Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5cf62df6a86b9110e4efdf9d5ce30950

Svak talentutvikling i kvinnefotballen?

Klepptrener Knut Eriksen, opprinnelig fra Åssiden i Drammen, savner plan over kvinnefotballen i Buskerud.

I motsetning til Liungen berget Klepp plassen i Toppserien. Med solide røtter i Drammen og sønn av Strømsgodsets sideback Erik Eriksen på det gyldne 60-70-tallet, har han fulgt Liungen og kvinnefotballen i Buskerud med interesse.


- Jeg reagerer på Drammen kommune sin håndtering av Liungen ved seriestart og deres
forespørsel om å spille på Marienlyst. Så langt jeg kjenner til er dette er
regionsanlegg, sier Eriksen til Liernett.
- Drammen kommunes sto for en tåpelig håndtering av ønske om å spille kvalifiseringskampen
på Marienlyst. Det ville selvfølgelig ikke hatt noen konsekvens for gresset
i mars/april.
 
Eriksen sier at Buskerud Fotballkrets også viser en total mangel på tilstedeværelse i det offentlige rom. - Men Buskerud har ikke lenger lag i Toppserien. Kretsen er heller ikke representert med noe lag i 1.divisjon, sier han.

- Det betyr at unge jenter, når de er ferdig med Videregående skole, vil være fritt vilt for andre klubber. Det store problemet er at 2.divisjon ikke er utvikling mer enn i ett eller to år fra spillere er 16 år, understreker han.
Eriksen mener det burde vært åpnet også der for spill fra de er 15 år gamle.
- Buskerud fotballkrets må derfor ha utviklingstiltak fra 14 år som sikrer at spillere blir kartlagt og veiledet inn mot klubber som har seniorlag i 2.divisjon med det må for øyet å få minst et lag til i 1. div. Dersom det ikke skjer,
blir tilfanget i drammensområdet av spillere for lite til at det blir god nok kvalitet til å ha et godt toppserielag, mener han.
 
Eriksen forteller at Klepp ønsket sterkt at Sola skulle rykke opp i 1.div. Det ville gitt Klepp en
mulighet til å fylle ”pyramiden fra 3.div, 2.div, 1.div, elite i eget nærområde. I dag er det tre 2.divisjonslag i sørfylket og ett 1.div lag i Haugesund. - Det er for lite.

-  Hvilke signaler er kommet fra den nye spillerutvikleren i Buskerud Fotballkrets, Kenneth Karlsen?

- Han uttalte i sin "tiltredelsestale" at det var viktig å rekruttere spillere til toppklubbene på herresida. Han burde vært instruert til å si "toppklubbene på herre- og kvinnesida, påpeker Knut Eriksen.
- Hvor er talentutviklingsarbeidet Buskerud på jentesida? spør Klepp-treneren. - Dette kjenner jeg ikke i detalj, innrømmer han, - men leser ingen ting om det.

Liungens rolle
Videre spør han: - Hvor er Liungens rolle som talentutvikler i samarbeid med Buskerud Fotballkrets?
- Jeg kjenner ikke til hvordan dette gjøres i Buskerud, men vi mener at
toppklubbene, som er så "eneveldige" som tilfelle er i Buskerud, og Liungens posisjon i
Buskerud, må utvikle et godt samarbeid med en spillerutvikler i kretsen. I Buskerud betyr det at det må settes i verk tiltak som faser jenter fra 15 år til Liungen, sier han til slutt.
Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 25. november 2006 18:07: Kjølv Eidhammer
Ønsker bare å informere om at det høsten 2006 har vært en strålende utvikling med tanke på struktur av talentutviklingen i Buskerud. Dette er et satsingsområde i kretsen, og vi snakker om påvirkning helt ned til 13-års alder. På sikt vil ikke bare Liungen kunne nyte godt av dette, men det vil også kunne føre til at flere damelag vil kunne nå 2.div innen kort tid.
Søndag 26. november 2006 18:37: knut Eriksen
Til Kjølv Eidhammer.
Så flott! Hvor er mediaomtalen av det.? skap litt entusiasme rundt jente og kvinnefotballen i Drammen og buskerud. Vis dere fram! Liungen får nesten bare "Pepper" Jeg gleder meg over din melding. Håper dette medfører at man raskt får et fundament som gjør at man igjen får et elitelag i buskerud.
Tirsdag 28. november 2006 10:22: Hans Petter Hoelstad - Liungen
Til Knut Eriksen
Helt enig med deg når det gjelder utviklingsmiljøer. Buskerud og Liungen har slitt under at det ikke finnes gode nok 2. og 3. lag i fylke. Nå jobbes det bra i kretsen og Liungen er med på dette samarbeidet. I samarbeid med de andre klubbene i Buskerud håper vi ikke bare selv å komme tilbake i toppen, men også løfte kvinnefotballen i Buskerud opp på et høyere nivå. Lykke til i 2007. Håper å møte dere på nye Klepp stadion i 2008.
Tirsdag 28. november 2006 12:05: Trond Myrvang
Unnskyld... men leser innlegget til Eidhammer, der han påstår at utvikling av talenter på jentesida er et satsingsområde i kretsen.
Denne frasen har jeg hørt i mange, mange år, uten at jeg kan se at ting har blitt bedre. Det er derfor ikke rart at de få talentene som holder ut utover videregående-alder (19-20 år) går til klubber utenfor Buskerud.Få sving på skole/idrettstilbudet for denne gruppen, dvs samarbeid krets/skole/klubb!!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode