Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a92c311483fe37cf97b6363308ac0fa4

Setter arbeidsvilkår i fokus

For 25. året på rad besøker LOs Sommerpatrulje bedrifter i Buskerud hvor det er unge arbeidstakere.

- Ungdommens arbeidsvilkår er viktig for LO, og de skal ikke behandles dårligere enn øvrige arbeidstakere, opplyser Lena Reitan i LO Buskerud.

- Sommerpatruljens viktigste oppgave er derfor å informere ungdom om egne rettigheter og plikter i arbeidslivet, og veilede dem når ting går galt. Dette gjøres ved at vi besøker bedrifter der hvor det er unge arbeidstakere. Sommerpatruljen i Buskerud vil heller ikke i år ha som mål å ta flest mulig bedrifter for lovbrudd. Det beste for oss er at problemene løser seg, og at man har et godt arbeidsmiljø på bedriftene, forteller Reitan.

Det ble oppdaget lovbrudd hos 55 av de totalt 386 bedriftene Sommerpatruljen besøkte i Buskerud i 2009. Det er en nedgang fra tidligere år, selv om 13 bedrifter ble meldt videre til arbeidstilsynet.

- Vi har ingen indikasjoner på hva resultatet vil bli i år, men vi har allerede fått inn tips fra ungdom og bekymrede foreldre, forteller Lena Reitan som er Faglig Ungdomssekretær i LO Buskerud.

Mandag 28. juni vil Sommerpatruljen legge turen innom Lier kommune, og de tar gjerne i mot tips på telefon 8 100 199 eller e-post sommerpatruljen@lo.no.

Forrige artikkel:Dobbelt jubileum på LyngåsbanenNeste artikkel:Sankthansbål og brannsikkerhet
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lrdag 10. juli 2010 12:47: Petter Abrahamsen
Ungdommen må LEVERE først. De kan ikke bare bruke LO for å få lønn uten å gi en dritt tilbake. Det er bare å ignorere disse snørrhovne LO folka som liksom skal være "sommerpatrulje". Hvilken myndighet og hvilket mandat har de til å gjøre dette? Hvis foreldrene er misfornøyd, hvorfor engasjerer de seg ikke selv direkte? Fordi de heller vil ligge i hagen med en pils? Ungdom som ikke yter, de får sparken og ingen lønn. Slik er realiteten.
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode