Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: fe22307a8f54ac16fb49cf642ce18652

Liers nye, gamle vandringsvei

Pilegrimsveien er blant Liers mest spennende, men dessverre også mest ukjente veier.

En gruppe pilegrimer flokket seg slitne, men smilende rundt Rose Zavodny, som ønsket dem velkommen med bakverk og eplemost ved ankomsten til Huseby på mandag. Gruppen hadde gått fra Tanum kirke i Bærum samme morgen og skulle videre til overnatting i Liers pilegrimsherberge på Nøste. (Bildet: Rose Zavodny skjenker eplemost fra Lier til vandrerne. Blant dem Eivind Luthen ytterst til høyre.)

Pilegrimsveien gjennom Lier, som er en fin del av pilegrimsveien mellom Tønsberg og Oslo, slynger seg langs dalsidene og forbi frodige marker og skogstrekninger mellom Tomineborgdalen ved Nøste og kommunegrensen mot Røyken. Huseby er naturlig nok et viktig stoppested for vandrerne. Når besøket der er forvarslet, hender det at noen dukker opp og gir dem både åndelig og annen føde før turen går videre.

Vandringen på mandag, som ble ledet av Pilegrimsfelleskapets Eivind Luthen, skilte seg ut fra de fleste vandringene ved at den gikk fra Oslo mot Tønsberg. De fleste vandrerne velger å starte i Tønsberg og gå mot Oslo, eventuelt helt til Nidarosdomen i Trondheim. Gruppen vi møtte på mandag, bruker denne uken på å gå til Tønsberg og videre ut til Verdens Ende. Etter overnatting i Lier var gruppen klar til neste etappe, og gikk på vei og sti gjennom Drammen og Skoger til Sande.

Pilegrimsgruppen i Frogner menighet har sørget for god oppmerking av veien. Lier kommune har utgitt en folder med mye informasjon om Liers del av pilegrimsveien. Den er nyttig for alle som ønsker å oppdage bygda på en ny måte: http://www.lier.kommune.no/files/Kultur,%20idrett%20og%20fritid/Pilgrimsbrosj.pdf

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode