Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Svak talentutvikling i kvinnefotballen?

Klepptrener Knut Eriksen, opprinnelig fra Åssiden i Drammen, savner plan over kvinnefotballen i Buskerud.

I motsetning til Liungen berget Klepp plassen i Toppserien. Med solide røtter i Drammen og sønn av Strømsgodsets sideback Erik Eriksen på det gyldne 60-70-tallet, har han fulgt Liungen og kvinnefotballen i Buskerud med interesse.


- Jeg reagerer på Drammen kommune sin håndtering av Liungen ved seriestart og deres
forespørsel om å spille på Marienlyst. Så langt jeg kjenner til er dette er
regionsanlegg, sier Eriksen til Liernett.
- Drammen kommunes sto for en tåpelig håndtering av ønske om å spille kvalifiseringskampen
på Marienlyst. Det ville selvfølgelig ikke hatt noen konsekvens for gresset
i mars/april.
 
Eriksen sier at Buskerud Fotballkrets også viser en total mangel på tilstedeværelse i det offentlige rom. - Men Buskerud har ikke lenger lag i Toppserien. Kretsen er heller ikke representert med noe lag i 1.divisjon, sier han.

- Det betyr at unge jenter, når de er ferdig med Videregående skole, vil være fritt vilt for andre klubber. Det store problemet er at 2.divisjon ikke er utvikling mer enn i ett eller to år fra spillere er 16 år, understreker han.
Eriksen mener det burde vært åpnet også der for spill fra de er 15 år gamle.
- Buskerud fotballkrets må derfor ha utviklingstiltak fra 14 år som sikrer at spillere blir kartlagt og veiledet inn mot klubber som har seniorlag i 2.divisjon med det må for øyet å få minst et lag til i 1. div. Dersom det ikke skjer,
blir tilfanget i drammensområdet av spillere for lite til at det blir god nok kvalitet til å ha et godt toppserielag, mener han.
 
Eriksen forteller at Klepp ønsket sterkt at Sola skulle rykke opp i 1.div. Det ville gitt Klepp en
mulighet til å fylle ”pyramiden fra 3.div, 2.div, 1.div, elite i eget nærområde. I dag er det tre 2.divisjonslag i sørfylket og ett 1.div lag i Haugesund. - Det er for lite.

-  Hvilke signaler er kommet fra den nye spillerutvikleren i Buskerud Fotballkrets, Kenneth Karlsen?

- Han uttalte i sin "tiltredelsestale" at det var viktig å rekruttere spillere til toppklubbene på herresida. Han burde vært instruert til å si "toppklubbene på herre- og kvinnesida, påpeker Knut Eriksen.
- Hvor er talentutviklingsarbeidet Buskerud på jentesida? spør Klepp-treneren. - Dette kjenner jeg ikke i detalj, innrømmer han, - men leser ingen ting om det.

Liungens rolle
Videre spør han: - Hvor er Liungens rolle som talentutvikler i samarbeid med Buskerud Fotballkrets?
- Jeg kjenner ikke til hvordan dette gjøres i Buskerud, men vi mener at
toppklubbene, som er så "eneveldige" som tilfelle er i Buskerud, og Liungens posisjon i
Buskerud, må utvikle et godt samarbeid med en spillerutvikler i kretsen. I Buskerud betyr det at det må settes i verk tiltak som faser jenter fra 15 år til Liungen, sier han til slutt.
4 kommentarer

Lørdag 25. november 2006 18:07: Kjølv Eidhammer
Ønsker bare å informere om at det høsten 2006 har vært en strålende utvikling med tanke på struktur av talentutviklingen i Buskerud. Dette er et satsingsområde i kretsen, og vi snakker om påvirkning helt ned til 13-års alder. På sikt vil ikke bare Liungen kunne nyte godt av dette, men det vil også kunne føre til at flere damelag vil kunne nå 2.div innen kort tid.
Søndag 26. november 2006 18:37: knut Eriksen
Til Kjølv Eidhammer.
Så flott! Hvor er mediaomtalen av det.? skap litt entusiasme rundt jente og kvinnefotballen i Drammen og buskerud. Vis dere fram! Liungen får nesten bare "Pepper" Jeg gleder meg over din melding. Håper dette medfører at man raskt får et fundament som gjør at man igjen får et elitelag i buskerud.
Tirsdag 28. november 2006 10:22: Hans Petter Hoelstad - Liungen
Til Knut Eriksen
Helt enig med deg når det gjelder utviklingsmiljøer. Buskerud og Liungen har slitt under at det ikke finnes gode nok 2. og 3. lag i fylke. Nå jobbes det bra i kretsen og Liungen er med på dette samarbeidet. I samarbeid med de andre klubbene i Buskerud håper vi ikke bare selv å komme tilbake i toppen, men også løfte kvinnefotballen i Buskerud opp på et høyere nivå. Lykke til i 2007. Håper å møte dere på nye Klepp stadion i 2008.
Tirsdag 28. november 2006 12:05: Trond Myrvang
Unnskyld... men leser innlegget til Eidhammer, der han påstår at utvikling av talenter på jentesida er et satsingsområde i kretsen.
Denne frasen har jeg hørt i mange, mange år, uten at jeg kan se at ting har blitt bedre. Det er derfor ikke rart at de få talentene som holder ut utover videregående-alder (19-20 år) går til klubber utenfor Buskerud.Få sving på skole/idrettstilbudet for denne gruppen, dvs samarbeid krets/skole/klubb!!

Flere saker fra arkivet

Stor respekt for Liungen

Klepps trener Knut Eriksen ( på bildet) husker Liungens sterke andre omgang, da laget hans vant 4-2 på Liungbanen i juli, men mener at laget hans fortsatt er sterkere enn Liungen.

Publikumsrekord i dag

Fotballinteresserte elever fra Hegg skole kan hjelpe Liungen til seier i avgjørende kamp mot Grand i dag.

"Nye" Klepp i framgang

- Klubben mistet nesten alle spillerne med Dagny Mellgren (bildet th) i spissen i fjor og måtte bygge opp et nytt og ungt lag, sier trener Knut Eriksen (43), opprinnelig fra Åssiden, til Liernett før den avgjørende kampen for Liungen på Liungbanen lørdag.

Krav til trenerkompetanse nødvendig

Petter Høgset, som var trener for Liungens rekrutteringslag Team Liungen inntil i høst, er meget kritisk til hvordan kvinnefotballen blir drevet i Liungen og i Buskerud.

Slutt på toppsatsinga?

I dag avgjøres det sannsynlig om Liungen rusler ut av kvinnefotballens 1. divisjon

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Kretsmester før siste kamp

Håkon Grøtdal fra Buskerud Fotballkrets delte ut både pokal og pins til glade jenter på Liungens sjuerlag i kvinneserien i går.

Utfordrer fylkeskommunen

Åse Klundelien er en av innlederne når Drammen Kvinnesaksforening drøfter nedleggelsen av Likestillingsutvalget i Buskerud.

Kjempeutfordring for ung dommer

Usman Aslam (18) fra Liungen skal dømme treningskampen mellom Strømsgodset og Hønefoss i morgen

Kjersti Thun ny trener i Liungen

Nybakt cup-mester blir trener i Liungen.

Liungens assistenttrener forlater klubben

Hasse Svanberg blir ikke med videre etter nedrykket fra Toppserien. I stedet blir han trener for gutter elite i Konnerud Idrettslag. - Jeg har ingen kommentar til det Liungen har gjort i trenerspørsmålet, sier Svanberg til Liernett i kveld.

Fair-play-laget overtar

Trener for Lier IL s gjenstående juniorlag, Arne Steinar Kvisle (th på bildet), og laget hans har tatt sitt ansvar for å "redde" seniorfotballen etter at klubbens A-lag først ble trukket fra 5. divisjon.

Valgte seniorlag

- Konklusjon på møtet med spillere og foreldre i går kveld ble at Lier IL vil stille med ett ungt lag i samarbeid med Amazon, Asker, sier Leif Helge Røed (på bildet), leder av fotballgruppa.

Vil kjempe for bioenergi

Ved Venstres landsmøte neste helg vil Buskerud Venstres delegasjon sette fokus på økt utnyttelse av bioenergi.

Tillit, trivsel og trygghet

Det har preget miljøet til Lier IL s andrelag i juniorklassen. Buskerud Fotballkrets har merket seg spillernes god holdninger.

Går Godset for Lierstranda?

Strømsgodset har vraket Marienlysts gamle gress.

Jentene strømmer til

-Vi fokuserer på å ha det gøy, møte gode venninner og utvikle oss som spillere, sier trener Øyvind Nilsen om den svært store interessen for kvinnefotballen i Sylling.

Fokus på Fair Play

- Dette er i fokus under fotballskolene i Buskerud, sier klubbutvikler Øyvind Nilsen i Buskerud Fotballkrets

Kandidater til regionslandslaget

Fotballtalentene Maja Thunberg Sendstad (tv), Lise Caspersen (i midten) og Silje Tufteland Moksnes er klare for nye utfordringer --

Ny trener i gang i Liungen

Roger Johansen er tilsatt som ny hovedtrener for Liungens elitelag i Toppserien og har overtatt etter Kjersti Thun ( på bildet )

Setter arbeidsvilkår i fokus

For 25. året på rad besøker LOs Sommerpatrulje bedrifter i Buskerud hvor det er unge arbeidstakere.

Den store idrettsfesten

Det var mange blide og fornøyde barn, her representert med duellerende spillere, under helgens Bendit Cup på Tranby

Liungen har kabalen klar – nesten.

Bare noen dager etter Drammens tidendes oppslag om usikkerhet i Liungens spillergruppe, kom ei pressemelding som skisserer arbeidsgruppa som skal jobbe med å utvikle klubben videre.

Hvilke spillere forsvinner?

Forsvinner Liungens mest rutinerte spillere ut av klubben denne uka? Fire av dem er avbildet her --

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Betyr mye for idrettsmiljøet

- Månedens Blomst for april ble gitt til Kristoffer Helgerud før kampen mellom Lier IL og Åmot IF mandag kveld.

Ambisiøs dommer

Usman Aslam håper at han blir tatt ut til å dømme sluttspill under årets Norway Cup

Elendig 1. omgang ødela

- Det sliter veldig på motivasjonen og gå av banen med 0 poeng, sa en tappert smilende målscorer, Miriam Mumtaz (på bildet) etter å ha kommet seg litt etter skuffelsen og tapet 2-4 mot Klepp.

Liungen høyere oppe i år?

Liernett har utfordret to ordførere, hvorav den ene har vært fotballpresident, og nåværende og tidligere personer med en viss tilknytning til Liungen til å tippe rekkefølgen i Toppserien.

Sjuer med

Det foretrekker Kristine Rasmussen (her nr to fra venstre) som er skuffet over Liungens manglende satsing på kvinnefotballen --

Åpner for kollektivtrafikk på anbud

Fylkestinget har åpnet for at kollektivtrafikken i Buskerud skal ut på anbud. Det betyr at operatører kan få bonus når antall passasjerer øker.

Ivar Hoff refser Liungen

Liungen burde ha sagt nei takk til å overta plassen etter Asker, skrev den kjente TV-kommentoren i Drammens Tidende i går.

Inspirasjon til Fair Play

- Dere har det nok mer morsomt enn vi hadde, sa en meget engasjert Per Ravn Omdal til den unge garde, før pokal og sjekk ble overrrakt Sparta/Bragerøen Idrettslag

Forsvarsklippe uten motivasjon

Liungens forsvarsklippe fra siste sesong, Monica Løvseth, mangler motivasjon til å fortsette i Liungen. Foreløpig har ingen andre klubber tatt kontakt med henne. Men hvor lenge varer det?

Ulla Nordgarden tar utjevningsmandatet

Dette sier Ståle Sørensen, valgkampsekretær i Buskerud Venstre

LOs sommerpatrulje i Buskerud

For 22 år på rad vil LOs sommerpatrulje informere unge arbeidstakere om deres rettigheter og plikter i arbeidslivet.

Konsentrasjon er viktig

- Og guttene fikk fortjent ros av Godsetspillerne Inge Andrè Olsen ( i midten) og Adam Larsen (th), sa trener Arne Steinar Kvisle (tv) etter treningsøkta med Liers G-14 lag tirdag kveld

Liungens framtid

Dagens loddselgende fotballjenter får stå som en illustrasjon for den nye ungdomslinja, og spillertroppen som møter Hallingdal i morgen har en gjennomsnittsalder på 19 år --

Effektive foran mål

Liungen sikret seg tre viktige poeng mot Konnerud etter 4-1 på Liungbanen i kveld

Fair Play - prisen til Sylling

Klubbens kvinnelig sjuerlags gode holdninger er blitt registrert i Buskerud Fotballkrets.

Skandaløst av kretsen

- Åssiden burde ikke ha spilt i kretsens øverste divisjon, sier Liungens trener Brede Nybråten etter at Liungens kvinnelag hadde gjort målkalas mot urutinerte Åssiden

Takket nei til Buskerud Kollektivtrafikk

Fra mandag 26. mars vil busstilbudet i Lier kuttes. Endringene påvirker både busstilbudet mellom Oslo og Lierbyen og mellom Sylling og Lierbyen/Drammen.

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Meget høyt nivå

Det er styremedlem i Buskerud Musikkråd Tore Stustads vurdering etter Ungdommens kulturmønstring forrige helg i Ål Kulturhus

Savner kontakt med spillerne

Lena Tyriberget, Liungens tidligere trener (her t.v. med Ingunn Sørum), jobber snart med fotball på heltid.

Samarbeid på juniornivå

Liungens keeper Granit Ademi (tv) og Strømsgodset Ole-Anders Wendelborg takker hoveddommer Vidar Støa, IBK og assistentdommerne Terje Danielsen og Soma Rostam, begge Åssiden IF etter årets siste seriekmp i interkrettserien G16. Både liungen og Spa/Bra ser nye muligheter til et felles løft etter en god sesong for begge klubber.

Tviler på NRK s redelighet

- Det er viktig at velgerne gis riktig informasjon og informeres på en oppklarende måte av statskanalen, mener Ståle Sørensen, fylkes - og valgkampseskretær for Venstre.

Klargjør målsettingen!

Hallingdal tapte mot Moingen, og dermed røk siste sjanse for Liungen for å kunne oppleve jubelscener ved et opprykk ---

Frist til onsdag

Anja Ormåsen er en av seks spillere i Liungen som nå har fått frist til onsdag om å svare den sportslige ledelsen om hun vil spille for Liungen etter at styret har lagt en økonomisk ramme

Viljen til å trene

- Det er viktigste, sier Brede Nybråten, trener for Jenter 16 i Buskerud Fotballkrets i en kommentar etter at tre spillere fra Lier IL er uttatt på kretslaget i helga.

Betsafe tror på Liungen

…men holder Grand som favoritt i kamp én

- Buskerud AP støtter St. Hallvardspillet

Innlegg fra Turid Hellgren (AP)

Resultater fra gjettekonkurransen

Hvor mange Buskerud-lag og liunger har spilt cupfinaler i fotball?

Rekorddeltakelse

181 lag er påmeldt til Bendit Cup som er høstens fotballfest for de yngste i vårt distrikt.

På full marsj framover

Kunstgressbanen vil bety mye for bredde og topp for lierfotballen, spesielt for klubbene Sparta/Bragerøen og Liungen

Trenerkurs på Tranby

Det avholdes for tiden trenerkurs på Tranby. Kurset er i regi av Buskerud Fotballkrets, og Lier IL er vertskap.

Viktig rolle for Lene

- Det er viktig å få med Lene Ask Johannesen videre, sier Liungens nye trener Brede Nybråten til Liernett

Fine dueller på Lier stadion

Det ble nok en suksess for arrangøren av Liungen Cup der lokale lag hevdet seg meget godt.

Klar for ny sesong

- Noen spillere har takket for seg og nye er kommet til, men grunnstammen har bestått, forteller Ketil Verpelstad (bildet), pådriver for Liungen IF Futsal

Flere erstatningskrav for tap av sau

Det er søkt om erstatning for tap av 196 sau tatt av fredet rovvilt i Lier

Bærbare PC-er til alle

Alle elevene i de videregående skolene i Buskerud får egne bærbare PC-er

Liungen mangler struktur

- Han var litt imponert over Liungens innsats i andre omgang, men Klepps trener og drammenser Knut Eriksen (43) syntes Liungen manglet struktur i sitt spill.

Dødsulykke ved Lierkroa

En person bekreftet omkommet etter en ulykke ved Lierkroa

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Tar Kiwi-kunnskap til klasserommet

Ni lærere fra Buskerud fylkeskommune har i høst hospitert i salgsfaget på Kiwi-skolen i Lier.

Flertall for Buskeruds smarte energiforslag

Buskerud Venstres stortingskandidat la frem sitt energiforslag på landsmøtet i Stavanger

På bolletoppen

- Det er ingen tvil om at folk i Buskerud liker boller

God treningskultur over flere tiår

- Årets opprykk er et resultat av gode treneres langvarig innsats og med høy faglig kompetanse, både håndballfaglig og menneskebehandling, sier tidligere trener og arkitekten bak Reistads håndballskoler, Erik Bjørnstad,

Spiller på kretslaget i helga

Agnes Skogmo (her i Liungens drakt til venstre) er en av hele sju spillere i aldersbestemte klasser som skal for Buskerud kretslag i helga.

I morgen er det slektforskningens dag

Flere foredrag på biblioteket i Drammen

Kretslaget til finale

Buskeruds kretslag G15 spilte i helgen A-sluttspill i sør-norsk mesterskap i Skien

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Mye frustrasjon i Liungen

Treneren for Liungen Roy Tommy Tollefsen gikk i dag ut og kritiserte mangel på samarbeid innad i klubben. Han sier han har hatt et flott år med laget, men at han nå takker for seg. Tollefsen kritiserer også at han ikke har fått avklart sin egen situasjon i klubben, og at han har manglet retningslinjer og feedback fra et styre han betegner som lite edruelige.

- Viktig å beholde samarbeidet

- Det uttaler Knut Grothaug (th på bildet), leder i IF Liungens foballgruppe til Liernett etter at klubben ikke får lov å samarbeide med Lier IL om et felles junior lag neste år --

Trivsel gir resultater

Håkon Grøttland, nylig suksess som trener for Norges J-15 landslag, overrakte pokalen til kaptein Marit Bekken Nilsen etter at Syllings kvinnelag ble en suveren kretsmester for sjuerlag.

Jente i rideulykke

Sendt til Sykehuset Buskerud etter å ha falt av hesten under ridning lørdag ettermiddag

Erstatning for 117 sau i Lier

Aldri tidligere gitt erstatning for flere rovdyrtatte dyr i Buskerud

God valgdeltakelse i Lier

Fremmøtet under valget i Lier var høyere enn både Buskerud og resten av landet

Bittert nedrykk

Bussturen fra Larvik ble svært tung for spillere, trenere, ledere og supportere søndag ettermiddag. Kun ett mål manglet for å få fornyet kontrakten i Toppserien. Midtveis i andreomgangen så alt lyst for Liungen. Arna/Bjørnar ledet over Klepp, og Liungen var i ferd med sette inn seiersmålet mot nedrykksklare Larvik. Så begynte Klepp opphentingen som endte med utligning 15 minutter før slutt, mens Liungen feilet på den ene sjansen etter den andre i sluttminuttene.

Eventuell ny kontrakt krever endringer

- Beholder Liungen plassen i Toppserien kreves det store endringer, sier asssistentrener Hasse Svanberg til Liernett i kveld. - Støtteappparatet må bli bedre. Nye spillere med personlighet og spisskompetanse må hentes inn på et tidligere tidspunkt. Vi må også stille større krav til spillerne. Allerede i morgen, mandag, hospiterer to unge spillere på trening med Liungen. Det er en spiller fra Solberg, født i 1989, og en ett år yngre spiller fra Glassverket.

Avdelingsmestre

Liungens G 15 lag er ett av mange lag som nå har avsluttet en fin sesong

Et foregangsfylke i klimasaken

Den nye fylkeslederen i Buskerud Venstre, Rebekka Borsch (på bildet) fra Røyken, mener dette bør være målet i Buskerud.

Kom igjen, jenter!

Det var spilleglede og stort engasjement, da Sylling IF arrangerte sin fotballskole for 65 barn i helga.

Framtidas Liungen

Liungen var et flaggskip i kvinnefotballen i Buskerud for bare et par år siden, og kanskje kan dagens J-14-lag og Kristin Bøe Friksen (på bildet) gjenreise gammel ære om noen år ---

Lanseres som listetopp

Geir Stave, folkevalgt fra Hurum og leder i Buskerud Venstre, kaster seg inn i kmapen om å bli førstekandidat til Ventres til Stortingsvalget neste år.

Undervurderer ikke Liungen

- Jeg forventer at hver enkelt av oss yter maks i denne kampen, sier landslagets og Kolbotns midtbanestrateg Ingvild Stensland til Østlandets Blad. Det vil bli et nytt hardkjør for Liungens forsvar, hvis landslagskollegene Isabell Herlofsen (her fra fjorårets kamp på Sofienmyhr) og Trine Rønning innfrir Stenslands forventninger.

Suverent best

Kristine Kirkeng var en av målscorerne, da Liungens sjuerlag tok sin femte seier på rad mandag kveld

Ikke godt nok organisert som toppklubb.

-- Idrettsforeningen Liungens elitelag hadde ambisjoner om å beholde plassen i Toppserien. Talentene finnes i hopetall i klubben. Det er ikke selvskryt av klubbens ledere når de beretter om en sterk fotballinteresse blant rekruttene i klubbens nedslagsfelt. Fotballgruppa virker lite samlende og ser ut til å mangle driv og strategi. Det kan umulig bare skyldes at elitelaget for kvinner har slitt i bunnen i hele år.

Asker er flyttet ned - Liungen kan få toppserieplass

I dag ble det endelig avgjort at Asker mister plassen i toppserien fotball kvinner. Dette kan åpne for Liungen som mistet plassen i fjor.

Kolbotn seriemester - Liungen med ny bunnrekord

Kolbotn slo Ørn og Liungen går til kvallik med tidenes dårligste målforskjell.

Må slutte å klippe gresset

Beboerne ved Linnesstranda naturreservat risikerer politianmeldelse

Ny leder i Lier Ap

Tonje Evju trekker seg etter å ha vært leder i tre år og blir avløst av Geir Atle Granås.

36 kroner fra hver liung til Flyktninghjelpen

Bøssebærerne for årets TV-aksjon har vendt hjem og resultatet for årets innsamling er klar.

Et springbrett for mer langsiktig samarbeid

Tirsdag 26. oktober deltok konfliktrådet på et dialogmøte i Gildehallen i Lier, hvor et av målene er å få til et bedre samarbeid med politiet og lensmannskontoret.

Sparer fire spillere

Både Miriam Mumtaz (på bildet), Kathrine Nydahl, Anneli Ingebo og Marthe Kvaale, alle med småskader står over årets siste hjemmekamp mot serieleder Trondheims-Ørn, men er nok klare igjen mot Klepp neste helg.

Færre klasser neste skoleår

Hovedutvalget for utdanning har vedtatt totalt 4,5 færre klasser i de videregående skolene Buskerud neste skoleår, grunnet synkende elevtall