Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9312d3b606f34e7afd3a41647c301811

Kommunen rydder opp

Etter at Liernett tidligere i uka skrev om bil- og båtvrak på Svangstrand i Sylling, har Lier kommune kommet på banen.

Arne Enger, en ivrig bruker av friområdet ved Svangstrand i Sylling, så seg lei av hensatte bil- og båtvrak.

- En rusletur langs idylliske Svangstrand i Sylling avslører stor likegyldighet når det gjelder å forsøple fine fellesarealer og forurense Holsfjordens vann. Bil- og båtvrak har vært hensatt på de offentlige friarealene her i mange år allerede, fortalte Arne Enger til Liernett tidligere denne uken.
- Hvem tar ballen? Jeg venter spent på hvem som fjerner skrotet først, spurte Enger i en henvendelse til Lier kommune, Fylkesmannen i Buskerud og Renovasjonsselskapet for Drammensregionen.

Etter at Liernett skrev om denne saken ble Arne Enger intervjuet av NRK Buskerud, som igjen tok kontakt med Lier kommune. Oppsynsmann for park, idrett og friluftsliv i Lier kommune, Steinar Hennum, tar dette på alvor.
- Ja, nå må vi se på det, og så må vi i tilfelle prøve å finne ut hvem som eier disse vrakene, og ta i et tak i forbindelse med det.

Steinar Hennum forteller at de vil se gjennom denne saken og ta tak i det allerede til uka.

- Kjempeflott! Det er jo dette jeg har ønsket. At det da kan skje såpass fort når man først tar det opp, er jo hyggelig, er Arne Engers første kommentar.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Søndag 10. mai 2009 10:15: M
I utgangspunktet er det jo trist at det kanskje er våre sambygdinger som skaper dette problemet, men jeg synes det er flott og høre at Lier kommune, med park og idrett i spissen nok en gang tar tak saker gjør noe med det. Ikke bare fraskriver seg ansvaret, selvom de kunne ha gjort det. Jeg for min del kan bare ikke skjønne hvorfor folk sette igjen søppla si sånn. Vi har da både mottak for biler, og søppelmottak i Lier, Som både fungerer og ikke koster noe.
Torsdag 14. mai 2009 18:29: tor bakkerud
Vi er av dem som har en båt liggende ved svangstrand, noe vi har hatt i minst 50 år, over flere generasjoner. Og når Arne Enger omtaler vår uskyldige lille båt som vrak, lar jeg meg provisere. Må opplyse arkitekten om at vi før hver sommer både vasker og maler båten, som er i flittig bruk hele sommeren/høst. Er enig i, at båter som ikke er i bruk fjernes, selv om båtene ligger på friområder som sjelden/aldri er i bruk pga. dårlig steinete strand og gjørmete bunn. Neste gang Arne Enger, du er på rusletur ( ivrig bruker? det er faktisk ikke så ofte du er og se der, selv om du har flyttet nærmere) vil du oppdage at det ligger båter flere steder oppover langs stranden og at dette er ganske normalt, og har vært normalt her ved svangstrand i mange generasjoner og har aldri vært et problem tidligere. Båt/vann/morro/kos hører sammen Arne. (Men bilvrak hører ikke hjemme der)
Lørdag 16. mai 2009 10:58: Kine
Mange har båt ved Svangstrand og hygger seg med dette om sommeren. Det Enger omtaler som "vrak" er faktisk det vi koser oss med ute på Holsfjorden om sommeren. Vi maler og fikser båten hver vår. Enger, bruk tida di på noe annet! F.eks hvorfor ikke fokusere på at Lier kommune ikke vedlikeholder veiene på Sylling. Veistandarden her ute er værre enn i Albania. Dette kan man snakke om at er forsøpling av folks levestandard.
Lørdag 16. mai 2009 23:19: Tom I.
Men båtene er jo plassert på offentlige friområder, uten noen form for avtale?
Hvorfor skal enkelte få gratis oppbevaring av båtene sine der?
Mandag 18. mai 2009 14:35: Dag Erik Nilsen
Jeg reagerer litt på utsagnet fra Steinar Hennum: "- Ja, nå må vi se på det, og så må vi i tilfelle prøve å finne ut hvem som eier disse vrakene, og ta i et tak i forbindelse med det."
Da er mitt spørsmål: I tilfelle hva? Skal det reageres i tilfelle noen i kommunen ser på det! At søpla ligger der er jo noe vi alle har sett, så da må jo " i tilfelle" vise hen til om noen i kommunen skulle komme til å gjøre seg den umaken å se på søpla. For meg tyder utsagnet fra Steinar Hennum på at ingenting skjer som så dessverre ofte her i landet når ulovlig søppeldumping i friområder påpekes. Vi får bare håpe på det beste. Godt jeg slapp å se søpla fra verandaen øverst i Reistadlia mens jeg satt og avnøt min 17 mai-grillmat i går kveld. Men jeg drar nå ned og sjekker til sommeren!
Mandag 18. mai 2009 23:48: Liung 1
Bilvrakene på Tronstad er i samme kategorien. Rett nok på privat eiendom, men lite vakkert uansett.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode