Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Avgiftsparkering på Lier stasjon

Nå innføres nye parkeringsbestemmelser for de 80 parkeringsplassene ved Lier stasjon.

Tidligere denne uken fikk pendlerne på Lier stasjon en lapp plassert under vindusviskerne sine, som opplyste om at det ville bli innført avgiftsparkering allerede fra uke 41. Det ville ha gitt mange pendlere en ubehagelig overraskelse en mandag morgen etter endt høstferie.

- Q-Park opplyser om at de starter opp mandag førstkommende, fortalte en frustrert pendler til Liernett tidligere denne uken etter å ha vært i kontakt med parkeringsselskapet per telefon.
- Vi har ikke mottatt annen informasjon enn denne lappen! Så i dag at det var satt opp et lite synlig skilt ved innkjøringen til området.

Nå kan det imidlertid se ut til at de nye parkeringsbestemmelsene har blitt utsatt, for i den nye informasjonen som har blitt plassert på de parkerte bilene er det markert at oppstart blir 1. november. Eller bare "i november", litt avhengig av hvordan man tolker de håndskrevne kommentarene fra Q-Park.

Parkeringsavgift har allerede vært innført både ved Drammen stasjon og ved Brakerøya stasjon, og neste stasjon blir altså Lier.

- Ser ut til at Jernbaneverket (eller Lier kommune?) ikke synes noe om å legge til rette for bruk av kollektivtrafikk! forteller pendleren i en e-post til Liernett.

Les også: Vil forlenge plattformene, men mangler tid og penger

Da Liernett var ved Lier stasjon fredag kveld hadde alle lappene fått påført teksten "1 NOV" eller "I NOV". Liernett kunne ikke observere noen parkeringsautomat eller annen informasjon på stasjonen, noe som kan tyde på at parkeringsselskapet i dette tilfellet hadde vært litt tidlig ute med varslingen sin.


Pendlere med behov for parkering får kjøpt P-bevis på Shell 7-eleven ved Gullaug.


Om Q-Park faktisk har utsatt innføringen av parkeringsavgift, slik det kunne tyde på fredag kveld, har denne pliktoppfyllende pendleren vært uheldig og betalt 90 kroner for noe han ikke får særlig nytte av.

Tog Trafikk

12 kommentarer

Lørdag 9. oktober 2010 12:52: Tor
Å ta penger for de som står på Lier stajon viker helt meningsløst. De som står der står da vel der for å ta toget og ingen ting annet. Så det kan vel ikke være pga. "feil" bruk av parkeringene?
Søndag 10. oktober 2010 22:37: Knut Enger
Hvem eier området ved Lier stasjon? Kommunen eller Jernbaneverket.
Mandag 11. oktober 2010 14:14: Anne T.
Det kan jo tenkes at den "uheldige" bilisten med månedskort i ruta har kjøpt det fordi vedkommende vanligvis parkerer i Drammen eller på Brakerøya.
Kan ikke Liernett gjøre det bedre enn å snoke rundt på en p-plass på kveldstid og rapportere at man IKKE har observert parkeringsautomater, men at det er oppdaget nesten skjulte infolapper med mystiske rettelser.
Sjekk med parkeringsselskapet og andre relevante kilder selv, istedenfor bare å bringer videre noe en pendler har fått vite i en telefon til ...osv.
Jeg vil ha fakta, ikke en lissom krimreportasje.
Mandag 11. oktober 2010 15:20: Pendler
Fint at Liernett tar opp dette. Det er mye godt begrunnet irritasjon over parkeringsselskapenes griskhet og framgangsmåter.
Mandag 11. oktober 2010 17:23: Svend Asbjørn Sylling
Anne T.: Vi kom ikke i kontakt med Q-Park fredag, men har snakket med de i dag, mandag. De oppga da fortsatt at oppstart ville være 1. oktober, men at de hadde registrert at skiltingen ikke hadde kommet opp ennå.

Da Liernett kunne opplyse om at det var påført oppstart 1. november på informasjonsbrosjyrene, sjekket de det nærmere i sine systemer, og fant at datoen hadde blitt endret til mandag 1. november, uke 44.

Vil for øvrig beklage at du oppfatter Liernetts omtale av saken som en dårlig krimreportasje.
Mandag 11. oktober 2010 18:45: Busspendler
Hvorfor så hissig, Anne? Jeg satte stor pris på den informasjonen jeg fikk her.
Mandag 11. oktober 2010 22:11: ----------
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Mandag 11. oktober 2010 22:12: Torbjørn Berget
Det er jammen typisk, pendlerparkeringen skal avgiftsbelegges slik at færrest mulig benytter kollektivt - det kan vel kalles strutsepolitikk. Attpåtil går det også fram at selv om det er betalt 90 kr så har man ikke garantert parkeringsplass - det kan fort blir bortkasta kroner hvis en ikke er tidlig oppe om morgenen.
Tirsdag 12. oktober 2010 08:25: Pendler
Stor Q-park-bror ser deg. Det blir vel snart sånn i Lier også:
http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article3851620.ece
Torsdag 21. oktober 2010 08:20: Tor
Det hadde vært fint å få vite hvem som har bestemt at parkering skal avgiftsbelegges. Irriterende, siden fri parkering er et av incentivene for at jeg tar toget.
Torsdag 28. oktober 2010 05:34: Birger V.R.
Det er grunneier på stedet som selv velger om det skal være avgiftsparkering der eller ikke, og bestemmer hvilket selskap som i så fall skal få jobben med å regulere plassen.
Torsdag 28. oktober 2010 05:35: Birger V.R.
...Forøvrig er det jo greit med en oppdatering til denne saken - Varslet regulering (fra 1. nov, ikke "i nov") er utsatt inntil videre, til glede for alle pendlere.

Flere saker fra arkivet

P-automaten er fjernet, parkering fortsatt gratis

Mens regnet høljet ned på Lier stasjon i ettermiddag demonterte Q-Parks medarbeidere både den omstridte P-automaten og skiltene om avgiftsparkering.

Nye Lier stasjon tar form

Arbeidet med forlengelsen av plattformene ved Lier stasjon tar tid, men nå begynner man å se resultatene.

Vil forlenge plattformene, men mangler tid og penger

Arbeidet med å forlenge plattformene på Lier stasjon er utsatt på ubestemt tid.

- Kaos på Lier stasjon

Anleggsmaskiner og avsperringer på parkeringsplassen på Lier stasjon er ventet å skape parkeringsproblemer i et år.

Varmestue på Lier stasjon

Togpendlerne ved Lier stasjon skal slippe å fryse i vinter.

Stengte parkeringsplasser på Lier stasjon

Jernbaneverket skal asfaltere ved Lier stasjon onsdag 18. og torsdag 19. november

Beklager, men her er det fullt!

Ved Lier stasjon er det blitt langt flere nye passasjerer enn nye parkeringsplasser. Ulovlig parkering har resultert i bøter.

- Ikke lenger så attraktivt å etablere seg i Lier

Marius Næss Olsen (24) vurderer å flytte tilbake til Lier etter studietida i Oslo, men kutt i busstilbudet gjør at han må tenke seg om to ganger.

- Kaldt med tog?

Næringstopper syntes det var kaldt å vente noen minutter på Lier stasjon torsdag formiddag.

Bedre for noen, men ikke for Lier

At det blir flere tog og bedre plass er en mager trøst for Liers mange pendlere, som får færre tog på den tiden av døgnet de trenger toget.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Nok p-plasser for pendlerne

At Drammen ikke protesterer mot at Lier får færre togstopp, er lett å forstå.

Buss for tog i to uker

Skal du reise med tog i sommer?

Store forsinkelser

Togtrafikken gjennom Lier med store forsinkelser mandag morgen og utover dagen

Mer buss for tog

Drammensbanen stengt i 24 timer fra lørdag 18. august kl. 13.00.

Bedring på Heggtoppen

Security Park, som vokter parkeringsplassen på Heggtoppen, har nå endret skiltet med parkeringsbestemmelsene. Dermed er søndagsparkering trolig trygt.

HURRA - Biodiesel i Lier!

Hurumbedriften BV Energi har åpnet fylkets første stasjon i Lier, ved tømmerterminalen på Lierstranda. Det er flott at vi får en slik stasjon i Lier, som er en (...)

Stadig dårligere kollektivtilbud

- I Lier blir det stadig vanskeligere å benytte kollektiv kommunikasjon, sier Lier Frps formann Lars Haugen.

Takket nei til Buskerud Kollektivtrafikk

Fra mandag 26. mars vil busstilbudet i Lier kuttes. Endringene påvirker både busstilbudet mellom Oslo og Lierbyen og mellom Sylling og Lierbyen/Drammen.

Praktfullt turkart

Dette er egentlig et opplevelseskart

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Ny pub i Lierbyen

Toget på Gamle stasjon utvidet med pub i den andre vogna i kveld, noen timer etter at de faste kafègjestene Laila og Hanna Eggum hadde vært innom

Publikumssuksess

Det var all grunn til å gi Ingunn Fuhlendorf en klem for flott initiativ og vel utført jobb så langt med arrangementet "Nede på stasjonen" ---

Publikumsrekord nede på stasjonen

Musikkfestivalen «Nede på stasjonen» i Lierbyen en suksess

Buss for tog i 24 timer

Helga 10-11. november utfører Jernbaneverket arbeider flere ulike steder på Drammenbanen.

Kommunen rydder opp

Etter at Liernett tidligere i uka skrev om bil- og båtvrak på Svangstrand i Sylling, har Lier kommune kommet på banen.

Trevelt og glatte veier

Christer Persson i Lier Drift var utsatt, da han skulle rydde ei stor veltet gran på Gjellebekk, og ber folk unngå glatte sideveier til de kommunale bilene har fått strødd.

Lier før og nå

NSB hadde stoppested ved Reistad helt til Lieråstunnelen ble åpnet i 1973 og gjorde deler av den gamle Drammensbanen overflødig. Nå er det andre aktiviteter der toget gikk.

Sporene skremmer

Når serveringstedet ”Toget” på Lier stasjon nå bekrefter at dørene lukkes, kommer det neppe som noen stor overraskelse. Toget er bare et av flere eksempler på at velment, men ukvalifisert og lite gjennomtenkt kommunal medvirkning har resultert i kostbare tiltak med usikker fremtid.

FØRJULSMARKED - LIER GML.STASJON 2003

LIER HUSFLIDSLAG / LIER KUNSTFORENING / LILLE STASJON/ "KJERNEHUSET"/”TOGET”KAFE/FRUENE PÅ HAUGESTAD OG GODSLAGERET ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅRETS STORE MARKED !

Førjulsmarked

Denne helgen er det igjen førjulsmarked på Stasjonstorget i Lierbyen

Full retrett på Heggtoppen

Liernett tok saken, og eieren av parkeringsplassen ved Rimi på Heggtoppen ombestemte seg lynraskt. Nå blir bestemmelsene myket opp, skiltet får ny tekst, og søndagsparkering blir tillatt.

Nytt parkeringsregime

Fra mandag 2. juni kommer parkeringsreglene i Lierbyen til å bli håndhevet, og feilparkering kan koste deg dyrt

Full stopp igjen for Toget

Toget på gamle Lier stasjon er stengt ”på grunn av lang juleferie”. Intet tyder på at det åpner igjen på nyåret.

Central Park - oasen i New York

Midt på Manhattan ligger den gigantiske byparken Central Park. Manhattan, en av New York Citys fem bydeler, er en øy som huser over 1,6 millioner innbyggere, på et område bare halvparten så stort som Drammen kommune.

Parkeringshus løsningen?

Er du en av dem som har problemer med å finne parkeringsplass i Lierbyen, spesielt på en fredag ettermiddag?

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Smilte i regnet

Programansvarlig Tore Rustan og vert Ingunn Fuhlendorff kunne glede seg over det gode publikumsbesøket på Gamle Stasjon fredag kveld --

Buss erstatter tog

På grunn av anleggsarbeider erstattes persontog på Drammensbanen med buss til helgen

Slik blir du rik

Opptil 4000 % fortjeneste på 25-35 år

Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen

Eieren av plassen ved RIMI-butikken sa at parkering er greit, men skiltet med trusler om ”kontrollavgift” og borttauing står fortsatt der.

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Kalenderforvirringen oppklart

Leseren som påpekte at Lier kommune henviste til en utdatert kulturkalender, viste seg å ha rett

Forlengde plattformer tatt i bruk

Lier holdeplass har fått lengre plattformer, og heretter behøver ingen å hoppe ned i pukksteinene (bildet).

Storslått markering

Hovedmarkeringen av Kulturminneåret 2009 i Lier vil være et opplegg hvor folk inviteres til å oppsøke kjente steder med kulturminner i kulturlandskapet, marka og skogen.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

Fin stemning

Midlewood (bildet) var blant flere band som sørget for full trøkk og god publikumsoppslutning på Gamle Stasjon på lørdag

Video: Når nettene blir lange

... og kulda setter inn

Lesertall for Liernett

Hvor mange leste egentlig Liernett i 2007?

Syndere slapp billig i dag

I dag troppet politiet opp på Heggtoppen, der mange velger å overse forbudet mot gjennomkjøring.

Lier før og nå

Jernbaneundergangen like ved Lier stasjon var en effektiv stopper for høye biler og busser på vei mot Egge, Sjåstad og andre steder langs Vestsideveien.

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

SIF hadde ikke bestemt seg

Strømsgodset vil velge Tangen eller Lierstranda. Ordfører Ulla Nævestad både tror og håper at SIF velger det siste. Les hennes kommentar til Liernett etter pressekonferansen i dag!

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Velgerne venter på svar

Ordfører og rådmann har seg selv å takke for rykter og uklarheter etter salget av sykehustomta.

Lier før og nå

Litt over hundre år skiller de to bildene, men det er ikke det eneste.

Julestemningen manglet

- Vi tramper i hvert fall takten til toradermusikken, sa en de mange som stod i bodene under første dag av Førjulsmarkedet på Gamle Stasjon

Hoppmesteren fra 1950 død

Truls Hallingstad (på bildet) husker godt, da han fikk nyheten om at Hans Bjørnstad fra Sandaker i Lier hadde blitt verdensmester i Lake Placid i USA.

Bygger kulturhus i Latvia

I all hemmelighet bidrar forretningsmannen fra Lier med nærmere 80 millioner til Liers nye kulturhus.

Mulig å snu utviklingen?

"Sykle til jobben-prosjektet" i Lier fikk god oppslutning, men får det varig virkning som en del av Buskerudbyens mål om å redusere bilbruken?

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

ROS-hytta som turmål

De flotte skiforholdene gjør ROS-hytta i Røyken til et flott turmål, også for liunger.

NAF: Bare kjør!

NAF har sett på forbudet mot gjennomkjøring på Heggtoppen, og konklusjonen er klar: Kjør til butikkene, men ikke tilbake.

Kjører rett forbi

NSBs nye ruteplan blir ikke endret. Lier og Buskerudbyen har forsømt pendlerne.

Stemningsfull tur langs Lierbanen

Statsministeren var der ikke denne gangen. Lier Sangkor var heller ikke der. Men Erik Holm i Historielaget ”spilte” Statsminister Hagerup fortreffelig da han fremførte et utdrag fra talen regjeringssjefen holdt for 100 år siden.

Positiv til samarbeid

Instruktør Per Larsen (på bildet) i Drammen og Lier Bekterevsforening ser optimistisk på å gjøre Lierhallen mer attraktiv --

Menneskeverd i sentrum

Lier KrF startet valgkamp på Lierdagene i helgen.

Per Kr. Strand ny kunstformann

Lier kunstforening har valgt Per Kr. Strand til ny styreleder og har programmet klart for resten av året.

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Togstopp til Amtmannssvingen!

Amtmannssvingen har en fantastisk beliggenhet for å etablere et kollektivknutepunkt i ytre Lier. Det foreligger planer for å ruste opp Amtmannssvingen som bussk (...)

Partitilhørighet ingen forutsetning

Uavhengige Folkevalgte med stand på Lier stasjon.

Over 841 000 kroner fra liungene

Liungenes bidrag nærmer seg 39 kroner per innbygger i Innsamlingsaksjonen, og Veslefrikk barnehage markerte FN-dagen med å selge sveler og kaffe til inntekt for aksjonen.

Mye å spare på å velge riktig bensinstasjon

Liernett har kartlagt dagens bensinpriser.

Men været skifter fort

- Mandag blåste det liten storm på Valdresflya, og veien over fjellet var stengt, men i går var det nesten ingen vind skyfri himmel og 2-3 miusgrader forteller vår mann på Beito, Gunnar Langsrud.

Buss erstatter tog

På grunn av anleggsarbeider erstattes persontogene på Drammenbanen med buss i 24 timer helga 2-3. desember.

Gud på nettet

Her om dagen skrev vår Herre seg inn på kommentarsida til Liernett

Vaksinering mot svineinfluensa

Et begrenset antall vaksiner er distribuert ut til fastlegekontorene for vaksinasjon av risikogruppene

Informasjon om spillet og lauget

Informasjon om Sankt Hallvard-foreningen, Sankt Hallvard-spillet og Sankt Hallvard-lauget

Europark gir dårlig inntrykk

Uklar skilting og uklare bestemmelser er og blir en kilde til irritasjon og gir dessuten et dårlig inntrykk av Lierbyen.

DT ønsker ikke storskjerm

Storskjermen som NRK og Drammen kommune ønsker i Drammen sentrum skaper debatt. Saken har blitt utsatt, og Drammens Tidende beskyldes for å bidra til utsettelsen.

Lier før og nå

Da fotografen Anders B. Wilse stakk kameraet ut av togvinduet en vinterdag for 105 år siden, tok han et unikt bilde av Lier stasjon. Senere er mye forandret.

Hva skal jeg stemme?

Tidligere gikk det buss direkte fra Vikersund til Oslo, om Sylling og østsida av Lier. Veldig greit for Oslo-pendlerne nord i bygda. Men denne ruta ble nedlagt (...)

Lier før og nå

Ikke så mange vet om den store broen på stedet der jernbanen mellom Drammen og Oslo krysset Lierelva fra 1872 til 1973. Broen er der fremdeles, men nå har biler og busser overtatt.

Totalskadet returpunkt

Returpunktet ved Lier stasjon, Tuverud, ble totalskadet i en brann natt til søndag

Lierskolen - på tide med innholdsdebatt!

Kunnskapsløftet er innført, med målsetting for opplæringen i grunnskole og videregående skole, og et helhetlig 13-årig løp. I løpet av valgperioden ble det i st (...)

Lier før og nå

Mer enn hundre år skiller de to bildene. De er tatt lengst vest på Lierstranda, like ved kommunegrensen mellom Lier og Drammen.

Sult

- Denne uken har jeg opplevd mange ulike varianter av fenomenet spisevegring, skriver ukens petitskribent, Nina E. Johnsen

Dårlig samhandling

- Er det slik at elevene ved Sylling og Hallingstad og Tranby skoler har dårligere forhold for kroppsøving enn elever ved bygdas skoler? spurte Bård Strand i en epost til Liernett denne uka

Brannen i Sylling slokket

- Nå tar politiet over, sier Trond Bekken i Drammensregionens brannvesen

Barnas strand - en dugnadsinnsats

Mandag 29. juni ble "Barnas strand" ferdigstilt ved Skapertjern i Kjekstadmarka. Dette er nok et eksempel på et godt samarbeid mellom frivillige, kommunen og det private næringsliv.

Oppdatert løypeinformasjon og webkamera på nett

Lier IL og Sjåstad/Vestre Lier IL, som står bak kunstsnøanlegget på Eiksetra, lanserer nå et eget nettsted som blir kontinuerlig oppdatert