Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 675ceb26f2f436377ef29b14d813b6fd

Mer forvirring på Stoppenkollen

At eiendomsmeglere jukser med populære adresser, viste vi i en tidligere artikkel om Nøste Terrasse. Nå tøyer Dialog Eiendomsmegling sannheten igjen.

Om det var riktig av Lier kommune å tillate terrassehus mot toppen av Stoppenkollen, kan det være mange meninger om, men det lar vi i denne omgang ligge. I stedet ser vi nærmere på markedsføringen av ”Nøste Terrasse 2”, som for øvrig ligger enda fjernere fra Nøste enn Nøste Terrasse 1.

Fin utsikt, men langt fra sydvendt, slik det hevdes i reklamen (Foto fra Dialogs brosjyre)

Det er Dialog Eiendomsmegling som står for salget av de ni leilighetene i det nye prosjektet. Vi har ingen grunn til å betvile at standarden på leilighetene er god og at prisene står i et rimelig forhold til det man må vente for nye boliger med over middels standard og god beliggenhet.

”Vår holdning er at grundighet, faglig dyktighet og respekt for etikk og regler er en konkurransefordel”, står det på Dialog Eiendomsmeglings nettside. Reklame går jo ofte ut på å fremheve det folk ikke tror uten videre. La oss derfor se på noen påstander:

Avstanden halvert
”Avstand til Asker er ca 10 minutters kjøring” (Påstand på Dialog Eiendomsmeglings nettside)
For å få kjøpesterke folk fra Asker og Bærum til å fristes av en bolig i provinsen, er det kjekt å late som om den ligger nærmere enn den gjør. Kjøretiden fra Stoppenkollen til Asker er ca. 20 minutter og ikke ca. 10, slik Dialog hevder. Pussig nok oppgir Dialog samme kjøretid til Asker fra et prosjekt på østsiden av dalen, det såkalte ”Utsikten”.

Rett nok har vi ikke forsøkt å kjøre fra Stoppenkollen til Asker på ti minutter, men et raskt regnestykke viser en snitthastighet på godt over 100 km/t, noe som trolig ville vekke berettiget oppmerksomhet blant annet i 30 km/t-sonen mellom Sandaker og Kjelstad. For ikke å snakke om i Hasselbakken. Det har nok gått litt for fort i svingene på mer enn én måte for meglerne hos Dialog.

Da visningen begynte kl 12.00 på søndag, kastet høye trær allerede lange skygger på tvers av den "sydvendte" tomta

Østvendt ble til sydvendt
”Boligområdet ligger i Lier kommune, i en sydvendt åsside ….” (Påstand i brosjyren for Nøste Terrasse 2 og på Dialogs nettside)
Man kan si mye bra om Stoppenkollen og tomtene der, men å hevde at Nøste Terrasse får sydvendt beliggenhet, er en litt for drøy omgang med sannheten. Sånt går på troverdigheten løs og er pinlig for en megler som skryter av sin respekt for etikk og regler.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 1. februar 2011 13:30: Nøster opp
SISTE: Dialog har i dag ny forklaring på hvor Nøste Terrasse 2 befinner seg: "Beliggende i idylliske omgivelser i Hasselbakken på Nøste, i Lier kommune". At det er i Lier kommune er nok de fleste enig om, men at prosjektet er i Hasselbakken, er en nyhet.
Onsdag 2. februar 2011 12:06: Tore
1. og 2. nøste terrasse er gamle gater som ligger nederst på nøste og er parallellgater. Rart at de har fått lov til å kalle dette prosjektet nøste terrasse. Kommer til å skape forvirring.
Torsdag 17. mars 2011 13:57: Tom I.
DnB NOR er ikke noe bedre, de selger inn Asker, men kjøperne havner i Røyken:
http://www.tv2underholdning.no/hjelperdeg/-dnbnor-eiendom-lurte-oss-til-aa-kjoepe-bolig-i-feil-kommune-3443683.html
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode