på 21 000 innbyggere. Ingen andre kvinnelige lag konkurrerer om oppmerksomheten. Potensialet ligger der. Kanskje burde ledelsen ta kontakt med Kolbotn, Klepp og andre for å lære?

Forrige artikkel:Ikke drikk vannet i Sylling!Neste artikkel:Nå braker det løs
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode