Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 760e0e2814e8ea6ff26bf6e8ff47fd11

Avgiftsparkering på Lier stasjon

Nå innføres nye parkeringsbestemmelser for de 80 parkeringsplassene ved Lier stasjon.

Tidligere denne uken fikk pendlerne på Lier stasjon en lapp plassert under vindusviskerne sine, som opplyste om at det ville bli innført avgiftsparkering allerede fra uke 41. Det ville ha gitt mange pendlere en ubehagelig overraskelse en mandag morgen etter endt høstferie.

- Q-Park opplyser om at de starter opp mandag førstkommende, fortalte en frustrert pendler til Liernett tidligere denne uken etter å ha vært i kontakt med parkeringsselskapet per telefon.
- Vi har ikke mottatt annen informasjon enn denne lappen! Så i dag at det var satt opp et lite synlig skilt ved innkjøringen til området.

Nå kan det imidlertid se ut til at de nye parkeringsbestemmelsene har blitt utsatt, for i den nye informasjonen som har blitt plassert på de parkerte bilene er det markert at oppstart blir 1. november. Eller bare "i november", litt avhengig av hvordan man tolker de håndskrevne kommentarene fra Q-Park.

Parkeringsavgift har allerede vært innført både ved Drammen stasjon og ved Brakerøya stasjon, og neste stasjon blir altså Lier.

- Ser ut til at Jernbaneverket (eller Lier kommune?) ikke synes noe om å legge til rette for bruk av kollektivtrafikk! forteller pendleren i en e-post til Liernett.

Les også: Vil forlenge plattformene, men mangler tid og penger

Da Liernett var ved Lier stasjon fredag kveld hadde alle lappene fått påført teksten "1 NOV" eller "I NOV". Liernett kunne ikke observere noen parkeringsautomat eller annen informasjon på stasjonen, noe som kan tyde på at parkeringsselskapet i dette tilfellet hadde vært litt tidlig ute med varslingen sin.


Pendlere med behov for parkering får kjøpt P-bevis på Shell 7-eleven ved Gullaug.


Om Q-Park faktisk har utsatt innføringen av parkeringsavgift, slik det kunne tyde på fredag kveld, har denne pliktoppfyllende pendleren vært uheldig og betalt 90 kroner for noe han ikke får særlig nytte av.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 9. oktober 2010 12:52: Tor
Å ta penger for de som står på Lier stajon viker helt meningsløst. De som står der står da vel der for å ta toget og ingen ting annet. Så det kan vel ikke være pga. "feil" bruk av parkeringene?
Søndag 10. oktober 2010 22:37: Knut Enger
Hvem eier området ved Lier stasjon? Kommunen eller Jernbaneverket.
Mandag 11. oktober 2010 14:14: Anne T.
Det kan jo tenkes at den "uheldige" bilisten med månedskort i ruta har kjøpt det fordi vedkommende vanligvis parkerer i Drammen eller på Brakerøya.
Kan ikke Liernett gjøre det bedre enn å snoke rundt på en p-plass på kveldstid og rapportere at man IKKE har observert parkeringsautomater, men at det er oppdaget nesten skjulte infolapper med mystiske rettelser.
Sjekk med parkeringsselskapet og andre relevante kilder selv, istedenfor bare å bringer videre noe en pendler har fått vite i en telefon til ...osv.
Jeg vil ha fakta, ikke en lissom krimreportasje.
Mandag 11. oktober 2010 15:20: Pendler
Fint at Liernett tar opp dette. Det er mye godt begrunnet irritasjon over parkeringsselskapenes griskhet og framgangsmåter.
Mandag 11. oktober 2010 17:23: Svend Asbjørn Sylling
Anne T.: Vi kom ikke i kontakt med Q-Park fredag, men har snakket med de i dag, mandag. De oppga da fortsatt at oppstart ville være 1. oktober, men at de hadde registrert at skiltingen ikke hadde kommet opp ennå.

Da Liernett kunne opplyse om at det var påført oppstart 1. november på informasjonsbrosjyrene, sjekket de det nærmere i sine systemer, og fant at datoen hadde blitt endret til mandag 1. november, uke 44.

Vil for øvrig beklage at du oppfatter Liernetts omtale av saken som en dårlig krimreportasje.
Mandag 11. oktober 2010 18:45: Busspendler
Hvorfor så hissig, Anne? Jeg satte stor pris på den informasjonen jeg fikk her.
Mandag 11. oktober 2010 22:11: <span class="kommentator-sensurert">&nbsp;</span>
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Mandag 11. oktober 2010 22:12: Torbjørn Berget
Det er jammen typisk, pendlerparkeringen skal avgiftsbelegges slik at færrest mulig benytter kollektivt - det kan vel kalles strutsepolitikk. Attpåtil går det også fram at selv om det er betalt 90 kr så har man ikke garantert parkeringsplass - det kan fort blir bortkasta kroner hvis en ikke er tidlig oppe om morgenen.
Tirsdag 12. oktober 2010 08:25: Pendler
Stor Q-park-bror ser deg. Det blir vel snart sånn i Lier også:
http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article3851620.ece
Torsdag 21. oktober 2010 08:20: Tor
Det hadde vært fint å få vite hvem som har bestemt at parkering skal avgiftsbelegges. Irriterende, siden fri parkering er et av incentivene for at jeg tar toget.
Torsdag 28. oktober 2010 05:34: Birger V.R.
Det er grunneier på stedet som selv velger om det skal være avgiftsparkering der eller ikke, og bestemmer hvilket selskap som i så fall skal få jobben med å regulere plassen.
Torsdag 28. oktober 2010 05:35: Birger V.R.
...Forøvrig er det jo greit med en oppdatering til denne saken - Varslet regulering (fra 1. nov, ikke "i nov") er utsatt inntil videre, til glede for alle pendlere.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode