Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b29631068dfe0411e49b6a9e81c0960e

NAF: Bare kjør!

NAF har sett på forbudet mot gjennomkjøring på Heggtoppen, og konklusjonen er klar: Kjør til butikkene, men ikke tilbake.

Liernett tok for noen uker siden opp gjennomkjøringsforbudet på Heggtoppen, som flere lesere mente var uklart. Visstnok fikk også noen bilførere muntlig advarsel fra politiet på stedet.

Vi ba Tor Stenmark, som er trafikksikkerhetsekspert i NAF, om å se på Liernetts artikkel og de mange kommentarene, og han tok dessuten turen til Lier før han ga følgende uttalelse: Problematikk omkring gjennomkjøring i Heggtoppen. Ved kjøring inn Heggtoppen fra    syd så er det satt opp skilt 306.1 Forbudt for motorvogn. Med underskilt: ”Gjelder gjennomkjøring”.  Skiltet står ca 50 m inn fra x Hegsbroveien. Ved kjøring inn i Heggtoppen nordfra så står samme skilt/underskilt plassert i krysset ved Kirkeveien. I mellom disse to veikryssene finnes ingen andre kryss, men innkjøring til Rimi samt noen private eiendommer.

Uenighet har så vidt jeg har fått oppgitt oppstått om kjøring er tillatt fra Kirkeveien til Rimi.  Jeg tolker regler og skiltforskrifter slik at dette ikke er gjennomkjøring og derfor helt lovlig i forhold tilgjeldende regelverk. Hvor skiltet i motsatt ende står kan jeg ikke se har noen relevans.

Det er ingen tvil om at hensikten med gjennomkjøringsforbudet også har vært å hindre kjøring fra Kirkeveien til butikkene på Heggtoppen. Lier kommune har i ettertid innsett at skiltet ved Kirkeveien burde hatt en annen undertekst. Skiltfeil blir imidlertid sjelden rettet, og det betyr at det inntil videre er helt lovligt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi og de andre butikkene. Men det er forbudt og det kan derfor bli svært kostbart å ta samme vei tilbake.

Glem ikke å følge med på underskiltene! Selv om Lier kommune sjelden eller aldri korrigerer skilt med feil, kan det ikke utelukkes at denne saken blir fulgt opp for å oppnå det som var hensikten med skiltingen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 28. desember 2011 23:16: Ola Sunk
Men for at det skal bli lovelig så må man vel da kjøre tilbake samme vei, hvis ikke så har man kjørt igjennom har man da ikke?
Uansett så er jo forbudet bare tull og kan da umulig være ett stor problem i lille Lierbyen.
Skiltene burde jo bare ha hvert fjernet.
Torsdag 29. desember 2011 20:27: Billist
Ola tar feil. NAF og Liernett har rett. Du kan ikke kjøre tilbake vegen du kom, for det står forbudsskilt ved butikkene.
Tirsdag 3. januar 2012 09:39: Anders Nerdrum
Hva skjedde med det alltid pålitelige skiltet for enveiskjøring?

http://4.bp.blogspot.com/_9juQclNcXrg/SMeWj4brslI/AAAAAAAAALA/e7RNEoUficw/s320/enveis.gif
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode