Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7c08cce80db531e26974e8c5f37b0620

Tre arkitektfirmaer former morgendagens Lierstranda

Eidos har valgt tre arkitektfirmaer til å delta i arbeidet med utvikling av Lierstranda. Bildet viser et tidligere forslag med fotballstadion på kommunegrensen.

Eidos Eiendomsutvikling har valgt ut Asplan Viak (Oslo),  LPO Arkitekter (Oslo) og Entasis (København) til å delta i utviklingen av området på grensen mellom Lier og Drammen.

- Alle tre er solide miljøer som det blir spennende å fortsette samarbeidet med, sier daglig leder i Eidos Eiendomsutvikling, Runar Kristiansen.  I alt meldte 23 firmaer sin interesse da Eidos utlyste åpen konkurranse om utforming av det nye Lierstranda.

De tre utvalgte skal nå starte arbeidet med å utforme en klimavennlig og miljørettet fjordby som inkluderer energieffektive boliger, hensiktsmessige trafikkløsninger, gode utområder og publikumsattraksjoner. Hele området er på rundt 800 dekar, og strandlinjen blir tilrettelagt for allmennheten.

Evalueringsgruppen ledes av sivilarkitekt Ketil Kiran. Kiran er blant annet kjent for bredt faglig engasjement rundt tettstedsutvikling en rekke steder. Han har også vært president i Norske Arkitekters Landsforbund.

- Vi ønsker ideer til hvordan Lierstranda kan bli et utstillingsvindu for miljøriktig og fremtidsrettet byutvikling, sier Kristiansen.  Debatten som går parallelt om utviklingen i området ellers skal vi uansett forholde oss til på en ryddig og profesjonell måte, understreker han.

Forrige artikkel:ArrangørsuksessNeste artikkel:Trenert og sabotert Gullaug
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode